Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av agnetasch
 - 2009-04-02 18:16
200 medarbetare har jag inte haft, men väl 150. Jag kände alla ganska väl så 200 hade nog inte varit något problem ;)
Att tro att alla dessa 150 personer skulle vara helhjärtat engagerade i sitt jobb bara för att dom får lön är en utopi (det finns många anledningar till det, både fysiska o psykiska)
Roligare projekt än de ni får på utbildningen kommer ni aldrig att få, så passa på o njut. På jobbet kommer projekten att bestå av hur man ska dra ner på personal o andra lattjo saker :-\
Klar att dom "kompisar" som fått klara o tydliga uppgifter kommer att utföra dom, det måste du som utsedd arbetsledare förutsätta o du har ju redan två som är engagerade, det kan bli fler om ni bara kommer igång. Blir inget gjort kan du ta det som en övning inför verkligheten; det är ditt fel som arbetsledare att du inte gett klara direktiv. Då får du också göra sakerna själv: "Det man inte har i huvudet får man ha i benen" ;D
Skrivet av Maxmax
 - 2009-04-02 16:05
Haha, jadu, men di får tänka på att på en arbetsplats känner du iallafall oftast dina medarbetare, och du har inte 200 andra medarbetare. Dessutom så projekt som man får via jobbet, där finns det ju säkerligen ett engagemang, jamenar, du är betald anställd på jobbet, du förväntas ju därför göra ditt jobb.
Menyn blev dessutom ihopsatt av två pers, och det är dom som är engagerade;)
Hade dessutom inte tänkt att ammisen skulle väga upp något, utan bara som en trevlig grej:)
Jag styrde upp arbetet senaste mötet, delade ut massa uppgifter på folket, och tog självhand om menyn + varubeställningen då detta var det viktigaste och behövs lämnas in snarast.
Att de övriga medlemmarna verkligen gör allt dom fick tilldelat är en annan femma, men gör dom inte det får man väl göra det själv..;)
Skrivet av agnetasch
 - 2009-04-02 09:37
Citat från: Maxmax skrivet 2009-04-01 18:10
Hehe, kompisar och kompisar, om det ändå vore så väl hade jag nog inte haft detta problemet idag, vi blev ju ihopsatta helt random
Vad är egentligen ditt problem? På vilken arbetsplats tror du att man får välja sina medarbetare?
Jag tycker inte dina "kompisar" verkar helt inkompetenta; dom har ju trots allt satt ihop en matsedel utan att be om hjälp från Matforum ;)
Ni kommer att bli bedömda för era maträtter o ert arbete men också för ert samarbete så försök att förbättra det; ett stort minus där kan inte uppvägas av ett litet plus för en amuse-bouche (som inte ens är efterfrågad)
Jag kanske är tjurig men jag tycker i alla fall att ni ska lägga all energi på den meny ni redan har; desserten är ju redan tvådelad, varför plottra bort måltiden ännu mer?
Men vill du tvunget sätta ett avtryck i historien med en amuse-bouche så gör det då ;D
Skrivet av Maxmax
 - 2009-04-01 18:10
CiteraMen är det verkligen nödvändigt med en amuse-bouche? Uppgiften gällde ju en trerätters-meny. Om nu tiden är knapp, är det inte bättre att ni koncentrerar er på den meny dina kompisar satt ihop o gör den bra? Fr.a som det här med vad en amuse-bouche är inte verkar riktigt klarlagt.


Hehe, kompisar och kompisar, om det ändå vore så väl hade jag nog inte haft detta problemet idag, vi blev ju ihopsatta helt random. Men det är ju det att det ska vara massa "sensorer" där som kollar oss, bedömer maten och bedömer oss i arbetet, därför är det ju ett plus i kanten att ha en ammis.

Skrivet av agnetasch
 - 2009-04-01 11:07
Citat från: Anne skrivet 2009-04-01 10:41
ammis är kort för amuse-bouche
Tack

Citat från: Maxmax skrivet 2009-04-01 10:42
Förslag på liten ammis med "stockholms skärgård" tema annars?
Men är det verkligen nödvändigt med en amuse-bouche? Uppgiften gällde ju en trerätters-meny. Om nu tiden är knapp, är det inte bättre att ni koncentrerar er på den meny dina kompisar satt ihop o gör den bra? Fr.a som det här med vad en amuse-bouche är inte verkar riktigt klarlagt.
Skrivet av ena
 - 2009-04-01 11:06
då har de ett väldigt annorlunda amuse-tänk :)
men var och en blir ju salig på sin tro...

varför inte en liten bit vårlökspaj då... eller nässlepaj men lite rökt fisk till...
Skrivet av Maxmax
 - 2009-04-01 10:53
Alltså, jag har faktiskt aldrig tagigt hand om just ammis i skolan, men minns att dom fått en liten pajbit + sallad, och det var inte överdrivet stor pajbit, men det var fortfarande större än två tuggor / tesked.
Skrivet av ena
 - 2009-04-01 10:52
en tugga ska det vara... hur stora har ni gjort?? ingenstans där jag jobbat har haft amuser större än en tesked... inte  skolan på den tiden heller....
Skrivet av Maxmax
 - 2009-04-01 10:47
ena: Oj, det var väldigt smått ;)
På jobbet gör vi ju iof små ammisar, men i skolan har vi gjort rätt "ordentliga" ammisar (om man jämför med dina teskedsstorlekar)
Skrivet av ena
 - 2009-04-01 10:43
på hotellet jag jobbade förut kallade vi det rätt av amuse... en liten retare för att köra igång smaklökarna, mkt uppskattat

en trevlig amuse är finstrimlad varmrökt sidfläsk som man steker knaprigt och sedan häller på lite god balsamico och lite honung som får koka in. Serveras på en tesked...

ett annat alternativ är någon god fiskrom (är inte så insatt på vad ni har att tillgå i Sthlm) på en liten sked,  strö över lite finhackad charlottenlök, citron o limecest o dit med en liten dillkvist...
Skrivet av Maxmax
 - 2009-04-01 10:42
Det är ju iof sant där med sparrisen...
Förslag på liten ammis med "stockholms skärgård" tema annars?
Skrivet av Anne
 - 2009-04-01 10:41
ammis är kort för amuse-bouche - en liten aptitretare. Som ska gå att äta i en eller MAX två tuggor, så jag vet inte om just sparris passar sådär superbra men.. nån kul presentation kanske man kan göra.
Skrivet av Maxmax
 - 2009-04-01 10:32
Hehe, du som är rankad "köksmästare" och allt ;)
En ammis är en liten rätt före förätten, som man får på vissa restauranger, är lite finare, brukar inte kosta något, utan är bara en trevlig grej. Rätten är heller inte alls stor, en liten smakbit, aptitretare.
Skrivet av agnetasch
 - 2009-04-01 10:27
Ursäkta en som inte talar krogiska, men vad är en ammis?
Skrivet av Maxmax
 - 2009-03-31 23:06
Tack för alla svaren! Har inte haft möjlighet att svara på tråden då jag haft lite knas med internet.

Jag fick för några dagar senare reda på att min grupp hade valt ihop en meny på ett möte, då jag var hos tandläkaren, och eftersom tiden är så knapp så får det bli som det blir.

Menyn vi har nu är iallafall;

Grillad sparris med citronkräm

Sotad gös med fänkålssallad och räkor serverad med vitvinssås och färskpotatis

Och något vi kallade "Skärgårdsplock"

Som ska bestå av

Gräddglass
Jordgubbsmylta
Flarn

Flamberade äpplen (Mest för att servitörerna får ett moment att göra)
Mördegsskal
Vaniljskum

Vi hade möte idag, tisdag, och som du sa roffe, så la jag lite uppgifter på folket i gruppen, själv tog jag hand om råvarubeställningen då den är viktigast. Får se om dom gör uppgifterna bara, annars får man väl göra dom själv.. :p

Jag tycker att menyn är okej, som sagt är tiden knapp, och nu vill jag bara fåihop en meny.
Grillad sparris och citronkräm är dock lite klent tycker jag, och en ammis till maten skulle ju inte vara fel, och känns som att det skulle passa bra som ammis, och att man väljer nån av förrätterna postade här.

Undrar om nån har några synpunkter på menyn, och om nån har nåt ev. förslag på passande förrätt om vi skulle köra sparrisen som ammis?

Annonser

Powered by EzPortal