Vad använder ni för kol/briketter?

Startat av Andreas, 2007-05-16 10:03

Föregående ämne - Nästa ämne

Urban

Det ser ju bra ut när man läser innehållsdeklarationen.. Men dom borde testas för att se vad dom går för!

Andreas

Här är ytterligare en sort jag hittade på ICA -

Skogens grillbriketter "glöder extra länge"
65-70 kol, 7% aska, 4-5% vatten

Ser på pappret betydligt sämre ut än både Coop och Weber pga den låga kolhalten.
Den som inte frågar får inga svar.

Andreas

Förutom att värdena på Coops Cookware "högsta kvalitet" ser bättre ut än Webers så är de billigare också - såg priset i förrgår. 7 kg Weber kostar 99 och 3 kg Cookware kostar 39,90 eller 13,30 per kilo eller 93 kronor för 7 kilo.
Den som inte frågar får inga svar.

Sweber

Jag använder Heat Beads (weber) sedan förra året och tycker att skillnaden mot landmanns är stora. Det brinner längre, varmare och det ryker inte lika mycket vid upptändningn. Jag använde ett Weber tändrör med tändpåsar under och med landmanns briketter sveper jag in grannskapet i en kraftig rök som inte luktar gott. Heat beadsen ryker lite svagt de första minuterna, sedan är det i princip osfritt. Grillen är en 22,5" One Touch Gold som jag har haft i 5-6 år. Det starkare värmen gör att jag kan ta mindre mängd briketter vid grillningen. Dessutom upplever jag att jag på senare tid har haft svårt att få upp tempen i grillen med landmanns briketter. Speciellt sedan dom började med dom stora briketterna. Skälet till att jag använde lanmanns överhuvudtaget är att jag har svårt att få tag på Heat Beads. Jag bor i Knivsta och åker oftast till Uppsala för att handla. Närmaste återförsäljare av Heat Beads är K-Rauta i Häggvik. Sist jag var där köpte jag 5 påsar på en gång. Gissa om folk tittade på mej.

För övrigt har jag börjat med att kombinera/blanda briketter och kol. Det ger högre temp och än med bara briketter mer kolsmak. Kolen brinner ju snabbt ner, men briketterna kan man ju tända om när man grillar nästa dag.
Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

Andreas

Sweber, du har inte möjligtvis provat Cookware-briketterna? Hade varit kul att höra hur de står sig mot Heat Beadsen...
Den som inte frågar får inga svar.

Kari

Tärnsjö som ligger i Västmanland har ett byalag som milar varje sommar som en turistgrej, stora härliga som glöder länge. Stor säck (50-70L?) för dryga hundringen vill jag minnas.
Har man brådis med glöden får man hjälpa till med yxan innan man tänder...

Annars har jag köpt Coops briketter nu i sommar, 4 för 100:- men inte ger dom några 4 timmar inte.

Kurtson

skall nog testa coops vid tillfälle.
tror det hela beror lite på träsorter och hur hårt de är pressade, många saker påverkar nog en hel del som inte går att utläsa på en innehållsförteckning...

Andreas

Citat från: elka skrivet 2007-07-10 16:31
Annars har jag köpt Coops briketter nu i sommar, 4 för 100:- men inte ger dom några 4 timmar inte.


Coop säger du, men var det verkligen Cookware "högsta kvalitet" (bild på förra sidan i denna tråd)? Hur länge brann dom då?

Kurtson: ja det vore roligt att få en jämförelse av nån som provat bägge.
Den som inte frågar får inga svar.

bryggens

 Jag har för första gången köpt Weber-briketter, 10 kg för 110kronor, intressant att prova, se skillnaden mot vanliga ICA-varianten.

MiGa

Jag använde Webers briketter i helgen blev mycket nöjd.Jämn värme lång brinntid.
Provade tända med tändvätska men det gick ej (för hårda troligtvis ;D) använde tändrör som gav kanon glöd,som sagt mycket nöjd ;D.

roffekock

Alla ni som grillar. Ni behöver inte plåga er igenom alla sorters grillbriketter det finns det andra som redan gjort. Och hör sen. HJULET BEHÖVER JU INTE UPPFINNAS TVÅ GÅNGER ELLER HUR. Köp nu Weber briketter du får garanterat mer för pengarna inget att diskutera. Grilla  istälet för att prova dej fram genom djungeln av alla dåliga argument och försäljningstrix.

