Citat från: kurt skrivet 2017-07-17 18:38
Har man inte kontroll på sin jäsprocess, så kan svampar eller bakterier som producerar en blandning av etanol och metanol växa där, det är en av de vanligaste orsakerna till metanol förekommer i etanol. Det är något man bör tänka på när man köper t ex ett naturvin och på köpet kanske blir blind
DOI 10.1186/s40064-016-3303-1
Citat från: webguide skrivet 2017-07-13 10:17
Varför skulle Etanol innehålla Metanol?
Citat från: kurt skrivet 2017-07-11 11:59
Förutom kemikalier från tillverkningsprocessen så kan kan själva tanken också innehålla bakterie- och svampsporer (de konserveras pga nedfrysningen) , är den inte av livsmedelskvalitet så lär ju inte termosen rengöras som livsmedelsbehållare bör göras.
DOI: 10.1590/S1516-35982014000500004
Etanol är också bara etanol, ändå vill man ju inte dricka etanol som innehåller metanol!
Citat från: kurt skrivet 2017-06-30 19:55
I Engelsktalande länder talar man dessutom om flytande kväve av livsmedelskvalitet (food grade), det är ju destillerad luft. Jag vet inte om den annars kan innehålla eller förvarats i något olämpligt kärl ?
Citat från: Gastrofysik skrivet 2017-06-28 17:09
Bumpar denna urgamla tråd - hur gick det, fick någon tag på lite flytande kväve?
Citat från: vilsjin skrivet 2011-11-29 09:29
Vad skall du ha det till?
Handlar det om kylning så finns det torris (-78C) så finns det att köpa i Stockholm här.
Fråga på fysiska institutionen annars. I Lund vet jag att de säljer flytande kväve billigt.