Citat från: Skogis skrivet 2014-08-21 12:24Har bekanta som tränar och bara äter kyckling och tonfisk för det är så proteinrikt. Kan nog fungera om man har stenkoll på övrig kost en tid men gissar att man inte mår så bra av det i längdenFramför allt; så fruktansvärt tråkigt. Jag hade klättrat på väggarna efter två dagar
Citat från: webguide skrivet 2014-08-21 12:57Är inte (oftast) näringsämnen i animaliska produkter bundna på ett sätt som gör det enklare (mer optimalt) för kroppen att tillgodogöra sig demDu menar DIGERERBARHET= kroppens förmåga att spjälka och absorbera proteinet. Den ser tydligen ut så här:
Citat från: dumbo skrivet 2014-08-21 20:16Eller producerar djuren själva dessa (för människor) essentiella aminosyror?Ja, det gör dom. Bakterier o andra mikroorganismer i mag-tarmkanalen bildar aminosyror som är essentiella för djuren.
Citat från: dumbo skrivet 2014-08-21 20:16
Förutsätter inte det att djuret som köttet kommer ifrån har fått i sig alla de essentiella aminosyrorna via sitt foder? Hur skall man i så fall veta att så är fallet?
Citat från: agnetasch skrivet 2014-08-21 06:32
Kött innehåller naturligt alla essentiella aminosyror. Det finns inget motsvarande vegetabiliskt livsmedel som innehåller alla de essentiella aminosyrorna utan vad som då krävs är att man kombinerar olika livsmedel i en och samma måltid för att få i sig alla essentiella aminosyror.
Citat från: Andreas skrivet 2014-08-20 11:49Det finns väl olika bra protein också, olika kvalitet på proteinDet förklarar Svenskt kött väldigt bra:
Citat från: Andreas skrivet 2014-08-19 10:25
Sojabönor är väl annars den bästa proteinbönan?
Citat från: Skogis skrivet 2014-08-19 23:35
Soyabönan är bäst som böna men linfrön (25gr protein/100gr) är effektivare. Dom kan man äta utan att bereda dom.