Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Patrik H

1
Det är ju fortfarande en sur flinta för 29:- kg vad du än gör med den, lite dressman över det hela. Vad får man för typ av kött för 29:- kg egentligen och hur har det hanterats i hela kedjan egentligen när man kan sälja det så billigt ungeför som med hotdogs 2 för 30:-. Det är ett kg korv för en spottstyver kan ju inte vara nån kvalite överhuvud taget. Köper det till hunden ibland men inte ens han är överförtjust.

Om man nu ska grilla och vill göra det lätt o billigt kan jag rekommendera att rulla sina egna köttfärsbiffar, ha i lite gott, senap, västerbotten, kryddor o sånt som man gillar sen är det bara att grilla försiktigt. Enkelt o gott o en smula genuint då man ändå har berett det lite själv.

Ha det!

Patrik H
2
Matbröd / SV: Jäskorgar
2009-08-03 22:53
www.hemmakocken.nu

Här hittar du alla typer av jäskorgar, pil, rotting o plast samt en massa andra tillbehör såsom äkta gotlänsk baksten. Här får du två jäskorgar i pil för under 200:-.

Patrik h
3
Hej,

Kanske kan du använda en gastronormkantin med ristgaller i botten. Dessa finns ju både i rfr o pc med galler o lock som tillbehör. Dom finns ju i olika höjd och 200 är ju en standard höjd sen finns det olika storlekar att välja på.

Patrik H
4
www.hemmakocken.nu har alla Patinas kokärl, pannor o sautöser...

Mvh

Patrik Hansen
5
Ang. magnetlisterna från hemmakocken. Det är fel bild och text på den dyrare varianten. Magnetlisten för 110:- i butiken är från Exxent och har 5 st magnetknappar inbyggda i listen. Den för 850:- är från Porsche och 50 cm lång med en hel genomgående magnetlist i hela stycket.  Två olika lister helt enkelt men fel upplagdt på sidan, ska justerar och tack för synpunkter
6
Ja det verkar ju som att det är just så som du beskriver. Håller självklart med att man vill ha "förutsättningarna" från början så man kan ta ställning i tid. Skulle bli ytterst sur om jag fick veta det när hovmästaren drog ut stolen.... Men annars så är det den sk "marknaden" som styr och det resulterar väl i detta. Ingen av krogarna klagar ju på dålig beläggning verkar det som, folk tycks ju få lov att boka bord i rätt god tid för att få plats och ändå "kör man på" Sen kan man tycka vad man vill. Fact of life... och skulle det gå käpprätt åt fel håll och "marknaden" svänger ja då kan man väl bara öppna upp igen i ny regi och med nytt koncept, det är ju lite så det funkar känns det som. Nu måste jag sluta får bara skriva kommentarer här i två minuter.... ;D
7
Dom rostfria är snygga, har också ett sådant och märker inte att knivarna tar skada av det. Har haft knivblock tidigare men det var alltid ivägen och tog sån enorm plats. Supenöjd med mitt rostfria. Vilket meck, att bygga själv och köpa in material och hålla på. Det finns ju att köpa för strax över 100-lappen i oljad ek.

/patrik

8
Jag tycker det är helt ok med tidsanpassat system. Om, vilket verkar vara fallet man har så pass mycket gäster är det ju inget problem för krogen att bestämma sin struktur och logisitk på flödet för att optimera sin lönsamhet och som gäst är det väl bara att välja ett annat ställe om man inte gillar idén. Enkelt, vad är problemet? Det är ju inte precis så att det finns få ställen att gå på om man vill käka hyggligt!

//patrik
9
Hej,

Varumärket Typhoon har en rätt nice flaska. Finns i svart och vit. Danska Rosendahl har också en bra glasflaska för olja/vinäger.

//patrik
10
Hej,

Dom ser snygga ut. Hur är det med Aluminiumen som är gjuten och belagd med en teflonbelagd yta. Kan den fälla om ytan skadas? Det har ju vart stor debatt om ämnet alu och matlagning. Är det verkligen"teflon" det registrerade varumärket som används eller är det nån annan nonstick beläggning?

/patrik
11
Hackman är det inget fel på, man får räkan med att betala några hundralappar för designen bara, detsamma gäller väl dom flesta märkes kärlen. Många kärls kommer ändå från samma fabriker i fjärran fast med olika "brand" o stålmängd/inblandning. Några saker jag skulle kolla på är att det framför allt är tillverkat i rosfritt stål min 0,8-1,0 mm och att det finns en inkapslad bottenplatta med aluminiumkärna, vilket är ger bra värmeledning samtidigt som man kan ha den på olika värmekällor ifall man byter spis etc. Handtaget bör man också kolla, är det kort kan det ju lätt bli varmt och man bränner sig lätt. Ett längre ihåligt handtag kan vara en fördel.

//patrik h
12
Den såg ju rätt ok ut men jag hittar ingen direkt info om den. Hur stora burgare blir det (diametern på verktyget) Är det aluminium? Alu brukar ju blir rätt fult i disk efter ett tag. Jag kan tänka mig en press faktiskt den gör att burgarna blir jämna o fina, samma storlek till alla men jag vill ha rätt stora och inte så tjocka och där har jag åtminstone inte hittat nåt verktyg i rätt diameter.

Patrik
13
Hej igen,

Coupetallriken är i mitt tycke lite underskattad, jag bara gillar den för den är enkel och har en skön neutral form. Den ersätter väl inte allt rakt av, den kan komplettera. Den går utmärkt att servera dom flesta rätter i, man får bygga lite på höjden bara, det såsiga har ju en tendens att lägga sig i botten/mitten om man nu har så mycket sås. Dippskål bredvid...kanske kan vara lite festligare i så fall. Den är INTE någon bra sopptallrik.....det är precis som du säger! Sopptallrik är ju också ett intressant område, tallrik, skål, form?

/patrik
14
Finporslin....? Om man menar serviser i hundra delar a la mormors söndagsmiddag så är det nog lite ute eller tvärsom....kanske så retro så det är på väg in igen? Jag tror trenden just nu är att äta på lite ovanligare tallrikar och gärna variera sig o byta ofta, man har ett cultural flow som följer maten på något sätt. Ikea i all ära, dom har mycket snyggt och är framme på design men är det kul? Lägga ner massor med timmar på en anrättning och kanske göra den orginell, jaga råvaror, kryddor etc för att sen hamna på en tallrik från världens största varuhus...no! En trevlig modell på tallrik just nu tycker jag är coupe tallriken, den är inte så uppseendeväckande men riktigt nice. Den kan man ha till mycket, pasta, sallader, snygga för/efterätter superpraktisk och stilren, bra om man har ont om plats i skåpen och vill ha en tallrik som funkar till mycket, bra mycket snyggare än den traditionella pastatallriken med stort bräm. Även det keramiska typ spanska formar, tallrikar, kastruller (form med handtag), grytor med lock etc är roliga att äta på/ur. Lite rustikt o brunt kanske, men inte det man äter på varje dag, kul till den typen av mat och vin ur keramik kannor får det väl vara då också. På 80-90 talet var det ju super poppis att äta direkt ur en liten gjutjärnsstekpanna som kom in på en bärare av nåt slag nu äter man på "kakelplattor"....(den idén borde du få pris för, i like!`)

Auf winersnizel som tysken sa !
15
Hej,

Exxent sälja bara via restaurang grossister och alltid i dussin. Men det är ett relativt billigt bestick så det kanske funkar ändå.
16
Hej,

Sjöbaren i Haga är kanon om du/ni gillar fisk. Kör både luch och middag. Ett annat rätt nytt ställe med utsökta revben och kött är Ribbs rätt högt upp på Avenyn på en lite sidogata, tväröver ligger Caleo lite mer medelhavsstuk. Alla tre är toppen ställen och helt överkommliga priser.

/patrik
17
Dock letar jag efter optimala frukostskålar/soppskålar. Tips någon?
[/quote]

Till Jomael,

Har haft både muggar och skålar från cult design, dom hade en frukost serie förra året som var hur cool som helst. Cult har specialiserat sig på designade krukor och finns oftas inom blomsethandeln men även en del present/design butiker för deras sortiment. Vet inte hemsidan, men googla dom!

//patrik
18
Jag har varit på jakt efter bestick i flera år men inte heller hittat några jag riktigt gillar, nån som vet om det finns nån specialbutik för bestick?
[/quote]

Leta efter någon mindre grossist inom restaurang utrustning på den ort där du bor och kolla om vad dom har och om du får handla. Har du tur finns det säkert en hel del olika kvalitétsbestick i varierande prisklass som du inte hittar i dom vanliga konsumentbutikerna. Det mesta är oftast 18/10 stål och säljs förmodligen i dussin. Alt är du hittat ett bestick eller ett märke som du gillar, italien är hyggligt stora, kolla med producenten vilka som är agent/åf i sverige och gå den vägen. Man får kämpa lite men det kan det vara värt. Bestick är ju nämligen inget att underskatta........*s*.

/patrik
19
Rätt varierande stil m.a.o. Kul! Älghult har gjort en hel del snyggt, även en del riktigt fina vinkaraffer. Vinkaraff eller vin från flaska föresten, vad säger ni? En välagad god middag men ingen snitts på det dukade bordet tar lite udden av all tid som lagts ned bakom spisen. Jag anser att många underskattar tallriken, besticken och det runt omkring, det gäller även rätt många krögare där ute också....oxfilé för 2-300 spänn och så nått från Ikea att äta med........undrar just vart oxfilén är köpt då??? Nå, det var ett sidospår kanske men det är viktigt att det ser nice ut när man sätter sig ned, sen behöver det inte vara svindyra grejor för det. Ikväll blir det pastar och självklart äter jag ur riktiga djupa 30 cm vita pastatallrikar och ett glas rött i mina burgundi kupor 68 cl. Ingen duk iofs men jag gillar när det är lite rent.

Ha en go kväll!!
Patrik
20
Kul med lite inlägg i denna tråd! Difference är rikitgt nice även om jag gillar när glasen är något mer öppna. Stora rätt tunna vinlgas tillhör mina favoriter V&B La Divina t.ex och även Luigi Bormioli har några fina. Kakelplattor låter inovativt, skall testas, hur funkar det i disk etc...? Olika tallrikar för olika rätter känns också frächt - tror vi kommit ifrån "servis" upplägget från mormors tid en hel del. Har ett antal snygga dessertglas som är utmärkta att servera en lite soppa ur som en "liten" starter. Bestick kör jag med mina Levantina från Mepra rakt igenom men har börjat tröttna på dom nu. Några förslag? Tallrikar blir klassiska vit runda 32 cm och en del rektangulära fat i olika storlekar från diverse märken.

/ Patrik

Annonser

Powered by EzPortal