Fugukock skillnad mellan liv och död.

Startat av roffekock, 2007-09-03 17:02

Föregående ämne - Nästa ämne

roffekock

Fugu.

Någon som testat?

Ett slags gastronomisk rysk roulett. Låter ultimat. ;D ;D
Matforum är bäst

Anne

Nej, det verkar inte sådär särskilt tilltalande. Cool idé, men det låter inte speciellt gott. Och ärligt talat, då förlorar det poängen..
Anne's Food - min matblogg

roffekock

Fugu är tydligen en stor delikatess och väldigt lyxig mat enbart råvaran till en port. kostar ca 700 kr.
Men det var kul att du var intresserad. Det finns en bra artikel i kulturtidskriften Café Créme om Fugu.
http://www.cafecreme.nu/fugu.shtml
Mycket intressant ceremoni som kockarna presenterar denna fiskrätt på
Matforum är bäst

Anne

Tja, vad jag hört smakar det inte särskilt mycket, men det har tydligen väldigt speciell konsistens. Framför allt är det väl "spännande" att äta.
Anne's Food - min matblogg

Rob

Jag hörde att kockarna ibland (otur eller avsikt?) lämnar tillräckligt med gift för att tungan och läpparna skall "kittla" lite.... Det ökar väl kicken man skall få av att äta Fugu antar jag.
Hursomhelst finns det en speciell kniv man använder för att skiva bitarna som kallas Fugubiki 

http://www.epicedge.com/shopexd.asp?id=2126
http://www.messerkontor.eu/Kochmesser-Firmen/Mizuno/MIZUNO-Fuguhiki-270mm::881.html

En tunn kniv avsedd att skära mycket tunna skivor med.

Andreas

Rob: jag antar att om man tänkt sig att dö en snar död av fiskgift så kan man väl lika gärna lägga sina sista tusenlappar på en riktig Fugubiki. :)

Agneta: du som var på mig om dödliga bakterier, vad tycker du då om Roffes dödliga fisk?
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

Skillnaden är att fugukockens gäster vet vad dom ger sig in på,medan dina förväntansfulla souse-videgäster äter vad du serverar utan att ana ugglor i mossen.Fast likheten är slående; ibland går det bra,ibland inte...

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal