Citat från: kurt skrivet 2014-03-10 10:44
Men åter så tillgas även kalvdans i ugnen, och därmed har inte pastörisering någon påverkan på smaken
Citat från: webguide skrivet 2014-03-10 09:23
I Kalvdans.
Citat från: kurt skrivet 2014-03-10 08:43
Nu blandar du ihop råmjölk (http://sv.wikipedia.org/wiki/R%C3%A5mj%C3%B6lk) och "raw milk" (http://en.wikipedia.org/wiki/Raw_milk) vilket är opastöriserad mjölk. INGEN använder råmjölk (kolostrum ) i ostkaka punkt!
Visst smakar opastöriserad mjölk lite annorlunda än opastöriserad, men efter att ha haft en ostkaka i ugnen så är det ingen som helst skillnad!
Citat från: webguide skrivet 2014-03-10 06:23
Det handlar ju inte bara om kaguleirng, det blir en annan smak också, råmjölken är ju inte behandlad.
Citat från: agnetasch skrivet 2008-12-26 09:09
Ja det undrar jag också. När man gör kalvdans måste man ha råmjölk för att rätten ska koagulera, men i ostkakan kan man väl lika gärna ha ICA´s standardmjölk?
Citat från: annamaria skrivet 2009-06-28 21:25
Åh tack så bra! Ska nu meddela Svärmor att vi inte måste jaga en bonde nästa gång. Så nu nästa fråga - går det att använda laktosfri mjölk, fungerar den likadant tro?