När börjar ni förbereda julen?

Startat av Anne, 2008-11-16 10:58

Föregående ämne - Nästa ämne

Anne

Jag känner mig i full gång! Jag är verkligen jättejättejättesugen på jul i år, och har svårt att hålla mig. Jag har redan bakat saffransbullar med mandelmassa, och julmusten står i kylen.. det kanske beror på att jag åt julbord redan i september :)

Har ni några funderingar på jul och julmat redan? Eller väntar ni lite till?
Anne's Food - min matblogg

Hasse

Mina planer är egen leverpastej, kalvsylta och korv.

Jag har redan gjort ett prov på sylta och det blev bra, trots att jag använde oxkött och inte kalv.

bryggens

Före 1:a advent så blir det pepparkaksbak + lussebullar.
Sen blir det såklart egen leverpastej ( grislever),
ärtbröd + allt det vanliga, fast det sker närmare julen.

jelvis

Citat från: Hasse skrivet 2008-11-16 17:07
Mina planer är egen leverpastej, kalvsylta och korv.

Jag har redan gjort ett prov på sylta och det blev bra, trots att jag använde oxkött och inte kalv.


Jag är egentligen inte så intresserad av julmat men egen leverpastej låter spännande! Hoppas att du har tid att skriva om dina försök här!

Andreas

Det var ju länge sen förra julen så nog är man allt lite sugen på julmat men är orolig att jag ska tröttna på den ifall jag börjar äta den för tidigt så det lär nog dröja ett tag. (Visserligen åt jag julkorv häromdan men det är ändå inget jag brukar äta under själva julhelgen.)

Men visst, saffransbröd och pepparkakor måste man så klart få i sig på första advent. Mandelmassa i saffransbrödet lät förresten jättesmaskigt Anne.
Den som inte frågar får inga svar.

annamaria

Jag säger som du Anne: jag är tokjulig i år!!! Åh vad härligt det är!! Synd att snön som kom för några dagar sedan redan är försvunnen.

Mimmi

Den lilla julbuffén är redan planerad och serverad. Några goda sillar, gravad kryddlax, goda gröna sallader, julskinkan och det varma blev juliga köttbullar, jansson på nytt vis, prinskorv & grönkålspaj. Efterätter som frisk citrussallad och en gubbig malta fick avrunda.

Äter ett julbord med arbetet på tisdag och sen är jag inte så jättesugen på julmaten något mer.

agnetasch


annamaria

Jasså - ingen Jansson med pommes i år då? Visst var det väl någon som gjorde det? Det låter hemskt.

agnetasch

Det är jag som gör det. Det är rätt gott ;)

annamaria

Menar du verkligen att det är gott? Jag är så feg så jag vågar inte ens testa. :-[

agnetasch

Fast i år kör jag Felix djupfrysta Frestelsepotatis.
Dels är jag lat, dels tycker jag det är svårt att hitta en bra potatis som passar för Janssons frestelse. Jag HATAR hård Jansson o jag HATAR mosig Jansson; då är den frysta pålitligare.

annamaria

Jag visste inte ens att det fanns. Måste nog kolla hemsidan nu.

agnetasch

Jag köper dom på Martin Olsson, 2,5 kg i påsen, vet inte om de tillverkas i mindre förpackningar. Vore intressant att få veta :)

Mickan

Nu har jag gjort min pepparkaksdeg och i år valde jag Rosendals recept. Trots att just den här kakan är så traditionell gillar jag att byta recept. Degen lovar gott!

Jag tog en tur till skogen och samlade mossa, nedfallna kvistar med lav på, torkade nypon och mycket annat vackert. Lite, lite lummer tog jag också för det finns så otroligt mycket just där... Har satt de första vita hyacinterna i krukor och skålar och dekorerat med skogens fynd. Hoppas nu att de ska visa sina första utslagna små blommor till första advent. Gjorde även några små till jobbet.

Min adventsljusstake dekorerar jag aldrig med något, kanske nötter någon vecka, då den är så fin som den är. Har dock köpt in ljusen. De vanliga rustikljusen har jag inte till detta utan jag har köpt handstöpta, riktigt långa och slanka lyxljus. Så fina!

Tänker ta mig ned till källarförrådet och kolla så att alla ljusstakar och stjärnor fungerar.

Leverpastejen gör jag nog i veckan medan lussebullarna får vänta till kommande lördag. Jag fyller alltid mina med mandelmassa då det gör dem extra saftiga.

Köttbullar gör jag riktigt tidigt. Kanske nästa vecka?
Video meliora proboque deteriora sequor

CII

I början av december ska jag med jobbet till Grand Hotell i Lund och äta julbord, det kommer att bli min officiella start på julen i år. Den inofficiella har redan varit då jag idag fick hem en platta med Tuborg Julebryg.

Mickan

Pepparkakorna är klara och de blev underbara. Jätteknapriga och lätt knäcksmak. De blev lite bubbliga som jag ofta tycker att den mindre mjöliga sorten blir. Mmm...

Ska baka pepparkakskorpor också. Lite nyttigare med fibergryn och inget fett. Bra till vardags!

Har någon googlat runt och hittat kul mallar till pepparkakshus? Kanske har ni något eget som ni vill dela med er av. Tänker rita annars men detta sparar ju tid. Riddarborg vore kul!   
Video meliora proboque deteriora sequor

Mickan

Stjärnan och ljusstakarna är klara och uppsatta. I morgon kväll tänder vi. Vi gör alltid detta fredagen innan första advent då man får njuta hela helgen.

Pepparkaksskorporna blev så goda och nu har jag ställt en burk på jobbet. Gott att ha när man vill ta en paus.
Video meliora proboque deteriora sequor

annamaria


annamaria

Ja nu är vi där igen...när vi ska börja planera årets jul och allt som hör till. Jag älskar det där, allt från atta planera julklappar. städning och så det bästa - maten och allt det goda.

Vad ska ni göra i år?

Jag har startat JUL 2010 med julgodis förra helgen och idag har Far bjudits på Lussekatter...jaja han fick bara en resten åkte in i frysen till Lucia.

Jag hade en önskan om att göra egen korv förra året men det fick prioriteras bort, har samma önskan i år! Får leta lite recept nu, här finns ju bra korvtrådar!

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal