Citat från: sebstr skrivet 2007-07-09 23:23
De hade testat på fläskfile. 24-timmars konventionell marinering vs några minuter i vakuumlådan. Vacuumvarianten blev lika smakrik men mycket saftigare. Saftighetsöverlägsenheten skulle tydligen bero på att saltet i marinaden drar ut vätskan ur köttet. Ju längre det ligger desto mer vätska dras ut.
Citat från: phila54 skrivet 2010-05-06 14:15
Såg en billig vakuum packare på Rusta, tänkte köpa den och testa. I manualen stod det att man kunde koka påsarna.
Citat från: sebstr skrivet 2007-07-09 23:23
De hade testat på fläskfile. 24-timmars konventionell marinering vs några minuter i vakuumlådan. Vacuumvarianten blev lika smakrik men mycket saftigare. Saftighetsöverlägsenheten skulle tydligen bero på att saltet i marinaden drar ut vätskan ur köttet. Ju längre det ligger desto mer vätska dras ut.
Citat från: mums skrivet 2008-08-01 00:50
Beroende på temp kan det ta ett dygn att få en droppe vatten att förgasas. En köttbit innehåller förmodligen mer än en droppe vatten. Innan objektet är torrt finns ingen möjlighet att uppnå vakum som nämndvärt kan inverka på objektets motaglighet.