Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av helfgren
 - 2009-01-08 19:11
Jag brukar köpa mortadella som smörgås pålägg . Jag tycker det är gott och mina barn oxå . Om den går att änvända i mat vet jag inte men dem säljer den skivad och klar för betydligt mer pengar som pålägg .

MVH// Henrik
Skrivet av roffekock
 - 2009-01-08 15:33
Fast om du använder den till hundmat Rolf borde den inte vara jättestark?

Mortadella är ingen stark korv min vän utan en välsmakande mild korv i alla fall i sitt orginalutförande,sen vet inte jag vad araberna har i sin korv 8)

/rolf
Skrivet av kryddburken
 - 2009-01-08 09:54
Gogglade lite och hittade denna Mortadella på 150kg??!! http://coachingforpizza.blogspot.com/2008/06/oh-my-god-it-happened.html
Nu blev jag också rysligt nyfiken på vad man ska med en så pass stor bit till!
Skrivet av Andreas
 - 2009-01-08 09:18
Ja den har ju definitivt storleken för att bli parisare, frågan är hur stark Mortadellan är? Fast om du använder den till hundmat Rolf borde den inte vara jättestark?

Nån Icafärs vet jag inte om det är i den, tittar man på min orginalbild i större format står där att tillverkare är Qibbla Halal kött AB.

Bryggens: Bra iakttagelse där med kon på förpackningen, det är ju märkligt.

Vad jag inte begriper är varför den säljs i så stora förpackningar som 1,8 kilo, det känns ju som att den måste användas till något alldeles speciellt, nåt slags spännande maträtt?
Skrivet av kryddburken
 - 2009-01-07 20:33
Har inte smakat mortadella, men kanske kan användas som vi norrlänningar äter "parisare"? Kanske skulle va gott?
Skrivet av roffekock
 - 2009-01-07 20:07
Mortadella är en kokt , varmrökt påläggskorv  av bl.a. kalv- och fläskkött, med inblandad tärnad tunga och späck, samt vanligtvis även gröna oliver.
Basta.

/rolf
Skrivet av bryggens
 - 2009-01-07 19:26
Enligt bilden så ska det vara en "kycklingmortadella", fast det är väl en ko avbildad?
Får mortadella innehålla vad som helst för att kallas mortadella?
Skrivet av roffekock
 - 2009-01-07 19:22
Jag har ätit något liknande som säljs på ICA Maxi från finska Lithells inge vidare. Men OK om du skulle köpa en sådan kan du ju skiva den och lägga i paket i frysen ta fram ett paket då och då.

Sen vet jag inte om det är ICAs köttfärs som finns i den. :o

Mina hundar älskar den, males och blandas med kokt ris. OBS hundmat.

/rolf
Skrivet av Andreas
 - 2009-01-07 18:35
Såna här Mortadellakorvar ser man ibland i vissa affärer och jag har alltid undrat vad man har dem till..?

Nån som smakat dem, är de goda? 1,8 kilo är lite för mycket för att köpa hem och smaka även om kilopriset är jättelågt.

Annonser

Powered by EzPortal