Majonnäs är basen i ett antal röror som jag svänger ihop då och då.
Röbetssallad
Tärnade inlagda rödbetor och Majjo
Gurksallad
tärnad inlagd gurka och Majjo
Mimosasallad
cocktailblandning och Majjo
Remouladsås
hackad pickles (inlagd morot, blomkål, syltlök och gurka) curry och Majjo
Hamburgerdressing
Chilisås, bbqsås och Majjo
Räksallad
skalade räkor, dill, citron och Majjo
Vad skulle man göra utan sin majjo?
Har provat med gräddfil, creme fraiche och yoghurt men majjon är klart godast i min mun :)
Majo, Sesampasta, sesamolja, risvinäger, socker och mortlade rostade sesamfrön - Mums! :)
Kycklingröra:
Majonnäs, kokt kycklingkött, champinjoner och lite riven pepparrot.
I min remoulade brukar jag förutom pickles ha finhackad kapris.
Man kan med fördel ha lite curry i sin majonnäs. Det ger en angenäm brytning som är populär i Danmark.
Måste nog börja göra mer majonnäsröror! Vad använder du för majonnäs som bas? Eller gör du egen?
Jag brukar göra egen. Med elvisp eller matberedare är det inte ens jobbigt.
http://matforum.se/index.php?topic=2457.msg24878#msg24878 (http://matforum.se/index.php?topic=2457.msg24878#msg24878)
Jag brukar köra med Kewpie en japansk majovariant som jag tycker är godare än fransk, den är rätt bökig att göra själv, men om jag skall använda vanlig så slår jag den själv.
Har insett att hastigheten på vispen/kniven påverkar hur fast och vit majjon blir. Slafsar jag runt med en elvisp blir inte majjon varken vit eller fast, smaken blir också mer oljig, men busar jag på med mixern och låter all olja droppa ner i skålen blir majjon vit som snö och kan skäras i kuber om så önskas. Smaken är inte alls oljig utan blir bara oförskämt god.
Får komplettera innehållet på hamburgerdressingen.
Jag har ju
Hackad inlagd gurka, hackad gul lök och hackad vitlök i lagom mängd i också.
Slängde ihop en kall bea igår med majjo som bas. Vill inte kalla den bearnaisesås men smaken blev rätt bra efter att jag ökat på dragon, vinäger och färgat med gurkmeja.
Enkelt men gott till räkor om man vill undvika bröd: majonnäs, hackade hårdkokta ägg, dill o pressad citron.
Kom att tänka på caesarsallad bestående av romansallad och brödkrutonger, där dressingen är en tunn majonnäs smaksatt med vitlök, sardeller och parmesan.
Kokte en saltrulle som nu har blivit pålägg.
Klart man ska ha pepparrotsvisp till det :)
Men att vispa grädde och blanda med creme fraiche orkade jag inte. Blev rätt gott med majjo blandat med riven färsk pepparrot.
Chilimajo, mums!
När jag är lat kör jag vanlig Findus Majonäs med lite Siracha, det gör susen!
Ja det är gott.
Majonnap är inte heller dumt, senap och majjo ;)
Har nästan alltid majonnäs i kylen, är den slut vispar man snabbt och enkelt ihop en ny. Det enda som tar tid, är att kyla den.
Jag förvarar mina ägg i rumstemperatur, då kan man vispa i ett par deciliter olja utan risk för att det ska skära sig, och få en riktigt bra sås.
En gula, lite vitvinsvinäger, en tesked dijonsenap och vitpeppar som slås runt lite, sedan i med olja.
Brukar salta efteråt.
Majsonnäs!
Majs, majonnäs och rejält med nymald svartpeppar.