Stockholm: Zink grill

Startat av Filippa, 2008-10-27 10:24

Föregående ämne - Nästa ämne

Filippa

Zink /www.zink grill.se / ligger på Biblioteksgatan, en av Stockholms tjusigare adresser eller åtminstone flashigare. Det gör i alla fall mig lite mer misstänksam; trevligt eller snobbigt ? Näsan i vädret eller hemtrevligt ?

Jodå, trevligt ! Först en bar och sedan mysig matsal med smått opraktiska men sköna röda sammetssoffor. Lite dålig belysning kanske men trevligt med öppet kök. Kan absolut tänka mig att sitta vid bardisken och kolla på kockarnas flinka fingrar.

Stockholms krogar har börjat med ett otyg, man bokar gästerna så tätt att man utan att skämmas säger åt kunden att "ni äter på tid". Vadå tid ? Det är väl kökets och servisens problem - inte mitt ? Så jodå, hovmästarinnan talade bistert om för oss att " ni äter på tid och 20.30 behöver jag bordet". Men servitrisen var trevlig...

Vi startade med en ankleverburgare för min del och skagen röra till B. Gott, trevligt, lagom och njutbart. Än mer njutbart om drickat kommit före eller samtidigt och inte 4 minuter efter. Särskilt om man sitter på tid...

Man väljer sedan huvudrätt och sideorder. Det går utmärkt att dela på 2-4 sideorders utan att svälta...Vår oxfile var utmärkt, pommesen var toppen men lite dåligt saltade. Å andra sidan så äter väl inte tjusiga Östermalmare salt ? (Oj vad jag är fördomsfull). Vi fick hjälp att välja ett gott vin men jag hade önskat att servitrisen åtminstone frågat vilket nivå priset skulle ligga på. Man hade allt från 300-3000kr i listan. Det hade varit snyggt att kolla.

Till efterrätt blev det en liten chokladtårta och en creme bruleé. Små och goda. Lagom. Nu i efterhand för små. Men då perfekta. Och efter lång väntan vfick vi betala. Kl 20.40. Det var inte vårt fel.

Så jodå, gott och kul. Ok, nästan riktigt bra service och en kul restaurang. Betyg 4/5

agnetasch

Citat från: Filippa skrivet 2008-10-27 10:24"ni äter på tid och 20.30 behöver jag bordet"
Är dom alldeles vettlösa? Ok, en rätt hinner man kanske med på den "tillåtna" tiden, men om man vill äta flera rätter o till det olika viner då? Den som är en god kund behandlas illa; stressas, förolämpas o schasas slutligen iväg. Vad är det för affärsidé? Drömkunden är tydligen den som snabbt slafsar i sig en billig Dagens o sen sticker. Verkar ju lovande för matlagningskonsten :-\

Filippa

Jag är med på din linje. Nu hann vi men det var inget " Sitta-snacka-tat-lugnt-middag" inte.

Hasse

Hade ni bokat bord?

Om jag bokat bord och sedan blivit tillsagd att vara ute före ett visst klockslag, hade jag vänt på klacken och gått till ett annat ställe. Hellre Sibylla än gynna en krog som är så nonchalant mot sina gäster.

Filippa

Jodå, och i bokningsbekräftelsen står det "18.30-20.30" och ja, i Stockholm kanske man borde men Sibylla är inte lika gott.

Andreas

Om det är nån tröst så förekommer det där med tidsluckor på resturangen på flera ställen i Umeå också.

Citat från: Filippa skrivet 2008-10-27 10:24
Vi startade med en ankleverburgare för min del


Är anklever i ropet? Jag åt ganska nyss anklevermousse och nu har du ätit ankleverburgare. Jag beställde inte in min anklever utan den var en del av en avsmakningsmeny men nåt som slog mig sen är ifall anklever föds upp på samma sätt som gåslever?

Ankleverburgare förresten, hur ser en sån ut, vad har den för konsistens och hur smakar den?
Den som inte frågar får inga svar.

Filippa

Den var riktigt kul ; en minibrioche delad i två med en tunn stekt anklever bit i mitten, själva hamburgaren var ca 2,5 cm i diameter och 5 cm hög. Och det var gott. 2 munsbitar som gick ner lekande lätt.

I det här fallet sa servisen att anklevern var ekologisk och från Skåne. Det kändes bättre ....men annars tror jag det är lite samma som gåslevern, lätt att det är gott men oetiskt. Kan dock inte hitta speciellt mycket info på nätet ?

Andreas

Ja det lät kul!!

Det här med lever måste vi ta reda på mer om, startade en ny tråd om detta Kan man köpa/äta fois gras/anklever/gåslever med gott samvete? Vad är godast?

Citat från: Filippa skrivet 2008-10-27 10:24
Zink /www.zink grill.se / ligger på Biblioteksgatan, en av Stockholms tjusigare adresser eller åtminstone flashigare. Det gör i alla fall mig lite mer misstänksam; trevligt eller snobbigt ? Näsan i vädret eller hemtrevligt ?  ...  Å andra sidan så äter väl inte tjusiga Östermalmare salt ? (Oj vad jag är fördomsfull).


Hur såg klientelet ut då? :)
Den som inte frågar får inga svar.

Filippa

Allt från kinesiska turister till Stureplans-donnor i all sin plastik-glamour till mig.....så klientelet var mycket blandat både i ålder och utseende.

bryggens

1830-2030? Hur lång tid tog det innan ni fick beställa resp. få in maten?
Jag undrar hur lång tid hade ni på er att äta?
Det verkar idiotiskt med en tidspress.

agnetasch

Om man bokat tiden 18.30-22.30, hade man fått betala extra då?

Filippa

Bra frågor....men det gick faktiskt bra att både beställa och äta i rätt lagom takt. Det var inga jättepauser mellan rätterna men lagom faktiskt.

Vad gäller utökad sitt-tid så vet jag faktiskt inte - jag kollade inte ....det kanske man borde göra ? jag har provat på flera restauranger att säga "men jag vill ju faktiskt komma 19.15 tex" Men de är stenhårda. Då får man gå nån annanstans eller vänta till nästa sittning ca 20.00. Oftast får man bordet lite tidigare men i alla fall. Det är långt mellan 19 och 20 om man är hungrig ....

agnetasch

Men vad är det här för påhitt? Ska gästerna inte få äta när dom vill? Ska dom få tillåtelse att äta när restaurangpersonalen har lust att ta emot? >:(
Alla kändiskockar tjatar ju om SERVICE, här verkar den ju att lysa med sin frånvaro eller betyder det att man fortfarande får välja maten själv?

Vid polska kusten fanns på 60-talet jättehotell för arbetare. Där utfodrades gästerna på det här sättet; första jättegänget ut när andra jättegänget störtade in. Är det dit vi är på väg?
"Hallå, är det restaurang Politruk? Jag skulle vilja beställa ett bord till andra sittningen ikväll. Dagens Enda Rätt för två personer, dziekuje" :-\ 

Filippa

*Skrattar*  Ja du Agnetasch kanske det ....

Samtidigt kan jag förstå att man vill ha in så mycket gäster och därmed pengar som möjligt, därför vill man ha två sittningar och inte gäster som kommer 19.00 och sitter till 21.00 och äter en varmrätt. Du kan inte nyttja bordet innnan och inte efter. MEN därmed inte sagt att det är kundvänligt eller korrekt.

agnetasch

Jag tror i alla fall dom binder ris åt sin egen rygg; man går ju på restaurang för att koppla av o i lugn o ro äta en bit mat, dricka nåt gott o mysa. Får man inte det går man inte på restaurang. Adjöss med dom ;D
Sen finns det ju personer som gillar de här takterna, som tycker att dom bor i en riktig storstad när de blir kuschade o förnedrade av dörrvakter o serveringspersonal, men dom är nog inte där för att äta utan för att dom tyckte dom såg någon med en kamera där inne ;)

Filippa

*hukar mig*

eller så är det dom stackarna som vill gå på ett bra och populärt ställe utan att stöta sig med personalen ? Och bor i en storstad.....och inte har så mycket val.

agnetasch


Andreas

Har ni aldrig varit på julbord, där är det väl snarare regel än undantag att maten äts i sittningar och att man har viss tid på sig?
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

Det har du rätt i; julbord har sittningar OCH samma mat till alla. Gamla polska badhotell; here we come ;D

Patrik H

Jag tycker det är helt ok med tidsanpassat system. Om, vilket verkar vara fallet man har så pass mycket gäster är det ju inget problem för krogen att bestämma sin struktur och logisitk på flödet för att optimera sin lönsamhet och som gäst är det väl bara att välja ett annat ställe om man inte gillar idén. Enkelt, vad är problemet? Det är ju inte precis så att det finns få ställen att gå på om man vill käka hyggligt!

//patrik

agnetasch

Det är absolut inget problem om man går ut tydligt med att man tillämpar "tidsanpassat system" (är det det vedertagna namnet på företeelsen?)
Jag uppfattade det som att Filippa fick beskedet att hon fått tiden 18.30-20.30 först i bokningsbekräftelsen . Det är ju en alldeles för sen tidpunkt att få det beskedet, då har man ju redan valt o bokat restaurang. Ska man sitta o boka o avboka på restaurang efter restaurang tills man får beskedet att man får stanna så länge man vill/behöver?
Jag har inte sett i någon restaurangannons att man talar om att man tillämpar "tidsanpassat system" eller vad man nu kallar det när man kommunicerar med gästerna. Det hade ju underlättat betydligt; låt säga att du ska gå på teater/konsert eller liknande o måste anpassa restaurangbesöket därefter (än så länge väntar man inte med pjäserna tills restaurang-personalen behagat satt ut maten på borden) ;D Då får du ringa alt. springa runt till alla dina tilltänkta restauranger för att hitta en som ger dig lov att komma på en lämplig tidpunkt. Ju mer det sprider sig desto krångligare blir det.
Ska restaurangerna optimera sin lönsamhet ska dom göra det på ett sätt att gästerna knappt märker det. Nu börjar man ju undra om restaurangerna är till för gästerna eller tvärtom; "Passar det inte så stick!"

Patrik H

Ja det verkar ju som att det är just så som du beskriver. Håller självklart med att man vill ha "förutsättningarna" från början så man kan ta ställning i tid. Skulle bli ytterst sur om jag fick veta det när hovmästaren drog ut stolen.... Men annars så är det den sk "marknaden" som styr och det resulterar väl i detta. Ingen av krogarna klagar ju på dålig beläggning verkar det som, folk tycks ju få lov att boka bord i rätt god tid för att få plats och ändå "kör man på" Sen kan man tycka vad man vill. Fact of life... och skulle det gå käpprätt åt fel håll och "marknaden" svänger ja då kan man väl bara öppna upp igen i ny regi och med nytt koncept, det är ju lite så det funkar känns det som. Nu måste jag sluta får bara skriva kommentarer här i två minuter.... ;D

agnetasch

Vi svenskar är ju alltid så lydiga; nu ska vi göra som restaurangerna vill, inte vad vi själva vill. KAN VI INTE SÄTTA NER FOTEN? För en gångs skull. Kan inte dom som råkar ut för detta o inte gillar det säga det också, HÖGT. Det pratas o pratas om slow food; tydligen ska det få ta hur lång tid som helst att laga maten men äta den ska man göra på fem minuter >:(

Jag har inte råkat ut för något "tidsanpassat system" än, men då.... ;D

Filippa

Lovar och svävar på hedersord att nästa gång det inträffar så ska jag väsa fram Slow Food och kundvänlighet i bästa maffiastil och se vad som händer....:-))

agnetasch

Jag vill vara en fluga på väggen o se dig! ;D ;D ;D

Filippa

En kompis med glutenallergi var på Zink häromdagen och berättade om sin allergi innan beställning. Hon får beskedet att det inte var något problem alls och fick till å med in bröd (ingen självklarhet för glutenintoleranta). Hon dubbelkollar om brödet är ok med servitrisen som otåligt säger att självklart är det glutenfritt. Jublande glad smaskar hon bröd och efter en stund kommer servitrisen och säger " Sorry, det var fel av mig - det här är vanligt bröd - men du har ju inte hunnit äta så mycket."

Man kompenserar inte på något vis i övrigt för sitt debacle.

Usch säger jag bara !

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal