Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Kerstin
 - 2013-04-14 07:47
Man kan använda Lyxräkor i lag när man gör en enkel räksallad. Det blir faktiskt riktigt bra.
Skrivet av annamaria
 - 2009-08-17 20:20
Jag gjorde denna röra till bakad potatis. Det känns som om det var för lite med ½ kg oskalade....ta ett kg oskalade så blir det nog bra.
Skrivet av agnetasch
 - 2009-08-17 09:39
Häromveckan köpte jag en påse (500 g) skalade frysta  räkor på Lidl för en billig penning. Jag tinade dem i saltlag; ½ l vatten, 1 msk salt o 1 tsk socker. Det blev faktist riktigt bra, annars är jag också "allergisk" mot just skalade frysta räkor :D
Skrivet av TriKri
 - 2009-08-17 00:46
Skrivet av Hasse
 - 2009-08-16 21:16
Släng inte räkskalen, utan gör en fond på dem och spara i frysen.

http://matforum.nu/index.php?topic=2974.0
Skrivet av Mickan
 - 2009-08-16 20:44
Citat från: TriKri skrivet 2009-08-16 20:37
Nej, 60 %? Det var INTE bra! Trodde aldrig att det var så mycket som försvann, bara kanske en 3:e-del eller nått, eller kanske möjligtvis en 4:e-del.

annamaria, är det ½ kg räkor med skal på som du sedan har pillat för hand, eller är det ½ kg kvar efter att de har blivit pillade?

Hade själv tänkt göra enligt följande: 160 g hackade räkor (eftersom 240 g redan är borta :( ), 50 g hackad crabfish, lite finhackad gurka, ½ dl majo, ½ dl crème fraiche, dillkrydda.

Då vet jag att det är så mycket räkor som försvinner. Då skulle man nästan kunna köpa färdigskalade (finns för typ 80 kr/kg) och lägga dem i saltlake (vet dock inte om de smakar lika gott, har läst att de ska vara lite svampiga).


Köp inte färdigskalade. Gör röran riktigt god och nöj dig med lite mindre! Tänk tryffel ;)
Skrivet av TriKri
 - 2009-08-16 20:37
Nej, 60 %? Det var INTE bra! Trodde aldrig att det var så mycket som försvann, bara kanske en 3:e-del eller nått, eller kanske möjligtvis en 4:e-del.

annamaria, är det ½ kg räkor med skal på som du sedan har pillat för hand, eller är det ½ kg kvar efter att de har blivit pillade?

Hade själv tänkt göra enligt följande: 160 g hackade räkor (eftersom 240 g redan är borta :( ), 50 g hackad crabfish, lite finhackad gurka, ½ dl majo, ½ dl crème fraiche, dillkrydda.

Då vet jag att det är så mycket räkor som försvinner. Då skulle man nästan kunna köpa färdigskalade (finns för typ 80 kr/kg) och lägga dem i saltlake (vet dock inte om de smakar lika gott, har läst att de ska vara lite svampiga).
Skrivet av annamaria
 - 2009-08-16 19:30
Jag brukar göra två varianter. Den ena en mer klassisk och den andra med ananas i - både är mycket goda.

Räkröra/Räksallad
4 p

1,5 dl lätt vispad grädde
½ dl creme fraiche
½ dl majonnäs
3 msk dill
1 msk citronsaft
½ kg handpillade räkor
2 kokta hackade ägg
salt och vitpeppar
hackad sommarlök - om man vill

Blanda allt, låt stå ett par timmar och sedan servera.

Räkröran med ananas

1 brk creme fraiche
1 dl majonnäs
200 g räkor (hackas)
1 knippe dill
en halv burk krossad ananas ca 100g
5 stänk worchestershiresås
4 hackade ägg

Blanda allt. Låt stå en stund innan servering.
Skrivet av ena
 - 2009-08-16 18:44
har också fått lära mig att rensförlusten är ca 60 % o det har stämt någorlunda när vi provvägt...

Jag sommarjobbade i Feskekôrka i Gbg en sommar o gjorde hur mkt räksallad (o andra sallader) som helst den sommaren känns det som...

Där blandade vi helt enkelt räkor med majonäs, lite ketchup, salt o peppar o massor utav dill... inga konstigheter alls...
Skrivet av agnetasch
 - 2009-08-16 18:02
Jag har fått lära mig att rensförlusten på räkor är c:a 60 % Av 1 kg skalade oräkor får du kvar 400 g skalade.Jag har dock aldrig gjort någon provskalning.
Jag gjorde en klafsig räksallad häromdagen med LCHF-stuk :D
Räksallad 4 port
400 g skalade räkor
6 hårdkokta ägg
2 dl fet majonnäs
Dill, djupfryst eller färsk,efter smak
Lite pressad citron + salt
Finhacka äggen o blanda dem med majonnäs,dill,citron o salt
Du kan ju minska på äggen o ha något annat istället; ärtor eller små gurktärningar. Vill du inte ha ren majonnäs kan du ju ha i lite annat som gräddfil eller turkisk mezeyoghurt.Smaksätt med lite chilisås eller tomatpuré om du vill ha känsla av skaldjurscocktail.
Skrivet av TriKri
 - 2009-08-16 16:04
Hej, undrar om det är någon som har något bra recept på räksallad. Och inte vanlig sallad med räkor i då, utan som den man köper i affären, ungefär som potatissallad fast med räkor i istället för potatis. Har googlat på det, men hittar endast recept på sallader med räkor i. Vet inte folk vad räksallad är nu för tiden eller?!

Och sen en annan sak, någon som har koll på ungefär hur stor andel av vikten som blir kvar av räkor med skal på efter att man har skalat dem?

Annonser

Powered by EzPortal