Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Noel
 - 2015-11-05 08:47
Hej hur gick det nu???
Skrivet av agnetasch
 - 2009-08-31 09:00
Ska det vara nyttigt ska du väl inte ha panerad kyckling? Panaden suger åt sig fett o det tycker inte "nyttighetsivrare" om. Hade jag varit du så hade jag överraskat med en uppiffad gammal favorit; kokt kyckling med currysås o ris. Kokt kycklingfilé som övergjutes med en krämig currysås innehållande lite lök o äpplen (bättre med äpplen i den varma maten, i salladen mörknar de) + fullkornsris eller kamutvete. Franska ärtor till (ärtor o brynt lök) o en marinerad rotfruktssallad. Då har du nog med representanter från många av matcirkelns delar.

Detta skrev jag för att jag inte tycker om tomatsås ;D
Skrivet av Ankaan
 - 2009-08-30 22:06
Tror jag har bestämt mig för detta:

Rullad panerad kyckling filé med ris och tomatsås. En sallad som innehåller allt det vanliga och sedan lite rotfrukter och även äpplen. Kanske något mer om det finns något bra.

Så vad tycker ni om detta? Finns det något jag kan lägga till så skriv gärna det! Säg även vad ni tycker om det jag har valt och motivera gärna varför ni tycker som ni tycker xD
Skrivet av Ankaan
 - 2009-08-30 21:59
60 min.

Vi har även bara ett visst antal pengar vi får använda och dom har bara grund grejer där... Så den senaste du sa blir nog lite dyrt...
Skrivet av Ia
 - 2009-08-30 21:59
Hittade detta recept
http://recept.nu/1.246886/recept.nu_redaktionen/smaratter_amp_tillbehor/gronsaker/kryddkokta_rotfrukter
Men allt du gör behöver ju inte vara svårt. Gör du fyllda lövbiffar så tycker jag det är godare med rena smaker till. Exempelvis gott potatismos (kan ha i parmesan för att piffa till smaken)Hur lång tid har ni på er?
Skrivet av Ankaan
 - 2009-08-30 21:55
Eller tror ni det skulle bli ännu svårare och mer kompliserat med fylld panerad kycklingfilé?
Skrivet av Ankaan
 - 2009-08-30 21:36
hmm det verkar lite för "lätt" för min smak som du beskriver det men kan du ge något recept? Någon bild kanske så jag får veta och se lite?
Skrivet av Ia
 - 2009-08-30 21:33
Potatis och rotfrukter i ugn!? Med lite färsk timjan på. Gott och nyttigt! Sen kan du göra en sås på matlagningsgrädde,köttbuljong,soya och timjan.
Skrivet av Ankaan
 - 2009-08-30 21:26
Okej, jag är väldigt interreserad av fylld lövbiff... Så jag tar den. Men jag skippar champinioner för gillar inte det och vi har ett maximum i pengar som får användas till att köpa maten och kan behöva det till annat. Förresten det går väll åndå om man skippar det? Smaken sabbas väll inte?

Men nu till vad jag ska ha till den rullade lövbiffen. Vad passar bäst till det, något med potatis eller pasta? Själv tycker jag potatisen gör det men vad tycks av er? Om jag tar potatis klyftor med någon super god sås kanske det blir bra, men jag är kass på såser, kan inga alls så ett tips på det vore bra.

EDIT: Funderar annars på potatisgratäng, som inte är det lättaste och det är faktisk riktigt gott man passar det till fyllda lövbiffar?
Skrivet av Hasse
 - 2009-08-30 21:15
Jag tycker att både kyckling och fylld lövbiff är bra idéer. Du kan googla på fylld lövbiff och ett recept är detta:
http://recept.nu/1.2791/nils_emil_ahlin/fylld_lovbiff

Vill du göra något med kycklingbröst (filé) så blir det gott om man först bryner i en stekpanna och sedan sätter in kycklingen i ugnen på 120 grader för att bli färdig. Det går också bra att göra kycklingen i ugn utan att först bryna i stekpanna.

Jag skulle inte satsa på att göra det tillkrånglat. Gör något som du säkert behärskar så att du är säker på att det blir gott!
Skrivet av Ankaan
 - 2009-08-30 21:02
Har du något recept på fyllda lövbiffrullar? Så jag kan se hur det ser ut och så...?

Det ska helst vara så nyttig mat som möjligt.. Det nyttiga får nog gå före det gora den här gången..
Skrivet av Andreas
 - 2009-08-30 20:57
En nackdel med en mjölkbaserad sås som bechamelsås är att man bränner den väldigt lätt om man inte är försiktig och rör om hela tiden.

Om du vill göra nåt lite roligare med potatis är potatiskaka inte dumt, men i och för sig inte så nyttigt. Hur viktigt är egentligen "väldigt nyttigt" som du skrev i första inlägget, hur nyttigt måste det vara?

Angående kött så - fyllda lövbiffrullar brukar bli gott och är lite pyssligt.

Men tror det kan bli lite jäktigt för dig att hinna med nåt alltför komplicerat, en timme går väldigt fort i köket.
Skrivet av Ia
 - 2009-08-30 20:53
Hej!
Varför inte göra en god pastasås med en smarrig sallad till!? Jag gjorde en pastasås med fläskfilé, soltorkade tomater ,röd paprika, körsbärstomater, färsk basilika, parmesanost, matlagningsgrädde, köttbuljong och sambaloelek. Den var riktigt god! Kan du göra en sallad med avokado och lite gott i! Mängder på ingredienserna finner du på länken nedan.

http://iasmatblogg.blogspot.com/2009/08/kramig-kycklingpasta-med-parmesan.html

Eller känns pasta lite tråkigt?

Skrivet av Ankaan
 - 2009-08-30 20:37
Hmm kanske inte marinerad kyckling är det bästa då, men finns det något sånt lite svårare man kan göra med kyckling eller en kött bit? Som ger mig en liten utmaning?

Funderar även på att ris kanske är något som brukar passa bra till kyckling, men måste då hitta någon liten "sås" eller något liknande.

EDIT: Kanske Bechamelsås sås blir bra, verkar kanske lite för enkel men har hört att den är god till kyckling och ris.
Skrivet av Hasse
 - 2009-08-30 20:16
Om du ska marinera kycklingen så tror jag inte att du hinner på en timme. Men om du får ta med kycklingen färdigmarinerad, så går det bra förstås. Pasta låter bra som tillbehör, kanske fullkornspasta?

Vill du inte ha någon sås till? Tomatsås kan du göra av en burk krossade tomater, lite lök och kryddor. Eller om du vill ha en kall sås så kan du använda creme fraiche som du kryddar med något gott.

Vitlöksbröd är säkert gott, men jag skulle nog tycka att det blir lite för mycket med både bröd och pasta.

Fråga gärna mer och glöm inte att berätta hur det gick när du ska visa upp det hela!

Edit: Oj, nu ser jag att du ändrat tillbehör från pasta till potatis. Det blir säkert också bra och vill du göra det lite festligt så kan du göra pressad potatis.

Annonser

Powered by EzPortal