CiteraVänd på pippin!
Gör som Nigella gör med kalkoner; eftersom fettet sitter i ryggen så lägger man kalkonen på magen o låter fettet rinna ner i de torra bröstbitarna. Jag provade att göra kyckling så o det gick bra. Jag vände på den den sista kvarten för att få lite färg. Har man mycket fyllning kanske det kan vara knepigt men det går nog om man binder upp den hårt.
Detta var ett tips för att få en saftig fågel. Öst har jag aldrig gjort o stekpåsar är dyra, dyrare än kycklingen
CiteraMen vad är den logiska förklaringen till att det skulle bli saftigare av att fettet rinner ner i bröstbitarna? Kött suger väl inte upp fett och att fettet som rinner ner på något sätt skulle stänga inne vätskan i bröstet tror jag inte på.
Citat från: agnetasch skrivet 2009-01-21 13:03
Gör som Nigella gör med kalkoner; eftersom fettet sitter i ryggen så lägger man kalkonen på magen o låter fettet rinna ner i de torra bröstbitarna.