Ananaspaj

Startat av Anne, 2007-12-07 19:01

Föregående ämne - Nästa ämne

Anne



Supergod och lättgjord ananaspaj! Jättegott med vaniljglass eller kokossorbet (kokosmjölk, socker och vatten - superlätt!)

Deg:
125 g smör
1 dl socker
1,5 dl mjöl
1,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver

Fyllning:
1 ägg
1 dl socker
2 dl lätt crème frâiche (laktosfri funkar, om man skulle vilja!)
2 tsk vaniljsocker
1 burk krossad ananas, avrunnen (mellanstor burk - inte de minsta, som säljs i trepack.)

Gör degen i matberedare. Blanda allt och kör tills det håller ihop. Tryck ut i en pajform och ställ kallt i 30 minuter. Förgrädda pajskalet på 200°C i 10-15 minuter.

Vispa ägg och socker till fyllningen tills det är pösigt. Vänd ner övriga ingredienser, och häll ner i pajskalet. Grädda på 175°C (observera ändrad temperatur!!) i ca 25-30 minuter.


Katterna var som vanligt intresserade, men den här gången blev faktiskt bilden med katten mycket bättre än de andra, tycker jag :)

ttt
Anne's Food - min matblogg

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal