Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Andreas
 - 2009-01-20 09:01
Ah tack, banan i mat förutom i efterrätter är tyvärr inte riktigt min tekopp så mannens favorit står jag över, men panir med kapris och chapati verkar kul och står härmed på min att-göra-lista. Fast jag byter nog ut grädden mot fet yoghurt. :)

Ditt Naanbröd hade jag gärna läst mer om men via din länk hittar jag inte mycket om det. (Här finns förresten en Naan-brödstråd om du missat det.)
Skrivet av Mimmi
 - 2009-01-19 21:09
Sist ut blir det en potatisrätt efter allt ris som lagats......Det blev också Vatabalanserande med lite filur.

http://mimmismat.wordpress.com/2009/01/19/potatisfrestelse-pa-panir/

Hoppas att ni nu är nyfikna och vågar prova på någon av rätterna som vi bjudit på här hemma.

Må så gott, Mimmi
Skrivet av Mimmi
 - 2009-01-17 14:37
Det blir lätt för mycket av både det ena och andra under julledigheten. Sen är det också skönt att bryta av med annorlunda mat och smakkombinationer för en tid.
Kul att du vill prova igen. Våra favoriter under tiden som gått är;

Banandallen som blev riktigt gott. Är mannens favorit just nu.
http://mimmismat.wordpress.com/2009/01/08/dall-med-banan-curry-kryddris-och-morot-med-anis/

Naanbröd som penslas med smör och vitlök. Ett långtidsjäst bröd. Bröden höjer hela måltiden och ger guldkant på måltiden.
http://mimmismat.wordpress.com/2009/01/07/kitchari/

Panir i morot och currysås.
http://mimmismat.wordpress.com/2009/01/11/morot-och-mandelris-med-currypanir/

Panir m kapris och Chapati till var en fredagshöjdare som sonen skattade högt.
http://mimmismat.wordpress.com/2009/01/10/panirgryta-med-rotselleri-och-kapris-gult-ris-och-chapati/

Bananerna i kardemummasky kan jag också höja till skyarna. :)
http://mimmismat.wordpress.com/2009/01/11/bananer-med-lonnsirap-och-kardemumma/

Det har blivit mycket gott som jag gärna äter igen. Det behöver inte vara en hel vecka utan bara sticka in lite veggo under veckan.
Skrivet av Andreas
 - 2009-01-16 11:56
Ayurvedisk vecka efter jul, är det en slump eller är det för att komma i balans efter kraftig jul- och nyårsmat?

Jag är sugen på att laga en sån här rätt igen, vilken av de ni gjort hittils nu i år är du mest nöjd med?

För den som är nyfiken på allt som har med Ayurveda att göra är här en artikel om 59-årige Stefan Amsell från Söderköping som sluppit andingsmaskinen och kunnat dra ner på både astmamedicin och diabetessprutor tack vare ayurvedisk medicin och nu drömmer om att bli researrangör med ayurveda-behandlingar. http://www.nt.se/personligt/artikel.aspx?articleid=4697572
Skrivet av Mimmi
 - 2009-01-12 22:28
Till Söndagsmiddag serverades en Stenugnsbakad Pizza med Panir och Paj på Äpple till efterrätt.

http://mimmismat.wordpress.com/2009/01/12/pizza-pa-panir-och-paj-pa-apple/
Slut på helgen och desserter.
Varje vardagkväll vid nio dricker vi ett gott te som avslutning på dagen.
Skrivet av Mimmi
 - 2009-01-11 15:46
Det här riset med morot och mandel blev verkligen gott. Därtill panir som fick koka i en currysås. Två rätter som blev en bra helhet.
Är så glad att vi bestämde oss för att laga den här maten under två veckor. Nytt, gott och bra råvaror på matsedeln.

