Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av matlars
 - 2019-03-18 15:24
Kallpressad och oraffinerad kokosolja tycker jag är kanon att steka i eftersom den tål så höga temperaturer. Dock så funkar det ju bara när man steker mat som man vill ha en viss kokossmak på. Det finns också kokosolja som är förädlad så att den inte doftar/smakar kokos, men jag är osäker på vad det gör med kvalitén på oljan.

Angående rapsolja så har ju den större mängd omega-6 i sig jämfört med t ex olivolja och smör. En del menar att för mycket omega-6 driver inflammation i kroppen.
Skrivet av webguide
 - 2018-12-03 06:18
Citat från: Mat-Janne skrivet 2018-12-01 18:21
Om vi nu ska vara källkritiska, var kommer källan från? Kan vi lita på den?


Genmodifiering ör samma sak som växtförädling, något som människan har äågnat sig åt ända sedan vi lärde oss att odla något. Genmodifiering är ett modernare sätt, men man gör ju samma sak...
Skrivet av Mat-Janne
 - 2018-12-01 18:21
Citat från: webguide skrivet 2018-11-18 08:11
Men man måste vara källkritisk och fundera lite på vad någon/några skriver och varför. Många människor tenderar att tro mer på en person som t.ex. kategoriskt anser att GMO (genmodifiering) är farligt än på vetenskaplig bevisföring som säger att nej, man kan inte generealisera och påstå att GMO per se skulle vara farligt.

Om vi nu ska vara källkritiska, var kommer källan från? Kan vi lita på den?
Skrivet av webguide
 - 2018-11-18 08:11
Citat från: Bitt skrivet 2016-07-20 15:16
Aha, tack! Har dålig koll på vad för temp det är i stekpannan klart, men tycker annars smör funkar ganska bra för min del, jag gör väl det mesta i lägre temperaturer då kanske :)
Nä, det har jag aldrig påstått... menade mer att man kanske kan undvika det dåliga som faktiskt går att undvika... vissa saker kommer man tyvärr inte undan hur man än gör... sen är det såklart helt valfritt hur man gör med det man kan påverka, jag har aldrig tänkt på dessa sakerna förut och har börjat läsa en del om tillsatser och sådant i mat och hur saker tillverkas, tycker själv det känns trevligt med så naturligt som möjligt vilket det oftast inte är och kan jag på det sättet undvika framtida sjukdomar av olika slag så är det helt klart en bonus.


Jo, det är bra att läsa och lära sig. Men man måste vara källkritisk och fundera lite på vad någon/några skriver och varför. Många människor tenderar att tro mer på en person som t.ex. kategoriskt anser att GMO (genmodifiering) är farligt än på vetenskaplig bevisföring som säger att nej, man kan inte generealisera och påstå att GMO per se skulle vara farligt.
Skrivet av Mat-Janne
 - 2018-11-13 14:07
Jimmy skrev: F ö kan man väl konstatera att nätet har mer disinformation att erbjuda än information....
Precis. Googla aldrig på en sjukdom och använd heller aldrig "rape oil" ...
Skrivet av Bitt
 - 2016-07-20 15:16
Citat från: webguide skrivet 2016-07-20 09:23
Därför att smör bränns vid höga temperaturer (över 155 grader), jag steker nästan alltid i jordnötsolja, neutral smak och värmetålig. Du menar alltså att t.ex. cintronsyra skulle vara en större utlösande faktor än t.ex. flamskyddsmedel och dieselpartiklar?


Aha, tack! Har dålig koll på vad för temp det är i stekpannan klart, men tycker annars smör funkar ganska bra för min del, jag gör väl det mesta i lägre temperaturer då kanske :)
Nä, det har jag aldrig påstått... menade mer att man kanske kan undvika det dåliga som faktiskt går att undvika... vissa saker kommer man tyvärr inte undan hur man än gör... sen är det såklart helt valfritt hur man gör med det man kan påverka, jag har aldrig tänkt på dessa sakerna förut och har börjat läsa en del om tillsatser och sådant i mat och hur saker tillverkas, tycker själv det känns trevligt med så naturligt som möjligt vilket det oftast inte är och kan jag på det sättet undvika framtida sjukdomar av olika slag så är det helt klart en bonus.
Skrivet av Bitt
 - 2016-07-20 15:00
Citat från: kurt skrivet 2016-07-20 08:22
Skäm inte ut dig med referenser till stollar!


Oj förlåt... Vad var det att hugga på? Skämma ut mig? Skrev bara att JAG tyckte det var intressant och varför ska jag skämmas för det? Jag skrev också att jag skulle läsa mer om det, sen är det frivilligt att läsa länken, jag säger inte något om att det är varken fakta eller ett forskningsresultat... Det går hitta mycket som är för och mycket som är emot...

