Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Fröken Dill
 - 2008-12-21 08:28
Nu är väl betorna redan uppätna men här kommer tips i alla fall:

Klyfta betorna, ringla över olivolja och baka i ugn. När de blivit lagom mjuka servera med riven parmesan, svartpeppar, flingsalt, rostade pinjenötter och olivolja.

Bakade hela betor serveras med roquefortost alt chèvre blandat med crème fraische.


Skrivet av Shanta
 - 2008-11-13 14:35
Åh, tack för tipset Snobben, såg verkligen gott ut! Ska provas snarast.
Skrivet av snobben
 - 2008-11-13 00:49
Rödbetssallad á la Grisslehamn

1 kg rödbetor
Olivolja
Vitvinsvinäger
Italiensk salladskrydda
Flingsalt
Svartpeppar från kvarn
Rikligt med bladpersilja
Fetaost i tärningar

Tvätta rödbetorna noga och koka dom tills dom är lagom kokta. Ta bort stjälkstumpen och skalet på rödbetorna. Skär betorna i lagom jämna bitar. Blanda olivolja, vinäger och salladskrydda till en god dressing, pröva dig fram. Lägg betorna i en skål och häll på dressingen. Hacka persiljan och blanda med rödbetorna. Salta och peppra efter smak. Lägg upp rödbetorna på ett uppläggningsfat och lägg över fetaosten utan att blanda.

Detta är hur gott som helst...

Receptet kommer från internetkokboken.se
Skrivet av Anne
 - 2008-11-09 20:01
Precis, det är det undre :)
Skrivet av Shanta
 - 2008-11-09 17:12
Ena:
Tack för tipset!

Anne:
Det såg gott ut! Är det det undre receptet som du vunnit pris med?
Skrivet av Anne
 - 2008-11-09 16:45
Jo, jag har tom två recept. Ett mer basic, ett lite tjusigare (som jag faktiskt vunnit en spis med) :)

Den första är bara på engelska:
http://annesfood.blogspot.com/2005/04/ruby-red-risotto.html

Den här finns på svenska också (och man kan använda vanlig vitlök och gröna ärter eller edamame som topping.)
http://annesmat.blogspot.com/2006/05/rdbetsrisotto-med-frsk-vitlk-bondbnor.html
Skrivet av ena
 - 2008-11-09 16:04
eller koka dem, riv o blanda ner i en kladdkakesmet *S* mumsigt värre
Skrivet av Shanta
 - 2008-11-09 15:01
Åh, risotto lät spännande, du råkar inte ha något recept att bjuda på?
Skrivet av Anne
 - 2008-11-08 21:45
Rödbetsrisotto är supergott, det är en av mina absoluta favoriter :)
Skrivet av Shanta
 - 2008-11-08 21:20
Hej!

Har lite färska rödbetor som legat i kylen ett tag. Köpte dem för en annnan rätt, men det blev en del över och nu håller de på att bli gamla. Vill ju inte gärna slänga dem, men har noll ideér just nu. ???
Skulle behöva lite tips! Släng upp era bästa recept med rödbetor här! De måste inte vara huvudingrediensen, huvudsaken är att de ingår i rätten. :)

Annonser

Powered by EzPortal