Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av ena
 - 2008-08-18 22:45
Fick en bärbar gasolgrill i present nu i sommar och kan verkligen rekommendera den  :)
lätt och smidig att ha med i packningen till stranden, på bilresan etc då den är i laptopmodell. Har dock inte vågat bära den i medföljande bärrem men det funkar säkert det med  :)

lätt att hålla ren är den också!!

Dåligt med bilder på den dock...och ett för mig tidigare okänt märke (Outdoorchef)
Skrivet av macce
 - 2008-07-23 13:57
Jag kör med både gasol och kol. Gasgrillen är en Weber Genesis E-310 som är ny för i år, och kolgrillen är en liten One-Touch Silver som skall bytas mot en stor Gold så småningom, mest för att få mera utrymme vid indirekt grillning.

Till vardags använder vi mest gasolgrillen, just för att det är snabbt och enkelt, men biffar och annat kött som skall grillas på hög värme, kör vi alltid på kolgrillen. Grönsaker och liknande tillbehör grillar vi alltid på gasolgrillen, de vinner inget på kolgrillen och då kan man ha utrymmet på kolgrillen till kött och fisk som vinner på det

Rökspån etc går bra att använda på båda grillarna vid indirekt grillning och när man gör det tycker jag inte att det är någon skillnad på slutresultatet. På gasolgrillen använder jag små gjutjärnslådor fyllda med spån ovanpå flavorizerna.

Håller med tidigare kommentarer om att det finns en hel del gasolgrillar av dålig kvalitet på marknaden. Vi hade tidigare en Landmann med dåliga brännare som vi tröttnade på och valde kvalitet i stället. Har inte ångrat det, nu har vi en gasolgrill som fungerar som den skall.

Eftersom jag inte har plats för en rökbastu på tomten finns en riktig smoker också i framtidsplanerna för mera seriösa rökprojekt, jag tror mera på det än på en Weber Smoky Mountain Cooker (Så Weberfrälst är jag inte). En smoker ger bättre möjligheter att reglera värmen och är lättare att köra "långrök" med. Dessutom skadar inte den större matlagningskammaren.

/Macce


Skrivet av Johansson
 - 2008-07-20 12:36
Genesis Silver B är "min modell". Mycket nöjd med den. Saknar dock en brikettgrill för att kunna använda örter, spån och sådant.
Den största fördelen med en gasolgrill är snabbheten, man behöver inte förplanera utan bara sacka på grillen och 5 minuter senare är det färdigt för grill. Väldigt bra när man har tre hungriga barn och de vill ha hamburgare med en gång. :)
Skrivet av roffekock
 - 2008-06-05 13:53
Jag har kollat på Granngår´ns Habanero och det blir tummen ner för den. Som jag ser det så är det bara smäck dålig tunn plåt som inte kommer att hålla så länge en brännare som inte är värd namnet och galler som jag tycket såg undermåliga och tunna ut, hela grillen andas desinge som tilltalar, men var på din vakt det är en riktig budgetgrill det kommer fler och fler sådana nu det formligen dräller av dåliga gasolgrillar. Satsa hellre på en med lite mer kvalité det tjänar du på. Låt dej inte lockas av för mycket lull-lull som gasolbrännare på sidan om mm du kommer garanterat att bli besviken och sen hähger bara skiten där till ingen nytta och som regel så kostar om det alls går att få reservdelar.

/rolf :D

för övrigt ska ni ha en go kväll och morgondag och glöm inte matjesill och färskpära som säljs för under femman så här före midsommar otroligt men sant
Skrivet av Andreas
 - 2008-06-05 13:32
Ah jag har missat att Granngårdens Habanero diskuterades, jag tog faktiskt en bild på ett reklamblad för en tid sen (fast tyvärr inte på gasolgrillen du var intresserad av Corrigan utan av klotgrillen) och tänkte fråga om nån känt på dem men sen föll det i glömska, nedan är bilden i alla fall. Tycker att det där övre gallerplanet i klotet verkar smart och även flaskållaren på benställningen, är det standard eller tillbehör?

På vilket sätt är känslan sådär Dennis?

