Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Kari
 - 2009-11-12 00:26
Hehe, ja att frysa mjölk kan ju vara äventyrligt.. Ska testa vid tillfälle :)
Skrivet av Andreas
 - 2009-11-09 08:33
Grynig risgrynsgröt hehe fast när jag tänker efter, var ordvitsen frivillig eller undrade du verkligen om man kan frysa risgrynsgröt Kari? Hmm jag tycker inte det borde vara något problem men jag har i och för sig aldrig heller provat, någon som har?
Skrivet av agnetasch
 - 2009-11-06 17:41
Citat från: Kari skrivet 2009-11-05 22:10
Agneta: Blir inte det grynigt?
Du menar att om gröten blir grynig så blir tomten grinig? ;D
Skrivet av Per-Erik
 - 2009-11-05 22:16
Jag skulle nog kasta mjölken vid det här laget ;)
Skrivet av Kari
 - 2009-11-05 22:10
Agneta: Blir inte det grynigt?
Skrivet av danielmalm
 - 2009-11-02 16:55
Tackar ödmjukast för förslagen. Pastarätten lät ju oförskämt god!
Skrivet av agnetasch
 - 2009-11-02 10:06
Risgrynsgröt, gör mycket o frys till tomten ;D
Skrivet av Hankki
 - 2009-11-01 18:32
Bjud grannarna på pannkakor och plättar :)
Skrivet av annamaria
 - 2009-11-01 17:57
Bechamelsås. Såg ett recept på Canneloni som lät himla gott. Kyckling eller fläskfärs som man fräser och tillsätter pesto, zuccini i små bitar, vitlök och Kesella. Rullar in denna röra i färska pastaplattor. Gör en rejäl bechamelsås av all din mjölk och smaksätt med färsk basilika och hackade färska tomater. Häll över rullarna och mozzarella ost över. Gratinera.

Det ska jag prova framöver! Annars får du göra ostkaka!
Skrivet av danielmalm
 - 2009-11-01 16:21
Jag har alldeles för mycket mjölk i min kyl och behöver därför bli bombaderad av matrecept där stora mängder mjölk ingår.

Hjälp mig är ni snälla!
Skrivet av hwsoderlund
 - 2009-05-21 23:03
Äggost är otroligt gott:
http://www.vastsverige.com/templates/article____2825.aspx

Det första receptet kräver 5 liter.

/Henrik
Skrivet av Yoghurt
 - 2009-05-21 13:43
Citat från: Andreas skrivet 2009-05-18 19:32
Jag tycker forfarande man borde koncentrera ihop mjölken på något sätt, hur går det till när man gör mjölkpulver, kan man göra eget?


Tror att just pulver är ganska svårt. Principen är att man pumpar mjölken under högt tryck och trycker ut den genom små mynstycken så att den lilla droppen expanderar samtidigt som den når varm luft. En expanderad droppe blir stor och väldigt tunn så effekten blir då att vattnet lämnar droppen väldigt snabbt och den torkar.

Det går ju att koka messmör på mjölken, men då krävs det ju att man tycker om det också ;) Och har väldigt gott om tid!
Skrivet av Andreas
 - 2009-05-18 19:32
Jag tycker forfarande man borde koncentrera ihop mjölken på något sätt, hur går det till när man gör mjölkpulver, kan man göra eget?
Skrivet av Kari
 - 2009-05-18 14:30
Grannen med 14 kottar skulle säkert bli glad. Då säger det bara slurp. ;)
Skrivet av Filippa
 - 2009-05-18 13:21
Glass ?!

Annonser

Powered by EzPortal