En matbild

Guider

Matbloggat

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 3 ... 10
1
Maträtter, recept, tillagning / Förädla/konservera vitlök
« Senaste inlägg av Skogis skrivet Igår kl. 18:44 »
Då har man trillat dit igen och köpt lite väl mycket av något bara för att det är prisvärt och kan bli något gott.
1,5kg vitlök / 30st vitlökar, vad kan man göra på dom??

Tänker sylta en del och förmodligen ugnsbaka ett gäng men det finns över för andra äventyr, har ni några förslag?
Förvälla och frysa in kanske, det går åt en hel del vitlök i vårt hushåll så det kanske hade varit bra.
2
Jag använder det oftast som bakplåtspapper!   :)

Men ibland för att täcka en gryta eller i ugnen.  När jag vill hålla dillen fuktig så lindar jag in ändarna i fuktigt hushållspapper och sedan in med kvisten i en plastpåse.
3
Jag använder bakplåtspapper istället.

Men ibland funkar inte bakplåtspapper. Inte om man ska rulla in ett dillknippe i vått papper, då suger inte bakplåtspapperet åt sig vatten på samma sätt som smörgåspapper. Samma gäller om man vill hålla en smörgåstårta fuktig. Vad använder du bakplåtspapper/smörgåspapper till Hasse?
4
Kvalitétsmärket Eldorado saluför fortfarande smörgåspapper på rulle. (38cm bred)
I ett sista försök innan ett besök hos Harald Nyborg fick det bli en vända på Willys.

Med 3 rullar i korgen har jag så det räcker för ett tag framöver.
5
Jag använder bakplåtspapper istället. Det är väl visserligen behandlat med något släpp-lätt-material, men för min del spelar det ingen roll.
6
Jag vill också ha smörgåspapper på rulle. Vad är det här för trams att sluta med det! >:(
Jag såg att Harald Nyborg har, jag får åka till Alingsås o bunkra upp.
7
Maträtter, recept, tillagning / SV: Kycklingklubbor – hur gör ni?
« Senaste inlägg av agnetasch skrivet 2018-05-20 07:40 »
Har du tålamod så kör klubborna i 10 timmar i 75 grader. Nu snackar vi mört o saftigt ;D
8
Maträtter, recept, tillagning / SV: Kycklingklubbor – hur gör ni?
« Senaste inlägg av jan18 skrivet 2018-05-19 15:33 »
Tack, låter ju enkelt. Jag får prova!
9
Nu har jag varit i alla affärer i min omnejd som skulle kunna tänkas sälja smörgåspapper, men det finns bara varianten med ark.

Nog för att jag kan tänka mig att jag inte är den mest framåtskridande matlagaren, men används inte smörgåspapper längre?? Är jag så gammal :(
I nödfall får jag köpa vanligt vitt inslagspapper på rulle hos någon kontorsgrossist, men visst borde marknaden för smörgåspapper på rulle inte vara stendöd.

Skulle det gå med bakpapper istället eller är det behandlat på något sätt? Det har jag hittat på rulle.
10
Maträtter, recept, tillagning / SV: Kycklingklubbor – hur gör ni?
« Senaste inlägg av agnetasch skrivet 2018-05-19 07:50 »
Ugnen 225 grader. Vänd klubborna två gånger. Tiden=15+15+10 min
Sidor: [1] 2 3 ... 10
- Annonser -