Varför vill du ha en gasolgrill Corrigan? ???
Skrivet av agnetasch
 - 2008-06-05 10:26
Välkommen hit Corrigan!
Det är många som diggar Weber här, men det är för att dom inte provat något annat ;)
Vi är dock en minoritet som har andra grillar (vår King Broil är jättebra) så om du vågar så kan du få tag på en bra grill du trivs med o det är viktigt att man TRIVS att arbeta med sin grill så att det inte bara står ett tekniskt vidunder ute i trädgården medan man steker kotletter på spisen "Äh, det är lättare så...." :-\
Om du är den första som köper en Habanero förväntar vi oss att du ger oss ett utlåtande om den!
Skrivet av Corrigan
 - 2008-06-05 09:54
Hej alla,

Är på jakt efter en bra gasolgrill till sommarens fester 8). Har kollat och läst en hel del och hittade precis somChilihouse "HABANERO" på Granngården. Den har fyra rostfria brännare och emaljerade flamskydd m.m se länken http://www.granngarden.se/habanero/kingwood_g4.html  Innan jag slår till skulle jag vilja kolla om någon har köpt en sådan eller har någon erfarenhet av just Habanero Gasolgrill Kingwood G4. ??? ???  Tacksam för alla era synpunkter  :)  (är annars införstådd med att de flesta diggar Weber) ;)
Skrivet av Kurtson
 - 2008-05-25 21:51
Har inte hunnit kika på dem, men de har knappast utvecklat egna grillar, de har nog bara brandat redan existerande märke.
glömde kika på dem när jag var där sist, men jag får nog ta mig en svängom förbi och identifiera dem.

Skrivet av Dennis Lundin
 - 2008-05-25 15:42
Var på granngården idag. Där fanns endel feta grillar som hette "Habanero" ?
Vad är det för märke? Är det något äldre som bara bytt namn? Känslan i dom var väl sådär, men trevligt namn. :D
Skrivet av agnetasch
 - 2008-05-21 10:34
Den här käcka grillen, också från Plus, bör väl ingå i ett friluftskök?

Indianromantik för endast 49,99 EUR:
Skrivet av mums
 - 2008-05-20 17:32
En helt bedårande grill agnetasch, helt i min smak. Jag förknippar grillning med friluftsliv (det blir inte mycke grillning nu för tiden), så jag tycker en grill ska vara så primitiv som möjligt, utan att för den skull sätta fyr på huset. Än har jag inte flyttat ut köket på backen. :D
Nu får jag väl spö av entusiasterna? ;D
Skrivet av agnetasch
 - 2008-05-20 11:50
Kollade(inför Tysklandsresa) om det fanns något skoj att köpa i butikerna där förutom mat. Hittade denna BEDÅRANDE grill på Plus, en pic-nic-modell för 64,95 EUR

Vill haaaa!
Skrivet av agnetasch
 - 2008-05-17 10:19
Barbecook gör en grill som heter Banika som verkar lite udda. Den grillar din kyckling eller vad det nu är på ett motordrivet grillspett eller halster som sakta roterar framför en vertikal kol- eller vedeld. Lite butiksgrillning över det hela. 8000:- kostar den.
Nån som har den eller sett den i aktion?
Skrivet av Znapper
 - 2008-05-08 15:05
Har inte hunnit med rottiriet ännu och inte kokplattan.

Rengöring. gallerna är emeljerade så där kör jag mässingsborste.
Sitter en plåt i botten som fångar upp fettet med en lite mindre behållare under den.
Bara att diska av.
Över brännarna sitter det vinklade plåtar som det är tanken att det ska droppa på och förbrännas, Weber har väl orginalet till det.
Dom blir ju lite geggiga, har bara diskat dom en gång änså länge.
Ytterhöljet torkar jag bara av med disktrasan. Det blir inte ny blankt men klart godkänt.
Det finns två galler och en plåt. Brännarna sitter från front till bak centrerat under varje galler del.
Har kontakt med Bauhaus som har kontaktat sin leverantör angående att köpa ett galler till. jag är inte helt nöjd med plåten, vad ska jag göra på den?
Körde ribs i helgen med värme på en brännare och dom andra av. tog lite mer än 2 timmar på 110graderC.
På vänstra insidan sitter rök lådan i gjutjärn, ska ha en blandning av blött och torrt nästa gång.

Kanske blir en ölburkskyckling i helgen eller två när jag ändå håller på.

Kapsylöppnaren funkar den med  8)
Skrivet av roffekock
 - 2008-05-08 14:41
Berätta lite om den. Och har du provat att rottisera? Hur är den att rengöra här brukar vara en del svårigheter?  nu har du ju inte användt den så mycket än men efter ett tag måste man göra en grundläggande rengöring och då ser man om det är tänkt i dom banorna. Sen är det rostfritt hölje och det är ju inte det lättaste att hålla fräscht alltså fläckfritt men det finns en del utmärta medel för storkök men tyvärr inte miljövänliga.
Jag skulle vilja höra även om 3 brännare det brukar vara klurigt det är inte nog att använda en och två blir för mycket, om man har delat grillgaller brukar den mittersta brännaren befinna sig mitt i skarven. Jag har upplevet att 4 brännare är att föredra då får man en bättre fördelning av värmen. Detta är endast en liten reflektion problemet behöver ju inte vara så för dig. Men skulle vara kul att höra lite om dina åsikter.

KÖR SÅ DET RYCKER

/rolf

Annonser

Powered by EzPortal