Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av agnetasch
 - 2007-04-26 10:46
PS Kokt potatis till också så klart.
Skrivet av agnetasch
 - 2007-04-26 10:45
Kokta morötter.Absolut inget annat.Det gjorde min pappa o det gör jag.(Snacka om traditioner)Dagen efter gjorde han en underbar pudding på köttet,morötterna,såsen o några ägg.Avnjöts med skirat smör(det var på den tiden man fick äta fett)Otroooligt gott.
Skrivet av Andreas
 - 2007-04-26 08:54
Det beror lite på hur du gör när du lagar rätterna i fråga. Häller du på såsen innan servering eller får man själv hälla på pepparrotssås/dillsås ur såskanna vid bordet? Gälller det det sistnämnda är det nog faktiskt pepparrotsstek och dillstek du serverar.  :)

Det var skoj att du nämnde de beteckningarna, så långt tänkte jag inte! Och frågan är vad du kallar min variant, är det nån form av dillkalops kanske?  ;)

För att bli lite allvarlig igen: Vad serverar du förresten för tillbehör till ditt pepparrotskött?
Skrivet av agnetasch
 - 2007-04-25 19:47
Då kallar du min variant av pepparrotskött för pepparrotsstek?
Haha.Dillstek låter ännu värre.
Skrivet av Andreas
 - 2007-04-25 10:23
Ah du går alltså efter typ av kött om jag förstår rätt.

Dillkött är alltid i bitar för mig. När jag tänker efter så gör jag nog i princip alla rätter där köttet ligger i såsen vid servering i bitar, den andra varianten är stek i skivor men då häller man på sås ur såskanna vid bordet.
Skrivet av agnetasch
 - 2007-04-24 10:03
Där är det lite skillnad.Det beror på vilket kött det handlar om.Kalvkött ska vara i skivor medan kyckling o kanin är i bitar(Det är inte så lätt att skiva kyckling o kanin)Kycklingfilé är gränsfall.
Skrivet av Andreas
 - 2007-04-24 08:23
Tack för responsen o välkommen in i diskussionen agnetasch!

Bra fråga där om pepparrotskött, jag har nog faktiskt bara ätit det i bitar och jag är ju infödd Umebo. Hur gör du månne när du lagar dillkött - blir det bitar eller skivor?
Skrivet av kryddburken
 - 2007-04-23 21:58
Det här SER & LÅTER gott!!! Ett perfekt inlägg till middagstips-tråd dit man kan gå enbart för att få inspiration!
Skrivet av agnetasch
 - 2007-04-23 12:29
Himmel så gott,det var evigheter jag gjorde p-rotskött,tack för påminnelsen!
En lustig grej bara;jag (som härstammar från Umeå-Uppsala-Lund)vill ha o har alltid fått köttet kokt helt o uppskuret i skivor vid serveringen.Såsen serveras till.Min man (från Göteborg)vill ha köttet i bitar i såsen,så som du tillagar det.
Är detta regionala skillnader eller är det bara tycke o smak?
Skrivet av Andreas
 - 2007-04-23 11:37
Igår lagade jag kokt pepparrotskött till middag. Skar fransyska i grytbitar och kokade tillsammans med morötter, lök, lagerblad, pepparkorn och salt tills det blev riktigt mört. Silade buljongen, rörde ut lite maizena i buljong, tillsatte grädde, riven pepparrot, lite senap, salt och peppar och lade tillbaka köttet i såsen. Till det kokt mandelpotatis och haricots verts. Riktigt riktigt god klassisk husmanskost!

Tror bestämt jag måste laga saltkött eller lappskojs nån dag snart också...

Annonser

Powered by EzPortal