Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av annamaria
 - 2009-07-08 21:32
Tack ena då vet jag vad jag ska göra med resten....
Skrivet av ena
 - 2009-07-08 11:42
om man nu nödvändligtvis vill ha i sig quinoan så kan man koka den o stoppa i brödet :) blir jättegott (säger även de som inte gillar det annars)

den röda quinoan är något beskare än den vita... så där gäller det att skölja ännu mer noggrant jag brukar skälja i kallt vatten och sedan slå en omgång kokande vatten över quinoan och sedan koka...
Skrivet av Andreas
 - 2009-07-08 11:29
AnnaMaria: Röda quinoa har jag aldrig ätit så jag vet inte. Men det är inte så att du slarvade när du sköljde din Q? Det sägs ju att man ska skölja för att få bort bitter smak. Och smuligt låter nästan som att du inte kokade quinoan tillräckligt?

Mickan: Men inte ska man väl tvinga i sig saker man inte gillar? Tycker du samma om quinoa som AnnaMaria, det vill säga att det är beska smulor eller vad är det som gör att det inte faller dig på läppen?
Skrivet av Mickan
 - 2009-07-08 11:16
Jag kämpar på... Äter det en eller två gånger i månaden. Det är ju så nyttigt  :(
Skrivet av annamaria
 - 2009-07-07 20:35
Jag har som sagt inte heller lagat det fler gånger. Stod med ett paket röd Quinoa i handen men njae det åkte tillbaka till hyllan. Jag tyckte det smakade som små beska smulor. Jag hade en föreställning om att det skulle vara så annorlunda men usch så besviken jag blev. Är det skillnad på röd och vit?
Skrivet av Andreas
 - 2009-07-07 20:15
Ha! Vad mycket man säger som inte blir av. För två år sen skrev jag "jag kommer nog ofta att välja quinoa framför couscous framöver" men jag har faktiskt inte ätit quinoa en enda gång sen jag skrev här i tråden för två år sen. Idag var i alla fall alla sorters couscous (vanlig-, fullkorns, pärl-) obönhörligen slut i skafferiet så det fick bli quinoa igen. Kokade, saltade, pepprade, i med en slatt olivolja och borlottibönor, åt som tillbehör till köttgryta och ja, det är jättegott.

Fattar inte varför jag helt glömt bort äta Q.

Citat från: annamaria skrivet 2008-05-29 18:01
Jag har lagat det en gång, tog en tugga och slängde skiten. Ursäkta men...hemskt är det. Jag kanske gjorde fel?


Exakt vad är det hemska, kan du utveckla? ???
Skrivet av Sweber
 - 2009-06-29 09:40
Jag åt Quinoa  igår till dom grillade köttfärsspetten. Min fru blandade nykokt Q med fint hackade och skalade tomater, blandade hackade färska orter och vi åt det iställer för ris eller potatis till spetten. Mycket gott.
Skrivet av Mickan
 - 2009-06-28 19:11
Citat från: Tinto skrivet 2009-06-28 08:35
Det lät riktigt gott! Är mat&vin samma magasin som Food & Wine?

Rosta quinoan innan kokning i torr stekpanna, som någon sa. That will do it! Måste prova quinotto (vi kan väl enas om att quinoa-risotto borde heta så?! :D )


Tidningen heter Mat och Vin.
Skrivet av Tinto
 - 2009-06-28 08:35
Citat från: Mickan skrivet 2009-03-31 20:03
Ni som varit med ett tag vet min åsikt om quinoa men som vanligt äter jag något nyttigt tills det smakar allt bättre. Det handlar ju också om att paketera det bra! I helgen gjorde jag en variant på ett recept jag såg i Mat & Vin. Jag fixade ett par deciliter kokt röd quinoa, gröpte ur två auberginer, fräste inkråmet mjukt med en gul lök och vitlök. Rörde sedan ihop det med quinoa och blandade i riven parmesan och bladpersilja. Fyllde auberginehalvorna och bakade i ugnen. Gott!


Det lät riktigt gott! Är mat&vin samma magasin som Food & Wine?

Rosta quinoan innan kokning i torr stekpanna, som någon sa. That will do it! Måste prova quinotto (vi kan väl enas om att quinoa-risotto borde heta så?! :D )
Skrivet av Mickan
 - 2009-03-31 20:03
Ni som varit med ett tag vet min åsikt om quinoa men som vanligt äter jag något nyttigt tills det smakar allt bättre. Det handlar ju också om att paketera det bra! I helgen gjorde jag en variant på ett recept jag såg i Mat & Vin. Jag fixade ett par deciliter kokt röd quinoa, gröpte ur två auberginer, fräste inkråmet mjukt med en gul lök och vitlök. Rörde sedan ihop det med quinoa och blandade i riven parmesan och bladpersilja. Fyllde auberginehalvorna och bakade i ugnen. Gott!
Skrivet av Krista
 - 2009-03-31 10:21
Quinoa tycker jag om! Brukar ha lite grönsaksbuljongpulver i kokvattnet. 
Skrivet av ena
 - 2009-03-30 22:51
Risenta har både vit och röd quinoa, jag föredrar den röda som helt enkelt ser trevligare ut :) ibland groddar de sig o ibland inte, har inte hittat nåt system än...

sköljer i kallt vatten o tycker det funkar bra :)
Skrivet av Miss Fish
 - 2009-03-07 14:23
Sådan där grejs har jag varit med om flera gånger, men bara då jag användt vit quinoa, aldrig röd (använder quinoa av märket Biofood). Jag trodde det var "normalt". :)
Skrivet av Kari
 - 2009-03-07 14:04
Sprattlar igång denna goa tråd igen!  ;D

Annamaria: Prova igen, säg till om du vill ha hjälp!

--

Igår behövde jag Quinoa till mina vegobiffar. Hällde upp och började skölja, allt enligt instruktionerna på paketet.

Så här mycket grejs har jag aldrig sett någon Quinoa släppa ifrån sig, är detta de sk bitterämnena tro? Korkad som jag var smakade jag inte men hann iaf ta en bild.

Vad tror ni?
Eller har denna Quinoa bara oturen att komma i från botten på en större säck? Rimligt är ju att ju längre ner i en bulktransport det är desto mer grejs?

Det var iaf inget fel på smaken och biffarna blev goa!!
Skrivet av annamaria
 - 2008-05-29 18:01
Jag har lagat det en gång, tog en tugga och slängde skiten. Ursäkta men...hemskt är det. Jag kanske gjorde fel?

Annonser

Powered by EzPortal