Tacos ! Hur gör ni ?

Startat av helfgren, 2009-01-14 22:01

Föregående ämne - Nästa ämne

helfgren

Tacos i all ära är gott , men jag undrar hur ni äter den . Vad har ni till ?
Har ni något udda tillbehör som ni kan rekommendera ?
Skulle vara kul att prova nåt nytt .

MVH// Henrik
Carpe diem

kryddburken

Tacos är det barnen som alltid önskar sig i vår familj så vi gör enligt deras önskemål! Såhär :

* Tortillabröd, tacoskal eller pita
* Nötfärs, brynt med salt & peppar samt spiskummin alt. en tacokryddmix
* Tacosås MILD (och en HOT till mannen)
* Vit cremé fraiche/turkisk yoghurt-sås med vitlök
* Majskorn
* Skivad rödlök
* Strimlad isbergs
* Riven ost
* Jalapeno (mannens måste)

That´s it! Så äter vi tacos nästan varenda fredag! Men gott är det!
http://kryddburken.wordpress.com/2007/11/12/tacos-pa-en-tallrik/


ivanl

Jag gör hemlagade tortillas! Receptet finns på baksidan av Saltå kvarns majsmjöl.
Enkel smet att blanda och man steker dem som tunna pannkakor fast i olja.

Sen gör jag egen tacosås och kryddar färsen själv, om detta har jag skrivit på en annan tråd:
http://matforum.nu/index.php?topic=2423.msg24407#msg24407

Till vanligtvis rödlök, majs, hackad tomat, paprika, jalapeños, riven ost
Gärna en guacamole om det ska vara extra lyxigt

Tröttnar man på färsen kan man steka strimlad lövbiff eller strimlad kyckling i het panna och krydda på samma sätt.
Krydda, späd med vin och red med maizena för att få saftig, "gojsig" konsistens på skyn.

PerG

En variation vi gjort ibland är att köpa en bit biff eller entrecote eller liknande och marinera med sån flytande marinad som santa maria har och sedan helsteka den (till rosa eller hur man vill) som man sen skivar i tunna skivor.

Serveras med mjuka tortillabröd som man lagt två och två i stekpannan med ost emellan så den smält och sedan gjort "tårtbitar" av, guacamole, tacosås, tomat, gurka, oliver, ananas, whatever man vill ha..

PerG

Provade dessa också, men fastnade inte för dem... gillar nog vetetortillas 10ggr bättre... hittade ett recept på nätet för det som jag gjorde och blev riktigt nöjd (blev som santa marias fast bättre). Kanske ska blanda i lite majsmjöl så det blir lite mer mexikanskt.. ;)

Citat från: ivanl skrivet 2009-01-14 22:46
Jag gör hemlagade tortillas! Receptet finns på baksidan av Saltå kvarns majsmjöl.
Enkel smet att blanda och man steker dem som tunna pannkakor fast i olja.

helfgren

Göra egen tacosås och bröd låter intressant .
PerG : Du har ingen länk till det recept du använder ?
Ingen som har provat att ha banan till tacos , åt det hos en bekant och det var gott fakiskt , sedan hade dem även jordnötter till . Det var inte heller dumt , brukar vi ha till nu oxå.

MVH// Henrik
Carpe diem

Nilsson

Jag håller med PerG om att vetetortillas är att föredra. Annars brukar det mest bli Färs, Majs, Sallad, Guacamole och någon nästintill oätligt stark pepparsort.
Oj, glömde nästan osten. Jag är nog av den skolan att Tacos borde vara namnskyddade och innehålla minst 50% ost. :)
Älgfilé tillagas gott och enkelt genom att man slår på spisen, ställer dit pannan och visar pannan för filén innan den tunnskivas och äts.

annamaria

Hos oss är detta också en barnönskan - och då blir det traditionell tacos, jag kryddar färsen själv med spiskummin, salt, paprikapulver, peppar och chilipulver. Sallad, gurka, tomat, majs, hackad lök och creme fraiche.
Tacosås - allra helst mammans egen med krossade tomater, finhackad grön chlili, finhackad gul lök, salt, peppar och socker - ganska mycket!

Jag brukar göra tortillas med ost och grön chili! Ta en mjuk tortilla, lägg på riven ost och sen grön hackad chili från burk - finns vid tacos-sortimentet över, på med ett bröd till. Stek i olja och skär sedan i tårtbitar - mycket gott till tacofärsen.

Hasse

Förutom spiskummin, paprikapulver, svartpeppar och chili använder jag också (torkad) koriander när jag ska krydda "åt det här hållet".

Mickan

Har någon bra proportioner om man vill göra ett par dl?
Video meliora proboque deteriora sequor

PerG

Citat från: helfgren skrivet 2009-01-15 17:37
PerG : Du har ingen länk till det recept du använder ?


Jag fick googla en del (har det utskriven i en hög nånstans men orkade inte leta) och hittade det till slut:
http://www.recepten.se/recept/tortillabroed.html

Min fru har bara låtit mig göra det en gång än så länge..... hon tycker att det är bättre att köpa än att jag ska slava i köket. Jag är förstås av en annan åsikt... ;)... Det var lite tungt att kavla ut bröden eftersom degen är ganska kompakt så det tog en stund att göra dem. Jag frös in de vi inte använde och när vi senare använde de som varit frysta så värmde jag dem i stekpannan och de blev då nästan "som nya"... ;)

helfgren

Tackar för receptet . Borde man inte kunna tillsätta soltorkade tomater eller nåt annat gott , som örter eller liknande i degen oxå ?

MVH// Henrik
Carpe diem

Mimmi


Mimmi

Här kommer en till variant om man inte vill laga allt från grunden så kan man göra så här;

http://mimmismat.wordpress.com/2009/01/30/tacksam-tacogratang/

Lisa H

Citat från: Mimmi skrivet 2009-01-30 22:37
Här kommer en till variant om man inte vill laga allt från grunden så kan man göra så här;

http://mimmismat.wordpress.com/2009/01/30/tacksam-tacogratang/


Det där skall jag defenitivt göra! Bara jag hittar så där fina portionsformar så... :D

Mimmi

Prova på du Liza det blev en god tacogratäng. Det smakar allt extra gott med mindre formar. Du får låna mina så länge......  :D

MammaMia

Vi har alltid banan till våra tacos, det är en urgod komplettering. Har även provat ananas till och även det var gott. Förutom det som redan tidigare nämnts av andra så har vi alltid smält cheddarost till.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal