Vad gör våra kändiskockar?

Startat av agnetasch, 2007-12-07 10:52

Föregående ämne - Nästa ämne

kurt

Citat från: agnetasch skrivet 2007-12-23 11:08
.....
Jag hittade en ålfarm i Helsingborg; Scandinavian Silver Eel AB. Toppen, ålen är ju en no-no-fisk (uttryck uppfunnet i skrivande stund, käckt va?) men en farmad ål måste ju vara rätt OK o de har rundrökt ål, rökta filéer o levande ål till försäljning. ......

Den odlade ålen kommer från glasål som fångats när den vandrar upp i floder. Så länge man inte kan odla upp ål från ägg så är nog inte odlat ål något bättre alternativ än vildfångad.

agnetasch

Tur att jag inte köpt någon då. Tack för tipset! Äta ål på någon Göteborgskrog är alltså inget bra alternativ, bort med glorian från dom. ;D

kurt


agnetasch

Detta försök verkar ju hoppfullt, men vilket jobb; att spruta in könshormon från kandensiska laxar i ålarns hjärnor+ att bara använda farmade ålhonor som fått specialkost! Jag förstår att resultatet lät vänta på sig.

agnetasch

Lyxkrog slutar servera torsk: "Tar vårt ansvar"säger kocken och krögaren Melker Andersson på stjärnkrogen Fredsgatan 12 i Stockholm till Dagens Industri. Duktig grabb!

http://www.dagensps.se/article.aspx?articleID=35385&categID=132

agnetasch

Hihi, det är inte bara i Sverige man kan göra bort sig, även James Oliver lyckas med det. På hans ekologiska restaurang Cornish vid Watergate Bay påträffades ägg från burhöns. Vid ett studiebesök av ekologiska odlare! "Någon" hade köpt fel ägg när den ordinarie leverantören av frigående-höns-ägg var försenad. Men denna  leverantör, Clarence Court, hälsar att de aldrig har varit sena med en leverans. Falsk marknadsföring från restaurangens sida?

agnetasch

Nya deltagare i kocklandslaget=nya vindar; Carina Brydling (Marmite i Åre) började tidigt förstå vikten av att använda ekologisk mat. Nu har hennes insikter blivit trend i krogsvängen enligt Aftonbladet.
"Krogbranschen är ju en miljöbov som gärna använder exotiska och sällsynta råvaror som måste flygas in, säger Carina och jag var väl en kock som alla andra"
Kontakterna med de små producenterna fick henne att tänka om. Råvarorna var inte bara bättre. Nej, man vill ju att djuren ska ha det bra också.
- Visst, eko är några kronor dyrare. Men lagar du mat från grunden så blir det billigare än halvfabrikat. Använder du dessutom mycket rotfrukter och baljväxter så kan det bli riktigt billigt.
- Det är ju lite sorgligt att många inte längre kan laga mat. Folk lägger pengar på kokböcker och fina kök som de knappt kan använda. Vi kockar i tv och tidningar är väl medskyldiga som alltid matat på med krånglig pillerutt-mat :D i stället för att lära ut vardagsmatlagning, säger hon.
- Favoritkök: "Just nu är jag väldigt intresserad av det nordiska bältet, särskilt rysk mat"

Hennes resonemang verkar ju spegla svenska folkets åsikter; 7 av 10 vill ha svenskproducerad mat enligt färsk undersökning o det där med ryskt kök har jag hört från flera håll. Eller som en kille uttryckte det när han recenserade en rysk restaurang:
"Fram med mer ETNISKA restauranger. Cross over suger och är helt ute"

roffekock

Vilka trevliga tankegångar agneta,det svänger liksom i hela skrovet.
Det här med att tänka på allt när det gäller EKO-mat är något som vi inte är vana vid så det ställs stora krav på oss alla som vill. Man måste på skolbänken för att ändra sina vanor,men tåget går åt rätt håll känns det som.

/rolf
Matforum är bäst

agnetasch

Ska Mat-Tina vinna i Let´s dance ikväll? Ska hon bevisa att alla som kan laga mat är duktiga på allt annat också?  ;D ;D

roffekock

Tiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa vaaaaaaaaannnnnnnnnnnnnnnnnn ;) ;) ;)
Matforum är bäst

Andreas

Citat från: agnetasch skrivet 2008-03-28 16:55
Ska Mat-Tina vinna i Let´s dance ikväll? Ska hon bevisa att alla som kan laga mat är duktiga på allt annat också?  ;D ;D


Själv såg jag inte spektaklet men efter att ha läst Aftonbladet på nätet idag undrar jag om man inte ska börja kalla henne för SexTina istället för MatTina. Eller blir det kanske MatSex-Tina framöver?   :-[
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

Nu kan man få hjälp av Mat-Tina att gratulera födelsedagsbarn. På SVT:s hemsida hittar man detta:

Andreas

Tina sexdansar och hälsar (inte sexhälsar hoppas jag) och Leif Mannerström rasar:

Kändiskocken Leif Mannerström rasar mot den nya livsmedelslagen som förhindrar soppluncherna http://www.bt.se/nyheter/mark/mannerstrom-rasar-mot-nya-lagenbr-en-pest-for-hela-branschen(560181).gm
Den som inte frågar får inga svar.

Shanta

Exakt vad är det för regler som han rasar mot? Tyckte inte det framgick i texten.

Andreas

Det handlar om en ny ramlag för livsmedel inom EU som infördes 2006  som upplevs som snårig och som kommunerna tolkar så strikt att det blir problem för föreningar som lagar enkel mat i liten skala typ sopplunch osv.  (Står om det i denna artikel som Mannerström-rasar-artikeln länkar till med liten länk: http://www.bt.se/nyheter/mark/snariga-regler-stoppar-soppluncherna(558735).gm)

Helgens stora kändiskocksnyhet: Kändiskrögaren Krogakuten-Melker Andersson knuffar kvinnlig polis i ilskan över att bli ertappad med två svartjobbande bolivianska diskare. http://wwwc.aftonbladet.se/vss/telegram/0,1082,70835415_852__,00.html
Den som inte frågar får inga svar.

Andreas

Tina har blivit konsumentombudsman hos City-Gross och skall så vara under minst tre år framåt. "- Jag ska hjälpa kunderna med recept och inköpslistor, se till så de får rätt varor med sig hem." http://www.kvp.se/nyheter/1.1118840/tina-ska-ge-dig-sundare-vanor
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

"Det kan ju bara bra att få tips på vad man ska göra om man plötsligt står där med fyra kilo köttfärs i inköpsvagnen" säger hon.
Hihi, o vem slängde i dom i min vagn?Får man inte själv välja sina varor på City-Gross? ;D

Andreas

:)

Tina är verkligen i ropet nu, nu ska hon även vara frontfigur för Skånemat i Washington. Fast inte personligen men är "representerad på flera sätt i utställningen". Hur nu det ska gå till, pappfigurer? http://www.lokaltidningen.se/nyheter/?p=aktuellt&artikel=2008_04_12skaansk_mat_blir_lockbete_i_usa

Och årets kock Tom Sjöstedt är född i Gusum och gillar svenska råvaror och lätt och fräsch mat. Varför säger aldrig nån att de gillar utländska råvaror och tung och ofräsch mat"? (Nu stal jag din replik Agneta ;)) http://www.vt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=3488174

Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

Citat från: Andreas skrivet 2008-04-12 14:09
(Nu stal jag din replik Agneta ;))

Du känner dina halta löss på gången du ;)

Andreas

Visste inte att gurkor kunde ha löss.  ;)

Från årets årets kock till förra årets årets kock, årets kock 2007 Tommy Myllymäki funderade på att bli kock redan i tioårsåldern men bestämde sig först när han var 14. Igår lagade han mat åt eleverna i Skanörs skola. Receptet heter ”krämig kycklinggryta med pasta och färgglada morötter” och mejeriföretagen som sponsrar årets kock är nog glada att höra att rätten innehåller 14 liter creme fraiche. Dessutom en stor skopa strösocker, toppen för små barnatänder. http://sydsvenskan.se/skane/vellinge/article316392.ece
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal