Citat från: Andreas skrivet 2013-11-14 11:26Men undrar om inte alla de utrikiska varianterna uprsungligen också var fattigmansrätter i sina respektive land?Klimp måste kanske exporteras för att bli glamoröst
Citat från: Hasse skrivet 2013-11-12 16:08
Men nog är det att generalisera lite väl mycket om man kallar all deg som blir klumpar för klimp.
Åtminstone jag hade blivit förvånad om jag hade blivit serverad en kroppkaka i köttsoppan.
Citat från: Hasse skrivet 2013-11-12 16:08Åtminstone jag hade blivit förvånad om jag hade blivit serverad en kroppkaka i köttsoppan.Lite tårta på tårta också eftersom kroppkakan är fylld med fläsk
Citat från: Jonas skrivet 2008-09-09 20:25Blanda mjölk, ägg, vetemjöl. salt och svartpeppar till en tjock massaBortsett från svartpepparen är det ju en pannkakssmet
Citat från: Andreas skrivet 2008-09-10 12:03
Jag älskar palt, borde man inte kunna ha potatis i sin klimp så att det blir som små goda buljongkokta paltar?
Fast buljong och köttsoppa, det är kanske fel spår, är det kanske klimpvälling du tänker på Evaris?
Citat från: Jackie skrivet 2013-11-12 04:18
Min mamma gör också så, så jag gör klimp likadant.
Citat från: Mimmi skrivet 2008-09-09 20:01
Min kära mor från Norrbotten gjorde klimp på vatten, mjöl och salt. Hon brukade koka den i separat gryta och la sen över den i köttsoppan. Annars blev buljongen inte så klar och fin. Så var det när jag var barn. En del tar ägg i men inte hon.