Skrivet av webguide
 - 2016-07-20 09:23
Citat från: Bitt skrivet 2016-07-19 12:22

Eftersom vi stoppar i oss så mycket skit idag så blir det ju inte bara "lite rapsolja" utan det blir citroncyra, aspartam, socker och ett antal andra ämnen i massor som också som påverkar kroppen och det ena utlöser det andra... Många bäckar små gör att folk blir så sjuka idag skulle jag tro.
En olja som man kan använda att steka i är annars kokosolja men undrar varför inte vanligt smör annars?


Därför att smör bränns vid höga temperaturer (över 155 grader), jag steker nästan alltid i jordnötsolja, neutral smak och värmetålig. Du menar alltså att t.ex. cintronsyra skulle vara en större utlösande faktor än t.ex. flamskyddsmedel och dieselpartiklar?
Skrivet av kurt
 - 2016-07-20 08:22
Citat från: Bitt skrivet 2016-07-19 12:22
Jag tror inte rapsolja är särskillt nyttigt... Man kan nog hitta en del om hur det tillverkas och vilka effekter det har om man söker lite... Jag kommer skippa denlite i denna länken stod lite intressant så jag ska söka vidare för skoj skull... http://www.denfriskadiabetikern.se/rapsolja/

Eftersom vi stoppar i oss så mycket skit idag så blir det ju inte bara "lite rapsolja" utan det blir citroncyra, aspartam, socker och ett antal andra ämnen i massor som också som påverkar kroppen och det ena utlöser det andra... Många bäckar små gör att folk blir så sjuka idag skulle jag tro.
En olja som man kan använda att steka i är annars kokosolja men undrar varför inte vanligt smör annars?


Skäm inte ut dig med referenser till stollar!
Skrivet av Bitt
 - 2016-07-19 12:22
Jag tror inte rapsolja är särskillt nyttigt... Man kan nog hitta en del om hur det tillverkas och vilka effekter det har om man söker lite... Jag kommer skippa denlite i denna länken stod lite intressant så jag ska söka vidare för skoj skull... http://www.denfriskadiabetikern.se/rapsolja/

Eftersom vi stoppar i oss så mycket skit idag så blir det ju inte bara "lite rapsolja" utan det blir citroncyra, aspartam, socker och ett antal andra ämnen i massor som också som påverkar kroppen och det ena utlöser det andra... Många bäckar små gör att folk blir så sjuka idag skulle jag tro.
En olja som man kan använda att steka i är annars kokosolja men undrar varför inte vanligt smör annars?
Skrivet av webguide
 - 2016-07-08 06:45
Citat från: Mia Pia skrivet 2015-04-27 22:14
Rapsolja är giftigt och användes som test på korna som fick mad cow disease enligt Robert von Sarbacher.
Ät riktigt smör och olivolja istället. Ät inte heller oljor som är i plastburkar. Plast ger ökade östrogennivåer både i kvinnor och män.
https://www.youtube.com/watch?v=h_j60JBZlnY


Rapsolja är förmodligen inte alls giftgt, du påstår alltså att korna fick galna kosjukan om man gav dem rapsolja!? Det kanske är dags att gå och köpa lite folie, är du rädd för mobiltelefoner och tror du på chemtrails också?

Ledsen för rantet men jag orkar inte med konspirationsteorier.

Glöm inte att det är EXTREMT mycket farligare att gå över gatan, om man är rädd för raposolja så bör man inte gå ut över huvud taget eftersom risken att dö i förhållande är nästan 100%.
Skrivet av lars B Melin
 - 2016-07-06 22:39
oljors nyttighet/onyttighet?
Skrivet av kayaker
 - 2015-05-01 01:16
Citat från: kurt skrivet 2015-04-30 06:45
Jag har ju länge misstänkt att de som använder youtube som vetenskaplig referens lider av CJD

:D
Skrivet av kurt
 - 2015-04-30 06:45
Citat från: Mia Pia skrivet 2015-04-27 22:14
Rapsolja är giftigt och användes som test på korna som fick mad cow disease enligt Robert von Sarbacher.
Ät riktigt smör och olivolja istället. Ät inte heller oljor som är i plastburkar. Plast ger ökade östrogennivåer både i kvinnor och män.
https://www.youtube.com/watch?v=h_j60JBZlnY


Jag har ju länge misstänkt att de som använder youtube som vetenskaplig referens lider av CJD
Skrivet av Mia Pia
 - 2015-04-27 22:14
Rapsolja är giftigt och användes som test på korna som fick mad cow disease enligt Robert von Sarbacher.
Ät riktigt smör och olivolja istället. Ät inte heller oljor som är i plastburkar. Plast ger ökade östrogennivåer både i kvinnor och män.
https://www.youtube.com/watch?v=h_j60JBZlnY

Annonser

Powered by EzPortal