Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Rookie-T
 - 2008-04-07 16:09
Grymt wicked najs tack så mycket
Skrivet av johannao
 - 2008-04-07 12:31
Egna pralinskal kan du göra genom att fylla en pralinform (t.ex isbitsform el. dyl.) med tempererad choklad. Formen ska vara 20C (rumstempererad).
Slå formarna i bordet för att få bort luftbubblor. Låt stå fyllda i en minut. Vänd dem sedan upp och ner på ett galler med bakplåtspapper under (så att du kan återanvända chokladen) och låt den överflödiga chokladen rinna ut. Skrapa ytan på formen jämn.
Ställ in i kyl 30 min. Nu ska chokladen, om den är rätt tempererad, krympa och lossna från formen.
Skrivet av Rookie-T
 - 2008-04-07 02:25
Tjena choklad-junkies. SItter och funderar på att öva lite choklad hanteringskillz och testa göra lite praliner och tryfflar nu i veckan.

Fått en massa insperation av Johannao´s tråd om Tryfflar och Praliner http://matforum.nu/index.php?topic=982.0

Och kom på att jag vill göra någonting i ett pralinskal! men eftersom jag inte vill köpa mig pralinskal utan vill göra från scratch! Går det? Nått tips på hur jag ska lyckas med detta?

Och med Pralinskal så menar jag alltså http://www.femtorp.se/Upload/Images/Products/538/80400.jpg

Annonser

Powered by EzPortal