Citat från: Gastrofysik skrivet 2017-12-20 16:31
Stålbryne funkar bara på västerländska knivar med mjukare stål, japanska knivar kräver keramiskt bryne.
Citat från: Urban skrivet 2017-12-20 14:29
Porslinsbrynet använder jag mest när jag ska räta upp eggen på mina Japanska knivar. Det känns som att porslin är lite snällare. Men jag kan ha fel?. Om mina allround knivar blir slöa så vässar jag bara upp dum med ett diamantbryne. Köpte ett sånt på Noliamässan i Umeå för snart 20 år sedan. Fungerar fortfarande fantastiskt bra!.
Citat från: Torkel skrivet 2009-07-09 20:26Ditt bryne har blivit mättat. Det finns en metod som är helt överlägsen alla andra men som få känner till.
Har ett porslinsbryne (handhållet, rund pinne med trähandtag) som blivit glatt och svart. Hur gör man rent det bäst? Och hur får man tillbaka den sträva ytan, mitt är alldeles glatt och gör inte ett lika bra jobb längre. Är detta fenomen clogging eller?