Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av henali
 - 2009-01-05 11:38
TACK!
Skrivet av lillamatbloggen
 - 2009-01-04 22:02
Jag har bott i Italien och ätit det många gånger. Pizza Bianca kan bara göras på ett sätt.
Utan tomatsås och bara mozzarellaost på och salt och olivolja.

Jag har gjort pizza efter ett italineskt recept idag jag gjorde så här.

500g mjöl
25 g jäst
1 msk socker
400 g mozzarella
oliv olja
salt

Blanda jäst i 1 glas fingervarmt vatten i en bunke tilsätt även socker.
Tillsätt så mycket av mjölet så att det blir en kladdig deg, låt detta jäsa i 30 minuter.

Häll lite mjöl på bänken och lägg dit degen, jobba in salt och 2 dl ljummet vatten + resten av mjölet.
Arbeta degen i 15 minuter.
Gör en bulle av degen och skär ett kryss i den. Låt jäsa 2 timmar.
Kavla ut degen så att den passar på en bakplåt, fyll pizzan och häll över salt och olja.

Grädda i 250 grader i 15-20min.

Ska det vara pizza bianca tillsätter du alltså ingen tomat, utan bara mozzarella. Det är det enda som ska finnas på.

Kommer att lägga upp receptet och mina blilder och fyllningar på min blogg nu

http://lillamatbloggen.blogspot.com/ 

Skrivet av dePaul
 - 2009-01-04 19:48
Saxat från Wiki:

"White pizza (pizza bianca) uses no tomato sauce, often substituting pesto or dairy products such as sour cream. Most commonly, especially on the east coast of the United States, the toppings consist only of mozzarella and ricotta cheese drizzled with olive oil and spices like fresh basil and garlic. In Rome, the term pizza bianca refers to a type of bread topped with olive oil, salt and, occasionally, rosemary leaves. It's also a Roman style to top the white pizza with figs, the result called pizza e fichi (pizza with figs)."
Skrivet av henali
 - 2009-01-04 19:28
Sure, recept varierar mycket, men det brukar finnas en röd tråd igenom dem. Men den kan jag inte hitta när det gäller Pizza Bianca. Anledningen till mitt intresse är att den enligt en undersökning är den mest populära pizzan i Stockholm.
Skrivet av jelvis
 - 2009-01-03 15:44
Allt utom den napolitanska pizzan är väl imitationer? :-)

Som dePaul skriver, det skiftar. Förmodligen från by till by i Italien också.
Skrivet av annamaria
 - 2009-01-02 19:02
Vad brukar den innehålla? Har aldrig ätit den.  :-[
Skrivet av dePaul
 - 2009-01-02 11:34
Problem med recept över huvud taget är - att de skiftar. Välj något som du tycker motsvarar dina önskemål och kör på ;).

~Paul~
Skrivet av henali
 - 2009-01-02 10:44
Någon som har full koll på hur en riktig pizza bianca ska göras? Recepten som finns på nätet och pizzerior skiftar en hel del.

Annonser

Powered by EzPortal