Om du ska kolgrilla så försök att få tag på kol från en mila det finns inget som går upp mot detta känn bra på tyngden det är som natt och dag. Det kan vara lite trixit att få tag på men trägen vinner.

Och sen om du ska ha en tillförlitlig tändare till din grill så köp en rejäl gasolbrännare som du kan koppla till din gasoltub och du hat löst alla problem med att få fjutt på dina briketter resp. kol

/rolf

kör så det rycker.
Matforum är bäst

Dennis Lundin

Ja använder uteslutande webers briketter. Har provat andra men inte varit nöjd. Det stör mig när man råkat glömma köpa webers och handlar något skräp i icabutiken. Webers kan jag tända om både en och två gånger. Icas och andra blir det inget kvar av att ens tala om. Dom brinner ut snabbt och det blir bara en flyktig aska kvar.

Jag läste för länge sedan att det skulle vara mer sand i webers? Har för mig att det var sandinnehåll.
Men även om så är fallet så regerar webers än så länge helt utan motstånd hos mig.

Sweber

Sand?  Det weberbriketter som fanns innnan det blev Heat Beads i påsarna var spanska och om man hälde ut askan i en rabatt och det kom regn så blev det nästan som betong. I de nya och i Heat Beadsen ska det vara kornbaserat bindmedel, men sand har jag inte hört talas om. De spanska weberbriketterna var usla, Landmanns var bättre.
Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

Kurtson

Citat från: MiGa skrivet 2008-05-27 20:57
Jag använde Webers briketter i helgen blev mycket nöjd.Jämn värme lång brinntid.
Provade tända med tändvätska men det gick ej (för hårda troligtvis ;D) använde tändrör som gav kanon glöd,som sagt mycket nöjd ;D.

TÄNDVÄTSKA?????
Snälla människa, hjälp nu världen och ta bort denna hemska produkt från butikshyllorna...och då inte genom att köpa den.
Det finns så många bättre sätt att tända grillen på. (el, skorstenständarem värmepicka, gasol)
och du har helt rätt, heatbeadsen (webers briketter) är för hårde för att suga upp någon form av vätska.

Sweber

Kurtson, dom nya Weberbriketterna i 10kg-påsar verkar inte vara Heat Beads, dom verkar vara tyska. Bra tycker jag, då transporten från tysklan och hit är kortare än transporten från Australien och hit.
Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

Kurtson

skall kolla på påsarna när vi får in dem igen...
har tagit hem 2 pall inför helgen...
alltså inte hem hem utan till jobbet.

Blom

Själv skulle ja inte välja ngt annat än Webers briketter, helt oslagbaar men det kostar också å ligga på topp!

Lindström

Även jag har konverterat till weberbriketter. Vad som fick mig att byta från Landmans berodde först och främst på att exemplaret jag fått tag på var av så usel kvalité att briketterna föll samman medans jag lade dem på kolgallret i grillen. Den riktigt otrevlig överraskning kom en bit ner i säcken när jag får upp en brikett med en injuten plaststripe i sig! Det såg ut som om den används som  en veke när man stöper ljus. Tankarna började givetvis snurra om det var flera av briketterna som kunde ha plast kvar i sig. Bara till att slänga klabbet och köpa Webers istället. Kvalitén är som sagt natt och dag. När jag försökte returnera de kassa Landmanbriketterna till K-Rauta svarade säljaran att dessvärre är Landmans produkter av mycket varierande kvalité, citat "eller rent ut sagt skräp i vissa fall".  Ärlig säljare i alla fall ;)

Jag ska se om jag kan hitta en bild på plaststripen i briketten.

MiGa

Slutet av förra sommarn var jag på Harald Nyborg för att köpa mer Webers briketter men dom var slut så istället blev det
Heat Beads BBQ Briquettes  Australia NO.1.

142 kr 10 kg väl använda pengar.Man kunde använda samma briketter dagen efter, lika hårda som innan nåt som jag kan tycka att många briketter inte är bla Weber som lämpar sig för lång grillning.

Sweber

Så märket Heat Beads finns i sverige, det visste jag inte. Jag får hålla ögonen öppna med andra ord.
Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal