Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av chipskungen
 - 2008-03-18 23:33
Citat från: jelvis skrivet 2008-03-18 22:09
Någon som har sagt blueberry pancakes ännu? Amerikanska tjocka pannkakor med blåbär serverade med lönnsirap och gräddfil eller crème fraiche.


eller varför inte ryska pannakor med surkräm o rysk kaviar! har alldrig testat men finns med på min att-äta-i-matväg-innan-jag-dör-lista
Skrivet av kryddburken
 - 2008-03-18 22:18
Pannkakstips... Har ett bra knep som den småbarnsförälder jag är... Fast det är iofs. VÅFFLOR, men det går lika bra att steka som pannkakor! För att få barnen att äta spenat gör vi ofta "hulken-våfflor" här hemma, det är jättegott och blir lite mer matigt med riven morot & stekt bacon eller fläsk till.
http://kryddburken.wordpress.com/2007/10/08/spenatvafflor/

Som efterrätt gör vi helst American Banan Pancakes! Med vaniljglass & lönnsirap :
http://kryddburken.wordpress.com/2007/04/12/american-banana-pancakes/

Skrivet av jelvis
 - 2008-03-18 22:09
Någon som har sagt blueberry pancakes ännu? Amerikanska tjocka pannkakor med blåbär serverade med lönnsirap och gräddfil eller crème fraiche.
Skrivet av Cohen
 - 2008-03-18 22:08
Spenat och pannkakor passar förvänandsvärt bra ihop. Prova antingen att blanda i hackat eller hel spenat i vanlig pannakakssmet innan gräddning, eller ha hel spenat i tjockpannkaka. Gott, gott!
Skrivet av chipskungen
 - 2008-03-18 21:45
huvudrätt utan något mer till !  :D ibland kan jag förstås ha sallad eller om man har gjort ärtsoppa tilll.
Skrivet av Andreas
 - 2008-03-18 15:39
Välkommen till Matforum Chipskungen!

Feta och lönnsirap som tillbehör alltså ja det låter faktiskt inte så tokigt som det låter... äter du det som en efterätt då eller är det en huvudrätt med ytterligare nåt mer till?
Skrivet av chipskungen
 - 2008-03-18 12:43
jag brukar äta mina pannkakor med fetaost och maple syrup.
Jättegott!
Skrivet av Kari
 - 2007-11-29 11:35
Du är ju bäst Agneta! Tackar allra ödmjukast!

(UPA? Utan Personligt Ansvar?)  ;)
Skrivet av agnetasch
 - 2007-11-29 11:11
Stön!Jag skrev aldrig upp receptet utan gör det alltid på en höft. Jag får göra ett provisoriskt:
Crêpes till 4 portioner:
2 ägg
4 dl mjölk
2 dl vetemjöl
½ tsk salt
Använd ½ dl smet till varje crêpe

4-5 dl stuvning:
1 gul lök, hackad o mjukfräst
1 liten burk ansjovis i bitar + spad
4 dl mjölk
4 msk vetemjöl

Strö 3 dl riven gratängost över crêpsen o gratinera i 20 min i 225°. När jag snabbgratinerade drog jag på ugnen på max o lät crêpsen (utan ost)bli varma (tid?) strödde på ost o gratinerade.
Mvh
agnetasch recepttjänst UPA 



Skrivet av Kari
 - 2007-11-29 10:03
Agneta: Jag är så nyfiken så jag måste be om hela receptet! Smeten, kletet och tider i ugn för färska och styckefrysta.. Snälla..  :)
Skrivet av agnetasch
 - 2007-11-29 09:08
Hemmets Journal har jättebra recept, där är jag ofta o botaniserar. Men just ansjoviscrepsen uppfann jag själv under min fattiga studietid när jag skulle ha fest o inte visste hur många som skulle komma. Dom är bra att ha styckfrysta; bara att plocka fram o snabbgratinera.
Skrivet av Kari
 - 2007-11-28 22:25
Agneta: Vars har Du sett dessa anjovis/lök creps? Svärmor hade visst gjort nästan lika i helgen som var...?! Läser Ni samma Hemmets Journal?  ;)
Skrivet av agnetasch
 - 2007-11-28 17:27
elka: men det kanske är gott med ansjovis o lök i pannkakssmeten! Har inte tänkt på det. Med en klick syrligt till, typ creme fraiche. Måste prova!
crlhrv: hurdå bananpannkakor? Mosar man bananerna i smeten?
Skrivet av crlhrv
 - 2007-11-28 15:13
När vi har gäster som sover över brukar jag göra amerikanska tjocka  bananpannkakor till frukost, det slår alltid rätt!
Skrivet av Sweber
 - 2007-11-28 13:32
Messmör är inte ett livsmedel, det är ett straff. Att förstöra pannkakor med denna sörja borde vara straffbart!  ;)

Jag varierar pankisarna med tex honung, vaniljsocker, gurkmeja och steker ibland i smör/pljeblandning, ibland i flytande marg med smörsmak, ibland i rent smör. Allt för att variera lite. Några rester att leka med blir det aldrig...

Annonser

Powered by EzPortal