Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Andreas
 - 2008-03-28 08:50
Ah Toasting Bags var en bra ledtråd http://www.talon-direct.com/disposable-terinex-toasting-bags-p-5999.html  tillverkaren heter Terinex och de är alltså 16,5x16 cm och gjorda av teflon och går att använda upp till 40 gånger och man kan alltså värma både pajer, pizzabitar, kyckling och mer! Kostar £26,50 för 50 st alltså dryga 6 kr st, inte så farligt. Men de rekommenderar en brödrost med "varierbar bredd", var får man tag i en sån?

Och här är en till brödrostpåse-variant "Toast-It Toaster Bags" som är både genomskinliga och glutenfria men som bara går att använda 10 gånger, fast här nämns även burgare och bacon! http://store.fastcommerce.com/prod_kitchnkaffe_ff808081178d259501178f8a381a3089.html

Och ytterligare en variant "Lakeland Toastabag-500" http://www.lakeland.co.uk/product.aspx/kitchenideas/bestsellers!10724 som enligt beskrvningen går att använda upp till 500 gånger!

Och ytterligare en variant http://www.toastabags.com/ (om det nu inte är de som OEM-tillverkar ovanstående), på denna länk kan man beställa brödrostpåsar  till Sverige för $12 inklusive frakt om nån är sugen på att prova.

Och si det var visst toastabag som säljs på Designtorget också för 45 kronor http://jerker.blogg.se/1200507284_toastabag.html (undrar om det är tvåpack på Designtorget, annars är det billigare direkt från ovanstående).
Skrivet av Cohen
 - 2008-03-24 22:06
Citat från: Jomael skrivet 2008-03-11 15:50
Nu kom jag på att, fanns det inte sådana bruna påsar för några år sedan? Ja som man skulle lägga i två brödskivor i, någon fyllning därimellan och sedan in i brödrosten...? Ja så att man skulle få toast, och kletet som ev vill ut hamnar i påsen...

...minns dock inte alls vart jag läst/hört talas om det... Hmmm ska gräva lite i minnesbanken...


Såg häromdan sådana påsar på Designtorget i Stockholm. Kallades "Toasting bag" eller något liknande.
Skrivet av Kari
 - 2008-03-14 09:29
Andreas: Bild på rostat bröd kommer senare(+-6mån), trodde Du menade fiskpinnar... *asg*
Skrivet av roffekock
 - 2008-03-13 18:35
Här kommer en bild på min korvmoj håll till godo och drägla ,mej veterligen finns det ej så många ex. :D

/rolf
http://www.pixmania.com/se/se/632681/art/kitchenaid/brodrost-5ktt890epm-parl.html  länk till brödrost för 3´men bemärk att detta är en budgetmodell andreas det finns dom som kostar dubbelt


Skrivet av Andreas
 - 2008-03-13 17:14
Tack Elka fast jag var egentligen mest intresserad av att se hur jämnt den rostar?

Mjo Hasse fast att använda grillpannan är kanske inte så bra - då ska du ju värma upp själva pannan också - skulle det fungera med bara ett galler ovanför en spisplatta blir det minsta möjliga massa att värma upp om man nu inte har en brödrost.

Kan man förresten rosta bröd i ett våffeljärn utan att brödet blir för platt? Jag har gjort nån toast i våffeljärnet nångång men aldrig provat att bara rosta bröd.
Skrivet av Hasse
 - 2008-03-13 16:50
Andreas, att rosta i en grillpanna går utmärkt, men det tar ganska lång tid. Jag tror faktiskt att en vanlig brödrost är det bästa för ett litet hushåll. Jag får väl önska mig en av Tomten.
Skrivet av Kari
 - 2008-03-13 16:40
Creme brulée brännare och ogräsbrännare dom går väl på gas, primustyp - miljöfarligt? Inte en susning..  :-\

--

Här kommer bilder Andreas och alla andra nyfikna på vår brödrost..  ;) Nog skulle man kunna köra brödsmuleuppsamlaren i diskmaskin efter fiskpinnar?! Men det känns inte helt seriöst på någotvis.  8)
Skrivet av Andreas
 - 2008-03-13 14:03
Elka: Och ändå är det du som är den "nyfikne och hungrige" av oss. :) Men den som inte frågar lär sig ingenting, ser fram emot dina bilder! Apropå ogräsbrännare - den släpper väl ut massor av växthusgaser? :(

Hasse: Skulle det kanske vara bättre för det lilla hushållet att rosta brödet ovanför en spisplatta av gjutjärn (om man nu har en sån)? Man behöver bara nåt slags distans... ugnsgallret uppallat på nåt lämpligt som finns till hands?

Angeta: Ovanför spisen, menar du alltså att Engelsmännen har nåt slags fast installerade brödrostar ovanför spisen? ??? De rostarna måste i så fall bli nådigt flottiga av all bacon som steks på spisen därunder, jag vet ju bara hur mitt eget fettfilter i köksfläkten ser ut efter ett tag...
Skrivet av crlhrv
 - 2008-03-13 13:07
eller varför inte creme brulée-brännaren, lär ju funka lika bra =)
Skrivet av Kari
 - 2008-03-13 11:30
Är det riktigt brådis, hämta in ogräsbrännaren från garaget.  ;D Varm på sekunden och med lite träning garanterat perfekt resultat. Varianter i kökstillbehörs butiker för att göra fint innan servering finns det å!
Skrivet av agnetasch
 - 2008-03-12 19:26
Ibland kan man se i engelska filmer hur dom rostar bröd ovanför spisen. Det ser ut som ett galler man stoppar in där vi har köksfläkten. En arbetskamrat som jobbade i England ett tag tyckte detta var jättebra. En variant på Hasses rostsätt utan att värma upp ugnsutrymmet. Men är dom verkligen utan köksfläkt? (Fast i USA har dom ju både fläkt o mikro ovanpå spisen) Är det någon som sett en engelsk spis-brödrost i närbild?
Skrivet av Hasse
 - 2008-03-12 17:40
Andreas, det tar kanske en minut innan grillelementet blivit rött. Ugnen i sig behöver inte vara varm. Men du har nog rätt i att det krävs mer energi om man rostar brödet i ugnen. Fast å andra sidan kan man rosta många brödskivor samtidigt, och fort går det när elementet har blivit riktigt varmt.
Skrivet av Kari
 - 2008-03-12 16:59
Andreas: Du verkar mena allvar - jag ska fota och lägga upp så får Du bedömma själv, utan fisk dock..  Man skulle kunna köra utan uppsamlaren på diskbänken. SPD.  ;D

Hur den rostar? Bild kommer där å!

Hmm.. Nyfiken kille det där!  ;)
Skrivet av Andreas
 - 2008-03-12 08:56
Agneta: Hmm fast den där rosten rostade verkligen ojämnt (och då menar jag inte motivet utan istället de svarta kanterna och den helvit översidan). Sen det här med "för alla små pirater", vi behöver väl snarare en rost för små gurkor? :)

Elka: :) Men blir dina bröskivor alltså någorlunda jämnt rostade då? Och skulle asklådan fungera bra som fettuppsamlare ifall man steker fisk i den?

Rolf: Brödrost med korvvärmingshål det känns faktiskt som om jag har ett avlägset minne av att ha sett nåt sånt, det kan ha varit i nån gammal reklam. Minns du ungefär vilket år det rörde sig om?

3000 för en brödrost?! Var hittar man så dyra rostar?

Hasse: brödrostning i ugnen var en variant förstås! Går det att rosta i princip direkt när man slår igång ugnen eller måste man vänta på att den blir tillräckligt varm? Ugnen drar ganska mycket energi ifall den ska vara igång länge. :(

Jomael: Var de påsarna gjorda av något slags bakplåtspapper? Är det kanske så att en brödrost aldrig blir varmare än att bakplåtspapper går att använda? Isåfall vore det ju en smal sak att slå in en hel måltid i bakplåtspapper och brödrosta den.
Skrivet av agnetasch
 - 2008-03-12 08:19
Kolla, det här måste väl vara dröm-rosten för alla små pirater:

Annonser

Powered by EzPortal