Matforum

Hemmalagat - laga själv => Maträtter, recept, tillagning => Ämnet startat av: Skogis skrivet 2017-03-29 12:55

Titel: Cassava frites
Skrivet av: Skogis skrivet 2017-03-29 12:55
Såg filmen Chef härförleden, och blev sugen på att testa Cassava frites.
Första gången blev väl sådär, mycket stärkelse kvar så man blev potatismjölig i munnen. Andra gången blev betydligt bättre, ingen stärkelse kvar alls när jag gjorde som nedan. Smakar lite som ett vegetariskt alternativ till friterade fläsksvålar  :)
Cassavan ska vara helt vit inuti, har den bruna stråk i sig är den för gammal och inte god.

Skala Cassavan, dela till lagom stavar, koka, häll ut på en braspanna och låt stavarna kallna, pilla bort rotnerven från mittenbitarna, förfriteras i 150° en stund, kallna, slutfritera vid 180° tills dom fått önskad färg. Lägg dom på hushållspapper, salta och börja ät.

det där med blåsyra har ni koll på så det behöver jag nog inte nämna.
Titel: SV: Cassava frites
Skrivet av: kurt skrivet 2017-03-31 08:26
Ja, annars kan det ju bli lite spännande

http://www.chinadaily.com.cn/english/doc/2005-03/10/content_423641.htm