I väntans tid

Startat av Robert021, 2010-08-29 21:09

Föregående ämne - Nästa ämne

Robert021

Jag går som en äggsjuk höna och väntar. Ankomsten borde ske nu i veckan.

Vad jag väntar på? Barn? Nej inte något sådant. Jag väntar en leverans med grill-grejjer. Inte heller vilka grejjer som helst utan ett rotisserie till min Weber57:a och en WSM 57:a. Tiden går långsamt när man väntar på något gott.
www.husihelvete.se - Nu över över 420.000 besökare.

magnus

Låter skoj, jag väntar fortfarande på den enkla varianten av smokenator, tror jag får den i veckan.

Robert021

Nu har jag äntligen fått hem min WSM. Då återstår bara en fråga; vilken del från vilket djur ska jag använda vid premiären? Förslag?
www.husihelvete.se - Nu över över 420.000 besökare.

magnus

fläskkarré är ju billigt och gott, det såldes för 29kr / kg på Coop Forum i sommras.

Robert021

Tack, bra förslag. Jag kommer lägga på något framdelskött från gris och självklart ska jag röka sidfläsk också. Har ni några fler bra förslag?
www.husihelvete.se - Nu över över 420.000 besökare.

Andreas

Den som inte frågar får inga svar.

Robert021

Idag har jag tvättat av WSMen och 'kört in' den med en liten laddning briketter och en näve rökspån.

Jag har varit hos slaktaren och köpt kött. Jag har gjort en rub som revbenen fått 'smaka' på.. Karren har jag späckat med vitlök och gnott in med resten av ruben. Jag har också sprutat den full av marinad med hjälp av min nya marinadspruta.

Imorgon tänder jag briketterna tidigt, det kommer bli en spännande dag.
www.husihelvete.se - Nu över över 420.000 besökare.

Andreas

Vad för slags rub och vad för slags marinad?
Den som inte frågar får inga svar.

Robert021

Både rub och  marinad är helt efter eget huvud så jag ska efter bästa förmåga försöka återge ingredienserna.

Rub
Jag malde hel svartpeppar, kummin, grovt salt, ettpar vitlöksklyftor, rosmarin och timjan. När allt var söndermalt blandade jag ner chili, cayenne, mörkt muscavadosocker och något mer. Kommer inte på det nu.

Injektionsmarinaden
Tabasco, fisksås, liquid smoke, soya, mörk sirap, och annat som jag inte kommer på nu.
www.husihelvete.se - Nu över över 420.000 besökare.

Robert021

Nu har det mesta köttet plockats bort från röken. Revbenen togs bort efter lite mer än fyra timmar, då såg de klara ut. Karren fick  sammanlagt fem och en halv timme. Sidfläsket ligger kvar så länge det finns värme i röken.
www.husihelvete.se - Nu över över 420.000 besökare.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal