Rökt mat nyttigt?!

Startat av Andreas, 2012-04-05 11:28

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Jag har alltid trott att rökt mat är onyttig pga förbränningsrester i röken. Men enligt Nyheter P4 Väst innehåller rök antioxidanter "Rökt makrill tillhör det bästa man kan äta ur hälsosynpunkt ... Med den rökta makrillen får man i sig det goda fettet med omega-3 från fisken tillsammans med antioxidanter som dessutom bättras på genom andra antioxidanter från röken och det är alltså det optimala."

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=125&artikel=5007714

Kan verkligen oxidanterna uppväga rökens baksidor?
Den som inte frågar får inga svar.


Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal