Citat från: agnetasch skrivet 2010-01-28 11:17
Om det nu är så att majonnäs första gången blandades av en hertig av Mayenne blir stavningen begriplig. Bör alltså förkortas majo eller mayo.Här är min version; en kopia av köpe-majonnäs.Den bör stå o dra nån dag:
2 äggulor
2 tsk fransk senap
½ tsk socker
½ tsk salt
1½ tsk ättika 12%
½ tsk pressad citron
1 nypa cayennepeppar
3 dl varmpressad rapsolja
Citat från: Ia skrivet 2010-01-27 23:07
Samma som ni - pasta och ketchp, men även senap,fonder, smör, choklad (vet förresten ngn hur man gör god egen choklad?)...
Citat från: Hasse skrivet 2010-01-27 18:09
Visst kan vi ha två snarlika trådar. Vi kör på!
Citat från: Ia skrivet 2010-01-27 23:07
Men om vi vänder på frågan vad skulle ni (topp 3) helst alltid göra själva?
Citat från: Lena Marie skrivet 2010-01-27 23:43Om det nu är så att majonnäs första gången blandades av en hertig av Mayenne blir stavningen begriplig. Bör alltså förkortas majo eller mayo.
Majonnäs (varför stavas majonnäs med ett j och två n?)
Citat från: Lena Marie skrivet 2010-01-27 23:43
Skulle bli överlycklig över ett exakt och precist recept på smaksättning av majjo!