Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av agnetasch
 - 2013-06-27 19:29
Frysa? Kan man med framgång frysa vitlöksolja?
Skrivet av Andreas
 - 2013-06-27 13:44
Tack Kurt!

Citat från: länk 1
The FDA recommends that if you want to make your own infused garlic oil, you should prepare it fresh and use it right away. If you are saving any leftovers, you must refrigerate it right away and use within a week.


Citat från: länk 2
Garlic, vegetable or herb in oil mixtures may support the growth of C. botulinum bacteria. For safety reasons, they should be made fresh. Leftovers should be refrigerated for use within three days, frozen, or discarded.


Så alltså - egen vitlöksoljemix bör förvaras i kylskåp och användas inom 3 dagar-1 vecka beroende på källa. Eller frys. Eller kasta.

Men kan man inte tillsätta någon typ av konserveringsmedel för förlängd hållbarhet?
Skrivet av kurt
 - 2013-03-12 15:34
Citat från: Leif Lallerström skrivet 2013-03-08 21:04
Hej alla soloanvändare! Jag brukar skala ett antal solo-lökar och mixa med rapsolja. Står sig veckovis och grymt enkelt att dosera efter behag. Prova gärna!


Vad är definitionen på "står sig"?

http://www.theolivepress.com/blog/entry/be-aware-of-the-risks-of-botulism-with-homemade-garlic-infused-oil/
http://www.ext.colostate.edu/pubs/foodnut/09340.html
Skrivet av Leif Lallerström
 - 2013-03-08 21:04
Hej alla soloanvändare! Jag brukar skala ett antal solo-lökar och mixa med rapsolja. Står sig veckovis och grymt enkelt att dosera efter behag. Prova gärna!
Skrivet av agnetasch
 - 2012-11-02 09:39
Citat från: Jenny Herz skrivet 2012-11-01 17:18
Jag läste just ett recept pa nätet som jag blev sugen pa att testa. Mototsoppa med hela solovitlökar i. Later gott.
Låter lite udda men kanske är gott. Kan du inte ge oss receptet? (under förutsättning att soppan var god alltså  ;D)
Skrivet av Jenny Herz
 - 2012-11-01 17:18
Jag läste just ett recept pa nätet som jag blev sugen pa att testa. Mototsoppa med hela solovitlökar i. Later gott.
Skrivet av johama
 - 2009-03-31 15:30
Denna vitlök har en annan trevlig egenhet, det är att jag kan äta den trotts att jag är allergisk mot vanlig vitlök. Jag svullnar i halsen om jag äter vanlig vitlök men jag slipper denna reaktion av Solo.

/Björn
Skrivet av Kari
 - 2007-11-07 16:09
Blir säkert kyckling i helgen så jag testar med solo då, morötter delade på längden och gula hela lökar blir ju sååå gott med kycklingen. Vanliga vitlökar är för små att ha i ugnen så länge.

Jo, solo är ju lite lat vitlök, passar mig utmärkt..  ;) Men så händer det att det blir lite mycket ibland å! Gott i mun, illa för magen.
Skrivet av Andreas
 - 2007-11-07 12:24
Ja förlagar man eller delar så fungerar det säkert bra. Men man kanske skulle prova ugnsbaka en hel sololök och se vad som händer.

(Jodå jag gillar vitlök men jag tycker "förpackningen" på en vanlig vitlök - dvs mindre klyftor där man kan ta valfritt antal är mer praktisk eftersom det är sällan det blir några jättemängder man använder.)
Skrivet av Kari
 - 2007-11-07 09:33
Ja, hela blir ju svårt.. Men om man "förlagar" hela och sen delar på sisådär fyra sex klyftor?
Hur kommer det sig att Du inte köper Solo? Kanske inte poppis hemma med vitlök?
Skrivet av Andreas
 - 2007-11-07 08:17
Jag har bara köpt solo en gång så jag har ingen större erfarenhet av dem - men tror du inte att det är knepigt att få dem helt genomlagade i helt skick då de är så stora?
Skrivet av Kari
 - 2007-11-06 14:23
Skakar liv i Solo tråden.. Nu när ändå "alla" snorar och hostar.

Min fundering, borde man inte kunna göra nått gott på dessa? Hacka och pressa i all ära, men att lägga in, köra i ugnen, steka och koka(?).. Liknar ändå lite potatis på ett sätt.
Hela vanliga vitlökar i klyftor är ju gott att fräsa med bacon tills dom blir mjuka och har i Carbonaran..

Ska vi börja med att lägga in? Hur göra? Ska man hetta upp dessa små liv innan oljan dränker dom? Lite mjuka och milda får dom ju gärna bli..
Skrivet av kryddburken
 - 2007-04-23 22:03
Ha inte lerkrukegods i kylskåp! *för sjutton* ;-) De trivs bra ute i friska luften på köksbänken och vitlökarna mår bra mkt bättre!
Skrivet av Andreas
 - 2007-04-22 12:03
Har lite lätt feber idag så det kan hända att jag är svamlig, men blir inte krukan mättad med fukt när den stått några dagar i kylen, eller var tar fukten vägen?
Skrivet av kryddburken
 - 2007-04-21 14:19
teracottakrukor liksom lergrytor drar till sig fukt! Pratiskt för att inte vitlöken ska mögla!

Annonser

Powered by EzPortal