Efterrätt med stekta bananer som östes i en sirap och mummasky.

http://mimmismat.wordpress.com/2009/01/11/morot-och-mandelris-med-currypanir/
Skrivet av Mimmi
 - 2009-01-10 12:11
Fredagsmaten som sonen brukar stå för i vanliga fall lagades av mannen med assistans från Jr.

http://mimmismat.wordpress.com/2009/01/10/panirgryta-med-rotselleri-och-kapris-gult-ris-och-chapati/

Paniren blev bra till dagens gryta men går att variera i sin konsistens.

Lyckat att grädda brödet direkt på vedspisens häll när vi ändå brassat all annan mat därpå.
Skrivet av Mimmi
 - 2009-01-08 20:02
I kväll har det doftat av curry och banan till dagens dall. Fantastiskt goda morötter med anis som sauterades i ghi och lite till...
Kryddriset var inte nödvändigt till den här måltiden.

http://mimmismat.wordpress.com/2009/01/08/dall-med-banan-curry-kryddris-och-morot-med-anis/

Mannen har därtill gjort en rinnande mise en place inför morgodagen.  ;)
Skrivet av Mimmi
 - 2009-01-07 21:23
Rolf, jag har verkligen inget att klaga på, namaste.
Skrivet av roffekock
 - 2009-01-07 20:10
Med all respekt Mimmi. Hoppas att det känns bra . Ivart fall ser din mat härlig ut. ;)

/rolf
Skrivet av Mimmi
 - 2009-01-07 19:30
Första middagen blev en Kitchari med chutney på rabarber och rödberor, lite yoghurt och ett nygräddat bröd som penslades i vitlökssmör.

Mannen gör det bra i köket och fortsätter han så här blir det svårt att möta upp. Men jag njuter av stunden för till helgen är det jag som tar över.

http://mimmismat.wordpress.com/2009/01/07/kitchari/
Skrivet av Mimmi
 - 2009-01-07 17:12
Nu har det äntligen blivit dags att under två veckor ägna sig åt Ayurvedisk matlagning här hemma. Den här gången ska vi göra det fullt ut, från frukost, lunch, middag och teer.
Spännande att se hur vi lyckas med alla bitarna. Som förra gången blir det mycket rotfrukter och sådant som redan finns i skafferiet.
Har skrivit lite mer på bloggen för er som vill läsa ...
http://mimmismat.wordpress.com/2009/01/07/ayurvedisk-matlagning-i-tva-veckor/

Tänkte berätta lite kort här varje dag om erfarenheterna i köket under de två veckorna.
Skrivet av Andreas
 - 2008-03-29 12:57
Hmm från den kryddpaletten vet jag inte om jag vågar använda så mycket annat än chili och senapsfrö som spiskumminsubstitut till den råstekta potatisen... men vi får väl se nästa gång det blir av!
Skrivet av Mimmi
 - 2008-03-27 20:08
Föjande kryddor används mycket; spiskummin, senapsfrö, kardemumma, anis, ingefära, fänkålsfrön, nejlikor, kanelsstänger, chili, koriander, gurkmeja, bockhornsklöverfrö.
I princip kan man säga att maten är välkryddat och att mycket frökryddor förekommer. Prova dig fram, då får jag höra vad du tycker passar din smak.
Skrivet av Andreas
 - 2008-03-26 09:43
Ah tomaterna skulle inte koka, får prova det nästa gång då! :) Jag tycker själv det är ganska knepigt att korrekturläsa det man själv skrivit, man blir så lätt hemmablind, men å andra sidan gör det ju att det blir desto mer spännande att laga bloggrecept! ;)

Jo jag ska definitivt laga denna rätt nån fler gång. Möjligen då att jag sätter i en till tomat och så funderar jag på om man kanske skulle byta ut spiskumminet i den råstekta potatisen mot nån annan krydda för att få större smakbrytning mot dallen som ju också innehåller spiskummin - har du nån fundering där på nån annan krydda som skulle kunna tänkas passa potatisen i sammanhanget?

Annonser

Powered by EzPortal