Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Stig Strandberg
 - 2011-05-12 05:59
En rättelse:
JD rökspån finns på Bauhaus men det var på Cheapy i Varberg jag köpte dem. Länk nedan.
http://www.cheapy.se/Produkt___ROEKCHIPS_31671_____
;D
Skrivet av Stig Strandberg
 - 2011-05-11 07:53
Jag har testat med JD rökspån. Vill minnas att det var på Bauhaus jag köpte det. Som nämnts ovan luktar det himmelskt och ja, det blir en svag arom av den ädla drycken i köttet. OBS att du måste lägga spånen i blöt en halvtimme först. Ska testa hickory från Weber nu i vår.
8)
Skrivet av Urban
 - 2007-07-06 16:44
 ;). Låt dom ligga å dra i vatten 40 min till en timme nästa gång så går det säker bättre.
Skrivet av agnetasch
 - 2007-07-06 16:34
Jag fick en kruka rosmarin som gå-bort-present på ett grillkalas.Ivrigt plockade jag kvistar av den o slängde på glöden,inte sjutton luktade det nåt,dom bara brann upp.Jag skulle ha känt till ditt råd Urban o lagt dom i blöt.
Skrivet av Urban
 - 2007-07-06 16:15
Färsk rosmarin har ju lite träigare stam.. Lite bark kan man väl säga. Jag kan tänka mig att den suger upp lite vatten och fördröjer antändning av örten så att det hinner ryka på köttet litegrann.
Jag är absolut ingen expert inom området, utan har endast läst litegrann om örter och grillning..
Så vill du veta "exakt" måste du nog fråga någon annan tror jag.
Skrivet av Andreas
 - 2007-07-06 16:01
Men färska örter i blöt.. nu hänger jag inte med, färska örter suger väl inte vatten?
Skrivet av Urban
 - 2007-07-06 15:54
Näe Andreas.. Jag menar färska örter.
Skrivet av Andreas
 - 2007-07-06 15:43
Berätta gärna om tider, temperaturer, kryddor och tillbehör också! Men glöm inte att njuta av maten. ;)

Urban: när du säger genomblöta så menar du torkade örter förmodar jag? Skulle man inte kunna lägga färska örter direkt på kolet?
Skrivet av Urban
 - 2007-07-06 15:41
Sweber: Behöver du fråga?  ;).
Självklart vill vi att du fotar och lägger in bilder i forumet  ;D.
Skulle du kunna göra steg för steg bilder?.
Skrivet av Sweber
 - 2007-07-06 15:27
Jag kommer att bbq-grilla en benfri karrestek på knappt 3 kg imorgon. Om intresse finnes, kan jag försöka att komma ihog att ta lite bilder.
Skrivet av Urban
 - 2007-07-06 14:58
Man kan lägga i hela kvistar av rosmarin eller basilika för god doft och smak på det som grillas. Glöm bara inte bort att örterna måste ligga i vatten och genomblötas ordentligt före man lägger dom på kolet annars brinner dom upp på en gång.

Apelsin eller citronskal ska visst också ge god doft och smak.
Skrivet av crlhrv
 - 2007-07-04 11:29
I den här artikeln http://www.aog.se/Artikel.aspx?bid=1065405&ct=9&kid=1 menar årets kock att man kan lägga i örter i kolen för att få mer smak på köttet. Någon förklaring till vilka örter, mängder eller om de ska behandlas på något sätt finns inte. Någon som vet eller har idéer?
Skrivet av Urban
 - 2007-06-20 21:11
Det har du alldeles rätt i. Man behöver ju inte använda något spån om man inte vill.
Locket är det absolut viktigaste att komma ihåg att använda om man vill ha ett riktigt bra resultat på köttet.
Jag föredrar att använda rökspån, men är man utan så funkar det lika bra också.
Men jag tycker att röken från tex. hickory skänker en mustighet till köttet som är såååå gott  :P
Skrivet av Sweber
 - 2007-06-18 15:38
Man behöver inte använda rökspån för att det ska bli gott med bbq-grillning. Hickory har dessutom en ganska speciell smak tycker jag. Det viktigaste med bbq-grillning enligt mej är att hålla nere tempen och uppe luftfuktigheten och ha tålamod att låta det ta lång tid. Karrestekar och tjocka revben blir saftiga och mjälla av tillagningsmetoden, inte av röken. Så gillar man inte den typiska bbq-röksmaken, kan man bbq-grilla ändå. Själv har jag oftast plommanträ som rökgivare när jag bbq-grillar. man får dessutom en del mild röksmak från kol/briketterna när köttet får ligga på i så många timmar, ofta 6-7 timmar för en karre på 2.5 kg.

Jag har grillar en halv kalkon med indirekt värme en gång. Halvan vägde 5kg och det var precis att den fick plats under locket.
Skrivet av smokehead
 - 2007-05-09 21:08
Citat från: Urban skrivet 2007-05-09 21:04
Klockan e 21:04 nu.. Undra om det är för sent för att tända grillen??? ::). Magen börjar knorra lixom..


Egentligen är det alltid läge att tända grillen.

Annonser

Powered by EzPortal