Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av agnetasch
 - 2009-05-02 17:22
Citat från: Andreas skrivet 2009-05-02 14:55
Hur länge håller rökt kyckling innan den blir dålig?
Vi har aldrig kunnat testa hur länge denna delikata kyckling håller sig, den går åt bums :D
Skämt åsido;det vi inte mumsar i oss direkt åker in i frysen eftersom den inte är hårdrökt.
Skrivet av Andreas
 - 2009-05-02 14:55
Det ser ut att vara ganska rejäla mängder mat i den där röken, är det storkalas på gång eller bunkrar ni kylen full? Hur länge håller rökt kyckling innan den blir dålig?
Skrivet av agnetasch
 - 2009-05-02 10:40
Får jag fresta med en bild på ungtuppslår i röken? Dom blir gudomligt goda o saftiga.
Kanske ett provocerande uttalande men när man röker kyckling i Bradleyröken behöver man inget skyddande skinn eftersom man inte får någon hård, bränd skorpa på kycklingen ;)
Skrivet av roffekock
 - 2009-05-02 00:13
Dax och plocka fram gamla godingar igen nu när det blivit fler rökare på forumet. ;D

/rolf
Skrivet av Tomas J
 - 2009-02-04 12:49
Citat från: roffekock skrivet 2009-02-04 11:56
Orsaken till att man ska röka hel kyckling är att den blir oslagbart saftig glömm bara inte att binda upp den innan rökningen så att den behåller formen,en nätstrumpa är förträfflig att ha.

/rolf


Ännu ett sätt att få den saftig är Beer in the Butt-metoden. Ölen kan naturligtvis bytas mot egenhändigt ihoprörd "marinad".

http://www.videojug.com/film/how-to-make-beer-can-chicken
Skrivet av roffekock
 - 2009-02-04 12:20
agneta,

Jag tänker precis som du. Tänk vad gott tänk stimulerar.

/rolf
Skrivet av agnetasch
 - 2009-02-04 12:07
Citat från: Tomas J skrivet 2009-02-04 11:54
Det kanske också skulle fungera, att låta dem ligga kvar i kartongen alltså, som en skyddande hinna ::)
Strålande idé ;D
Nätstrumpa säger du roffe. Jag har en väninna som är kallskänka, jag kanske kan få låna lite nätstrumpor av henne ;)
Skrivet av roffekock
 - 2009-02-04 11:56
Annars é det ingen konst att röka hela kycklingen och sedan skära ut brösten. Det som sen blir kvar passar bra till sallader mm mm.

Till rökt kyckling passar det väldigt bra med en saltsöttsyrad kall sås där grovmald senap ingår. Och en god sallad otroligt bra sommarmat.

Orsaken till att man ska röka hel kyckling är att den blir oslagbart saftig glömm bara inte att binda upp den innan rökningen så att den behåller formen,en nätstrumpa är förträfflig att ha.

/rolf

Ni som nu gillar salsus glömm inte att skriva en hälsning till Tommy. Tänk vilket stort jobb han lägger ner på sin sida som vi kan åtnjuta utan ansträngning.

Både han och hans info är ovärderlig
. ;D
Skrivet av Tomas J
 - 2009-02-04 11:54
Citat från: agnetasch skrivet 2009-02-04 11:43
Ja, det borde fungera. Suck, jag som hade tänkt göra det bekvämt för mig o bara slänga in en kartong kycklingfiléer i röken ;)


Det kanske också skulle fungera, att låta dem ligga kvar i kartongen alltså, som en skyddande hinna ::)
Skrivet av agnetasch
 - 2009-02-04 11:43
Ja, det borde fungera. Suck, jag som hade tänkt göra det bekvämt för mig o bara slänga in en kartong kycklingfiléer i röken ;)
Skrivet av Gotish
 - 2009-02-04 11:30
Kan du inte använda dig av plockad kyckling och bryta loss hela bröstbenet? Börja nere vid spetsen på bröstbenet och gör ett håli skinnet så att du får in tummen. Snitta skinnet runt om bröstfilén och bryt sedan loss det. Då får du ju skinn som skyddar ovansidan och bröstbenet som skyddar undersidan. Borde fungera.

//Mattias
Skrivet av agnetasch
 - 2009-02-04 11:19
Kycklingfilé, bacon o ost måste testas! Nu är ju rådjurssäsongen över så det blir kanske lite tid till att röka. Det går ju åt lite delikatesser till vårens o sommarens bufféer :D
Kan man kallröka kycklingfiléer månne? Då kanske det inte bildas någon torr o hård hinna runtom. Någon som provat eller hört nåt?
Skrivet av Tomas J
 - 2009-02-03 23:01
Bacon är helt rätt! Kommer inte ihåg receptet nu men minns att jag lindade in dubbla filee´r med bacon och mellan fileérna hade nån god ost och jäklar vad smarrigt det blev! Använde tandpetare för att hålla ihop paketen ordentligt. Det blev "stadig" och god mat. Jag gillar kyckling  men blir nästan alltid hungrig av att äta det, precis som pasta. Jag behöver FETT för att bli skönt mätt ;) Och äter man enligt LCHF är det ju inte fel heller.

Skrivet av agnetasch
 - 2009-01-31 16:37
Mmm, kackel- o nöffkorv ;)
Skrivet av helfgren
 - 2009-01-31 13:04
Kan vara bra med lite fett , kanske man ska mala ner lite fläskkött tillsammans med kycklingen .

MVH// Henrik

Annonser

Powered by EzPortal