Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av kurt
 - 2015-07-07 15:58
Nu misstänker man att Salmonellan kan komma från allkrydda. Det en ovanlig stam av Salmonella, är man dessutom lite fördomsfull så kan man ju tänka sig att just en sådan här restaurang använder "allkrydda"! Salmonella är kända för att kunna överleva ovanligt bra i torra livsmedel (inte lika bra som sporbildande bakterier dock)

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=6206874
Skrivet av agnetasch
 - 2015-07-05 07:19
På måndag får vi veta labbresultaten lovar P4 Kalmar. Spännande!
Skrivet av kurt
 - 2015-07-04 18:07
Även om Salmonella är ovanligt, så får man ju räkna med Yersinia i fläskkött och E. coli i nötkött, och de utgör samma hygienproblem som Salmonella.  Kockar måste lära sig använda termometer, det finns ingen genväg!

http://barfblog.com/2015/05/hamburgers-and-memorial-day/
Skrivet av Hasse
 - 2015-07-04 13:31
Vi får väl vara glada så länge salmonella är sällsynt i Sverige, men kanske måste vi på sikt vänja oss vid risk för salmonella på ett helt annat sätt än nu.

Jag tror att kunskap om kökshygien generellt sett är låg eftersom vi hittills inte har behövt bry oss så mycket om det. Vi är helt enkelt inte vana vid att salmonellsmitta kan finnas i maten.

Är det dags att säga hej då till den råa äggulan på pyttipannan?
Skrivet av kurt
 - 2015-07-03 14:19
Salmonellautbrottet på Öland fortsätter att växa - minst 70 personer drabbade. Grundproblemet är ju naturligtvis kockar som inte tillagar fläskfilén korrekt och/eller kontaminerar den tillagade fläskfilén med råa livsmedel:

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=86&grupp=3671&artikel=6204105

Annonser

Powered by EzPortal