Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Lena_limer
 - 2011-08-31 18:17
Hej.

Det bästa är att frysa basilikan, bara att ta några blad till köttfärsen eller vad man nu vill göra eller varför inte göra pesto :D
Skrivet av Åsa
 - 2007-07-06 19:14
Ja, jag använder vanligt joderat strösalt och det blir väldigt gott! Glömde dock upplysa om att det inte är någon hit att ta med mynta. Blanda den i Mojiton (?) istället!  ;)
Jag brukar använda den till det mesta. Gott att ha på bordet och strö på en sallad eller på...ja...det brukar passa det mesta faktiskt....lasagne....potatismos...ugnsstekt potatis....
Skrivet av Andreas
 - 2007-07-06 16:14
Det lät jätteskoj Åsa. Använder du vanligt strösalt när du gör ditt hemmagjorda örtsalt? Och vad använder du örtsaltet till för slags mat?
Skrivet av Åsa
 - 2007-07-05 11:35
Kanontips Anne!
Själv brukar jag plocka vad jag har i kryddväg inkl stjälkar och köra detta + vitlök i matberedare. När det börjar bli färdigmixat tillsätter jag rejält med salt och kör en stund till. Låter detta torka några dagar på tidningspapper eller bakplåtspapper och vips har man hemgjort örtsalt!
Skrivet av Kari
 - 2007-07-05 10:55
Basilika på framsidan! Det borde jag komma ihåg!

Tack!!
Skrivet av agnetasch
 - 2007-07-05 10:49
Anne:Mycket,mycket smart!
elka:Jag tror att örterna ska frysas i en plastpåse.Boken "Kryddväxter"ges ut på ICA Bokförlag o är skriven av Christine Recht,det är en bok som bara måste ingå i ens fackbibliotek.
Skrivet av Anne
 - 2007-07-04 18:05
Ett bra frystips är att köra basilikan i en matberedare med *lite* vatten. Lägg i plastpåsar och platta ut, frys in. När du sen vill använda är det bara att bryta av en lagom stor bit, och ha i maten.
Skrivet av Andreas
 - 2007-07-04 17:28
Limmade ihop dina två basilika-trådar Elka eftersom de ändå hänger ihop. ;)

Citat från: elka skrivet 2007-07-04 11:32
Andreas - Frysa har jag inte ens tänkt på.. Men i frysen blir ju allt med tiden frostigt och läskigt?!


Hur lång tid är "med tiden"?

Frost består ju av fukt och fukten kommer antingen från fuktig luft som kommer in i frysen varje gång du öppnar dörren eller från läckande otäta förpackningar (dåliga trasiga plastpåsar osv.). Se därför till att förpacka allt i frysen omsorgsfullt så blir det bättre.
Skrivet av Kari
 - 2007-07-04 16:21
Nummer två känns helt klockret, taget! Men lite skraj för frosten, gladpack över kanske ger skydd?!

Vilket förlag, vem är författaren på Din braiga bok?

Tack och bock!
Skrivet av agnetasch
 - 2007-07-04 15:25
Fram med boken "Kryddväxter" igen.Enligt den kan man frysa in finhackade örter +lite vatten i istärningslådor,sedan flyttar man över dom till annan burk.
Eller så fryser man in hela kvistar o smular örterna i fruset skick o förflyttar dem till små frysburkar.Örter som smulats i fruset skick klibbar inte ihop o är lätta att ta småportioner av.
Skrivet av agnetasch
 - 2007-07-04 15:04
Enligt boken "Kryddväxter" ska man lägga örterna på ett galler täckt med aluminiumfolie(spela roll) o torka dem i 50°C. Ugnsluckan måste stå på glänt.
Inte ett ord om tiden.Jag har inte provat denna metod själv.
Skrivet av Kari
 - 2007-07-04 13:34
Men hur kommer frosten in i förpackningar? Som i plastpåsar och glasslådor?
Visst det är ju lite spring i frysen med både ett och annat.. *oj*

Kanske ska köpa ett gång redline/ziplock påsar att labba med, in med några blad och platta till så kanske det är minimalt med luft iaf.. Så kommer väl narkotikapolisen och kollar... Kanske jag kommer med i Agnetas tidningsklubb?! *haha* Man hade gömt rökbasilika i frysen, läs mer på sidan 12..
Skrivet av crlhrv
 - 2007-07-04 13:20
Ja testa att portionsförpacka bladen och sedan suga ut luften och knyt ihop. Men så länge det inte är en massa onödig och fuktig luft inne i påsen när du knyter ihop den så spelar storleken eller mängden blad ingen roll. Rimfrost brukar väl främst uppstå om frysdörren fått stå öppen eller om du ställer in varma saker direkt in i frysen?
Skrivet av Kari
 - 2007-07-04 12:40
Citat från: crlhrv skrivet 2007-07-04 12:12
Är syftet att skapa basilikaolja eller att hålla bladen färska? Jag tror snarare på att frysa bladen för att behålla färskheten.


Färska fina blad!
Men hur skall dom frysas? Vakum? Det är ju så trist med rimfrost eller vad det nu är..
Skrivet av crlhrv
 - 2007-07-04 12:16
Jag skulle prova att köra i ugnen, speciellt om du har varmluftsugn. Mycket låg värme på bakplåtspapper och stängd lucka (kanske måste släppa ut lite fuktig luft då och då).

Annonser

Powered by EzPortal