Citat från: Mat-Janne skrivet 2019-01-29 15:48
Ok, ska prova med kortare tid nästa gång. Hur exakt cirkulatorn håller tempen vet jag inte men upplösningen är 0.1 grad. Den visar den aktuella temperaturen under uppvärmning men sedan kanske den växlar till bör-värdet så det står 59.0 hela tiden.
Ska testa även det nästa gång genom att hälla i lite kallare vatten och se om displayen visar en lägre temperatur då.
Citat från: Mat-Janne skrivet 2019-01-28 16:11
1 kg rostbiff. Klappade in den med vitlök, dragon, peppar mm. In i vakuumpåsen, sög ur luften och förslöt påsen 3 ggr för säkerhets skull. Ner i cirkulatorn i 16 timmar på 59 grader.
Biffen släppte ordentligt med vätska och smakade lite torrt. Jag har gjort precis samma sak tidigare och resultatet var betydligt bättre. Kan det bero på köttets kvalitét hur mycket vätska det släpper vid tillagning i cirkulator?