Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Dennis
 - 2010-08-25 20:50
Hej! Jag har läst och läst men jag har fortfarande problem att bestämma mig för en köksassistent. Det står mellan Kenwood KM020 och Electroluxen (eller ankarsrum som den heter nu). Så svårt att välja då dom verkar så jämnlika. Jag bor i Finland och jag kan få en Assistent (vit ska de va) för 529 med frakt lokalt. En Kenwood kan jag få för 480 med frakt från Tyskland, så Kenwooden är lite billigare.

Jag brukar baka mera pizza och bröddeg än kakor och sånt, men jag vill ju ha möjligheten att göra så mycket som möjligt med tanke på pengarna, köket är också inte så stort då man bor i lägenhet. Köttkvarn är väl det enda tillvalet jag vet att jag vill ha och båda har det tillbehöret för liknande priser. Kan hända kenwooden har ett övertag iochmed att den har ett "food processor" tillbehör, det skulle bespara mig en extra apparat i framtiden, men ja det är ändå svårt att välja. Jag har velat fram och tillbaka i en vecka nu.
Skrivet av Davidj
 - 2010-04-11 16:38
Dröm-maskin kanske kan diskuteras........ :) Men ja, jag är, så här långt, nöjd med den. Framtiden får utvisa om det var ett rätt val.
Men jag ägnade mycket tid och energi på att söka information på nätet, det var så jag hamnade t ex här!
I min begreppsvärld kan jag tänka mig att lägga pengar på kvalitet, funktion och "lättanvändning" (som t ex att maskinen skall vara lätt att rengöra.)
Men, och för mig är detta ett viktigt men, bara tanken att lägga pengar på design/färg, finns inte! Vi har alla olika prioriteringar, och i min värld skiter jag högaktningsfullt hur maskinen ser ut! Alltså går alla s k "retro"-liknande maskiner bort!

Det jag gillar med min Krups är;
Den är tyst.
Den har en stark motor, kopplat till att hastighetsväljaren har många steg.
Stor skål, skall klara 1 L degvätska
Bra tillbehör
Ger ett bra mekaniskt intryck, jag tror/hoppas att den skall hålla länge.
Extrafunktioner i form av t ex inbyggda vågen.

Nå, det finns säkert andra apparater som också är bra.

Och jag tar tacksam emot tips/ideér rörande vad man kan nyttja sin hushålls-assistent till!
För, trots allt, jag är att betrakta som nybörjare i köket i allmänhet, och avseende dylika apparater i synnerhet.

/David
Skrivet av agnetasch
 - 2010-04-11 10:04
Grattis! Du verkar att ha hittat din drömmaskin :D
Skrivet av Davidj
 - 2010-04-10 22:59
Hej!

Nu har jag haft min Krups KA940 ett tag.
Är oerhört nöjd med den.

Jag har provat att baka med den. Jag gjorde en deg på 0,5 L degvätska, och det fungerade alldeles utmärkt, har inte provat större.
Inga protester från maskinen, man kan köra vilken hastighet man vill, maskinen verkar orka hur mycket som helst. Troligen kan man köra på 1 L degvätska också.
Hursomhelst, maskinen arbetar bra, blandar bra, och visar inga tendenser till att vara "trött".
Dessutom är den tyst!!!!
Det är lätt att rengöra såväl delar, som maskin!

Jag har också provat att göra såväl köttbulls-smet, som köttfärslimpa-smet. I princip samma sak. Det fungerar hur bra som helst.

Vidare har jag bakat mjuk kaka med maskinen, och det fungerade också mycket bra.

Skall villigt erkänna att jag har ingen vana vid att nyttja en hushållsassistent, så i det avseendet har jag inget att jämföra med.

Men den här maskinen gör det jag såväl hade hoppats på, som det jag hade tänkt. Och den gör det tyst, och utan att visa några tendenser till att tycka att det är "jobbigt"!!

Nästa steg är att beställa tillbehör. Har fått ett nummer till en liten affär i Stockholm, de är billigast så här långt.

Kanske inte skulle nyttja ordet billigt, prylarna kostar. Men håller de samma kvalitet som själva maskinen, så är de nog värda det.......!

Jag tänker inte påstå/anklaga, andra maskiner för att vara dåliga - men jag påstår att den KRUPS jag köpt, är väldigt bra - och värd sitt, förhållandevis, höga pris.

Har man inte, som jag, nyttjat en hushålls-assistent förut, är det helt fantastiskt hur smidigt det är när man väl har en.

Om någon önskar mer information, så skriv en rad.

/David
Skrivet av Karin B
 - 2010-04-07 09:50
Nej, Ringo, jag äger ingen köksmaskin. Jag bakar för hand och tänkte alltid förut att "kunde mormor, så kan jag".

Jo förresten, en Bosch matberedare (MCM12 står det på bruksanvisningen) skaffade jag för att kunna passera rotfrukter till soppa - det blir dock lite grynigt - men den är ju faktiskt kanonbra för att snabbt svänga ihop en pajdeg. Så det gör jag ofta.

En elvisp (Braun MultiMix M 700) fick jag för flera år sedan av mamma, som inte alls haft samma principiella motstånd mot maskiner som jag. Den är jättebra, men degkrokarna klarar ju inte tunga degar. Men sedan jag insett att det inte är så bra att slita på axlar och handleder i onödan, har jag faktiskt använt dem ibland till brödbak på ½ liter degvätska och det funkar bra.
Skrivet av Ringo
 - 2010-04-05 13:22
Citat från: Karin
....köksmaskin för lite större, tyngre degar....

Äger du en maskin nu som du gillar men som är för liten för en stor deg eller är det din första maskin du tänker köpa? Om du redan äger en maskin får du gärna berätta om den, vad du gillar och inte gillar och när du tycker den blir för liten.
Skrivet av Karin B
 - 2010-04-05 11:51
Hej!

Jag upptäckte den här sidan för några dagar sedan i val och kval inför inköp av en Assistenten, Kenwood (hur många modeller finns det!?) eller någon annan köksmaskin för lite större, tyngre degar. En god vän menar att Assistenten med degkrok inte bearbetar degen och en annan att hennes Assistenten - med cylinder och degskrapa - knådat maffiga degar i tjugo år. Och här låter det ju som att den är värd att satsa på. Kanske hänger det på instruktionsboken? Någon här skrev om inställningar som lite knepiga, om jag minns rätt. Har någon en ledtråd eller en kommentar? (Jag vill inte köpa en begagnad maskin.)

Det vore också intressant att höra, Davidj, hur du tycker att din nya KRUPS KA940 funkar, och vad du testat den på för degar.

På återhörande!
Karin
Skrivet av Ringo
 - 2010-04-01 19:03
På tal om tillbehör så kan det ju vara värt att tänka på att det inte säkert att de tillbehör som butiken säljer nu passar om du köper en begagnad maskin. En del tillverkar byter fästena mellan modellerna - så då kan det bli att leta på begagnatmarknaden även då.
Skrivet av Davidj
 - 2010-03-30 21:53
Hej!

Jag är helt ny här på Matforum.

Såg att denna frågeställning finns på flera ställen.

Idag fick jag en KRUPS KA940 av min flickvän. Valet av maskin är ett resultat av omfattande studier, bl a här(!), och besök i affärer.
Att det blev KRUPS berodde på en mängd faktorer, såsom ljudet, kvaliten, motorn, garantier, samt testresultat.

Jag har ännu inte provat den, håller på för fullt och "scannar" av marknaden i jakt på tillbehör.

Intressant att notera är att när det gäller tillbehör är INTE MediaMarkt billigast........!

Om det finns intresse återkommer jag gärna när jag hunnit provköra och fått lite erfarenhet.

/D
Skrivet av Helge
 - 2010-03-27 17:27
Hej Paul!
Jag håller också på en Assistent. Vi köpte en för många år sedan men tyckte att den kanske var för stor och klumpig för våra behov. Har sedan haft två Boschmaskiner, senast en MUM4750 som fungerat bra för små degar - ca 5 dl vätska och att vispa och sådant. Felet med den tycker jag bl a är att degen "klättrar" på degkroken så nu har Assistenten kommit fram ur källaren och är i full drift med ett utmärkt resultat och gör det lättare att baka litet större satser. Att det skulle vara svårare att göra ren bunken förstår jag inte. Har aldrig märkt det.
Satsa på en Assistent - gärna en begagnad. Lycka till!
M v h Helge
Skrivet av annamaria
 - 2010-03-26 21:41
Hej Paul! Jag kan bara hålla med Hasse. För mig har det varit viktigt att själva bunken är tillräckligt stor - och det är assistentens. Jag bakar också ganska ofta - och då mest bara bröd. Jag älskar min assistent. Självklart är Kitchenaid snygg....men har mindre bunke. Hade också satsat på en begagnad.
Skrivet av Hasse
 - 2010-03-26 15:41
Hej Paul och välkommen till Matforum!

Eftersom funderingar kring köksmaskiner behandlats tidigare, flyttade jag ditt inlägg till denna tråd. Låt oss diskutera vidare här.

Själv är jag definitivt ingen flitig bagare, men köpte en begagnad Electrolux Assistent som duger för mina behov. Så begagnatmarknaden kan vara värd att undersöka.
Skrivet av Paul Lindqvist
 - 2010-03-26 11:43
Hej!

Min fru och jag är i farten att införskaffa en assistent för brödbakning och budgeten är inte oändlig som vanligt :-)

Vi har tittat på en enkel Bosch MUM46R1, då volym kapaciteten skulle vara tillräcklig för de flesta degar frun gör. Dock så oroar vi oss för att den kanske är lite för klen med sina 550w ?

Om budgeten var obegränsad så skulle vi nog tittat på en Bosch MUM86A1, eller en Assistent.

När det gäller modell så har vi läst att de maskiner där bunken snurrar är svårare att diska/rengöra (såsom assistent) stämmer det ?

Vi vill inte spendera för lite på en maskin som inte kommer fungera/hålla, men samtidigt inte köpa en maskin med överkapacitet för det vi gör.

Då vi stort sett inte köper bröd, så bakar vi 2-3ggr i veckan och vi är 6 i familjen.

Tips/råd gällande de maskiner jag nämnt samt generalla är mycket välkommet.

MVH
Paul

Skrivet av Rob
 - 2009-10-25 02:05
Vi "fick" en Kitchenaid 5qt assistent till huset nar vi flyttade till USA.
Vi bakade brod (forsta gangen sedan vi kom) igar kvall och jag maste saga att jag inte ar imponerad. Maskinen ar nastan helt ny och hade stora problem med en deg om ca 1 liter vatska.

I Sverige har vi en gammal arvd elektrolux hushallsassistent och den ar grymt stabil jamfort med Kitchenaiden.

Givetvis kan jag inte uttala mig om hur Kitchenaid har utvecklats de senaste aren, men jag gissar att de har sparat bra pa kostnader i olika delar och darmed minskat pa kvaliten.
Skrivet av Groet
 - 2009-10-24 20:59
Varför behöver du en bakmaskin för att baka surdeg? Du menar inte en köksassistent?

Annonser

Powered by EzPortal