Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Rob

1
Citat från: agnetasch skrivet 2016-08-25 08:04
Det där uttalandet var väl lite väl kort. Vad är det för inställning ledningen har o hur yttrar den sig?


Jag tycker vi kan lämna det vid att Knivbrevs lednings inlägg blev bortmodererade ur ett forum som sällan modereras.

2
Det finns en lång tråd på det svenska knivforumet som jag läste innan det värsta modererades bort. I korthet kan man väl säga att deras ledning har en intressant inställning till kundservice.
Nu har jag inte behov av att använda dem, men jag råder inte mina vänner att göra det heller.
3
Citat från: webguide skrivet 2013-08-30 11:46
Ja, läsk innehåller inte fruktos vilket juice gör. Vanligt socker (sackaros) består av både fruktos och glukos. Det är väl detta han hänvisar till, man får i sig ren fruktos via juice medan sackarosen i läsk måste spjälkas för att bli fruktos.


Fast i tex USA ersätts det vanliga sockret i drickor mot corn syrup som ju till största delen är fruktos..
4
I USA använder väldigt många gasspis så det är mycket möjligt. Stog det inte så vet inte jag heller. Hursom så hade vi inga sådana problem under 3 år med min gamla skeppshultpanna....
5
Är man snabb kan man läsa Cooks illustrateds test av lätta gjutjärnspannor här (de är bara upplåsta till oprenumererande personer ett tag):
http://www.cooksillustrated.com/equipment/results.asp?docid=42651

I korthet så testade de 3 olika och ingen nådde över omdömet "not recommended"

En kort bit hoppas jag att man får kopiera:

"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
All three lightweight pans heated up and cooled down faster than the thicker traditional cast iron. While they were easier to lift and handle than the traditional pan, they were also far more reactive to heat changes, which caused them to cook much less evenly, with a distinct tendency to scorch along the outer edges. Only the smallest pan was able to compensate for these hot spots by being compact enough to transfer heat more quickly across its narrower cooking surface, lessening the opportunity for uneven browning. In the end, the only pan that gave us truly even browning and long-term durability was our traditional heavyweight favorite.

Lightweight cast iron proved a disappointment.

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Deras heavyweight champion är en Lodge Logic som man enkelt kan handla från Amazon UK.
Jag har själv inte någon lodge men har fingrat flitigt på dem i butiker och de känns onekligen bra till ett rimligt pris.
6
Matbröd / SV: Amerikansk torrjäst
2013-03-24 13:08
När vi bodde i USA tog vi dubbel (ca) sats av amerikansk torrjäst jämfört med Svensk. Den behöver också högre temp (men det spelar väl ingen roll för dig misstänker jag).

Sent svar, sorry
7
Citat från: vilsjin skrivet 2011-09-26 11:35
Jag vet inte riktigt, det är en rätt fast pasta. Härifrån.
När den burken är slut skall jag göra en egen blandning eftersom de numera säljer bivax i färgbutiken intill.
Jag tror att det blir 50/50.


Jag gör min gojja själv och med 50/50 så kommer du få en väldigt hård pasta. Jag brukar sikta på lite fastare än vaselin och det är kanske 80-90% parraffin. Har inte viktfördelningen i huvudet.
Skicka mig ett pm med din mailadress så kan du få min "receptsamling" som jag klippte samman då det begav sig (ett word dokument).



EDIT; oooppps, såg just att Vilsjin nog fixat detta vide det här laget, men erbjudandet om receptet gäller alla...
8
Citat från: webguide skrivet 2011-12-26 08:12
Det är hög kvalite på Gaggenau och det kostar + att elektroniken i den där är ganska avancerad, den känner ju bland annat av om man flyttar kokkärlen över hällen och deras inställningar följer med.
Elektroniken måste ju tåla en del värme också som alstras av kokkärlen.


Moderkortet pa var Gaggenau induktionsspis gav upp efter ca 4 ar.... Reparationskostnad (inklusive del) nastan 3.000 kronor.
Kylskapet (Gaggenau) behovde 5 besok av reparatoren inom garantitiden
Kaffemaskinen (Gaggenau) funkade felfritt (eftersom hela maskinen ar en Siemens), men aluminiumskyddet dar man staller koppen hade sa dalig eloxering att kopparna repade bort den inom 2 ar.
Det var de Gaggenaumaskiner vi installerade.

Gaggenau gor jattesnygga grejjer, men om det ar bra kvalitet? Jamfort med priset, inte direkt.
9
Efter snart 3 ar med en av Dave "The boardsmith" brador kan jag bara halla med Vilsjin. De ar suverant fina. Jag kopte en custom med valnot i en ring runt yttersidan och lonn i mitten. Valdigt fint blev det. Det haraven passerat en ren lonnbrada genom huset till en annan svensk som ocksa var kanon. Ena foten var sprackt men ett par snabba mail till Dave sa kom 4 nya pa posten.
10
www.epicedge.com , www.korin.com , www.japanwoodworker.com
Som vils skriver, snabbare an jck blir svart att fixa.

