Michelinstjärnorna (i Sverige) för 2009

Startat av crlhrv, 2009-03-16 12:33

Föregående ämne - Nästa ämne

crlhrv

2009-03-16 12:33 Last Edit: 2009-03-16 12:37 by crlhrv
Mathias Dahlgrens Matsalen i Stockholm har nu två stjärnor och blir andra restaurang i Sverige med två stjärnor. Edsbacka Krog är sedan 2000 också belönad med två stycken.

Matbaren (också Dahlgren) samt krogen Frantzén/Lindeberg, båda i Stockholm, är med varsin stjärna nytillskott på den svenska stjärnlistna.

I Göteborg behåller 28+, Fond, Kock & Vin, Sjömagasinet och Basement sina stjärnor. Är detta dåliga nyheter för Wagner som gärna vill(e) bli av med sin Basementstjärna? (http://matforum.nu/index.php?topic=2592.0)

Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Mickan

Ja, som sagts tidigare i detta forum; Dahlgren är ett geni!
Video meliora proboque deteriora sequor

Andreas

Vår lokaltidning påpekar att Mathias Dahlgren är från Umeåtrakten (underförstått är stjärnorna våra). http://www.vk.se/Article.jsp?article=261828 I artikeln berättas dessutom att den andra stjärnan mellan raderna inte var helt oväntad och att den är resultatet av hårt slit. "Han är på restaurangen (Matsalen) så länge den är öppen. Det innebär arbetsdagar på 12-15 timmar, sex dagar i veckan. Var stjärnorna väntade? - Det är dom aldrig. Fast när det gäller Matsalens andra stjärna var den väl inte direkt överraskande."

Och i SvD hyllar Mathias Dahlgren sin personal "– Det är bara att njuta av situationen, säger han och tillägger att framgångarna på intet sätt är ett resultat av en ”one man show. – Nej, långt ifrån. Vi är 35-36 personer som jobbar här och alla bidrar. Tillsammans ska vi få det att funka från råvara till gästernas upplevelse. Allt är lika viktigt. " http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/artikel_2603039.svd

Undrar just hur det är att jobba under Dahlgren, kan tänka mig att han är ganska krävande..?
Den som inte frågar får inga svar.

Anne

Kul med stjärna till F/L - vi åt middag där för ett par veckor sen och det var verkligen anmärkningsvärt bra :)
Anne's Food - min matblogg

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal