Citat från: kjpil skrivet 2009-10-01 18:45
Potatis får troligtvis ett lågt GI i en sammansatt måltid.
Citat från: Andreas skrivet 2009-10-07 11:05
Letade lite på nätet och vad sägs om denna metod då? "Då jag redde såser förr använde jag mjöl exempelvis. Nu använder jag grädde, eftersom grädde tjocknar då man kokar den.
Citat från: Andreas skrivet 2009-10-07 11:05
I blogginlägget där nämns dessutom gelatin, skulle gelatin eller nåt annat stabiliseringsmedel kunna fungera i sås?
Citat från: Hasse skrivet 2009-10-02 16:31
Jag håller på med detta helt planlöst och mest för att det var kul att prova. Kanske vore det bättre att strikt följa matsedeln i någon GI-bok? Åtminstone i början.
Citat från: Hasse skrivet 2009-10-02 16:31
Jo, men det var speciellt mjölredningar inom husmanskosten som jag undrade över.
Citat från: Andreas skrivet 2009-10-02 08:54
Imponerande, jag skulle aldrig klara att sluta med pasta, potatis och öl, åtminstone inte varaktigt, alla tre är alltför goda för det. Har du tänkt äta så här för resten av livet eller är det något mer kortsiktigt?
Citat från: Mickan skrivet 2009-10-02 12:40
Grillad, mixad paprika är toppen. En skvätt syra i form av citron ger också fördelar även i helheten. Variation är väl det bästa... Om man jämför en mjölredd buljong, kanske med en skätt grädde, med en passerad grönsakssås är det ju inte bara GI som är viktigt. Tänk på alla vitaminer och mineraler du får på köpet!
Citat från: Hasse skrivet 2009-10-01 18:26
Hm, det är inte lätt det här. Men jag har slutat helt med potatis, ris, pasta, vitt bröd och öl.
Citat från: Mickan skrivet 2009-09-30 09:28
Red med mjöl! Det handlar om någon matsked någon gång i veckan!
Citat från: Sweber skrivet 2009-10-02 07:55
Har potatis ett lågt GB (GL)? Gäller det kokt potatis eller potatis generellt? Redningen i en sås nå ha högt GI men med tanke på dom små mängderna så borde det ha lågt GB.
Citat från: Hasse skrivet 2009-10-01 18:26
Hm, det är inte lätt det här. Men jag har slutat helt med potatis, ris, pasta, vitt bröd och öl. Fullkornsris och grovt surdegsbröd på råg äter jag då och då, så jag kanske inte ska bekymra mig om redningen.