Generellt tycker jag att det sallan finns nagra klipp (pa japanska knivar) fran de svenska aterforsaljarna.
Paul rekommenderar ofta Mora of Sweden, jag har sjalv givit en sadan till min far. Bra stal, gront handtag och bra pris. Men definitivt inte lika slaende som den damascuskniv du tittade pa.
11
Murray Carter har borjat importera saxar fran Japan... Kanske nagot intressant?

http://www.cartercutlery.com/japanese-knives/imported-shears-scissors
12
Koki ar han som svarar pa mailen om du mailar JCK... Han ager siten. Nagot telefonnummer har jag aldrig hort talas om.

Nagra kommentarer om Saiun (slutsatser fran bilder, jag har aldrig hallt i en);
- VG10 ar ett av Pauls mest rekommenderade stal, jag gillar kolstal battre, men det ar en smaksak. Dock tror jag inte de hardat den till de sagda HRC61, kanske HRC59.
- Eggformen pa gyuton ser lite for mycket tysk ut (spetsen for hog) for mig, men det ar ocksa en smaksak som beror av hur du skar. "rockar" du sa ar den ok, men for draw cut ar den inte sa bra (for kort egg mot bradan).
- Metallstycket i framkant pa skaftet gor ingen nytta i mina ogon, men svart linnemicarta ar kanon.

Lycka till pa knivjakten

Visst ar det lite lugnare, men sadant gar i vagor. Glad att kunna hjalpa till.
13
Fran usa ar det 34 procent om man fastnar.
Gissningsvis ar det samma fran Japan.


Givetvis skall man stodja svenska staten och betala alla avgifter som de bestamt...
Nagot annat vore ju omoraliskt. Nastan som att forsoka dra av extra pengar i deklarationen. Eller inte betala P-avgiften.

Skillnaden blir ju dessutom sa mycket mindre jamfort med de svenska knivhandlarna och deras vinstmarginaler om man lagger pa de pengarna.
14
Ruysen ar som sa manga andra en OEM-leverantor. De tillverkar och saljer sina produkter till andra bolag som vill betala for att slippa den typen av tillverkning (eller annat). Det ar ett vanligt upplagg i manga brancher och valdigt vanligt bland japanska knivtillverkare.
15
Vill du kopa en KD idag sa blir det nog att leta begagnat.
Enligt vad jag hort tar tex JCK inte ens ordrar da de inte vet om de kommer kunna levereras.

En HD kommer troligtvis aldrig att vara rord av Hattori (stamplar mm appliceras med stor sannolikhet hos Ryusen)
En FH kommer eventuellt att vara rord av honom, men det ar inte en enmansshow. Det finns flera personer i "fabriken" och huruvida man far en som han personligen lagt arbete pa gar inte att saga.

En story kring FH serien finns pa JCKs sida om FH under "Happy Cutting", den ar skriven av Bob Worthington (nick "Octaveman") pa KF. Ar man intresserad av mer info sa finns han sallan pa KF numera, men han ar ofta pa Foodieforums under samma nick.
16
Att Hattori skulle inspektera alla sjalv later mycket osannolikt da han ar en hyfsat gammal man som inte hinner med tillverkningen av sina egentillverkade serier (KD & FH).

Annars ar det helt riktigt som Cleancut skriver, de saljs under ett antal olika namn.

Enligt info sa finns det en skillnad i kvalitet mellan markena och det skulle man kunna losa genom att vi inspektion separera pa olika nivaer. I praktiken borde denna skillnad nog vara valdigt liten.
17
Vi har gasspis dar vi bor nu, och jag kor IKEA 365 och sedan kockslang eller torkhandduk.
Gasen ger dock kastrullerna en hel del stryk sa jag skulle inte satsa pa dyrare kastruller.
18
Matbröd / SV: Bagels
2010-01-25 15:35
Yepp, jag aterkommer med mina framsteg, men nu skall jag ut pa resande fot ett tag sa det tar en stund.
19
Jag borde sokt ordentligt forst alltsa?!
Sorry!

Naval, nu har jag startpunkter!

Tackar!
20
Har nagon provat att baka bagels sjalv? ? Recept?

Jag har kollat runt och det verkar som om manga haller sina recept hemliga.

Hursomhelst, jag har fallit pladask for denna typ av brod i de flesta former och tankte nu ge mig in pa att baka lite sjalv.

Annonser

Powered by EzPortal