En matbild

Guider

Matbloggat

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - timofej

Sidor: [1]
1
Hej,

Tänkte införskaffa mig en ny stekpanna. Är trött på Teflon och tänkte satsa på en keramisk beläggning. Hackman Matador verkar uppfylla mina önskemål. Dock undrar jag hur är det med dess non-stick egenskaper? Tittar jag på omdömen http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=318748 ser jag att många tycker att non-stick egenskaperna är ganska dåliga.

Har kontaktat Hackman och de bekräftade att Ceratec (som beläggningen heter) är en non-stick beläggning.

Man blir ju konfunderad... Vad tycker ni som har pannan? Är ni nöjda med non-stick egenskaperna?

2
Hej!

Jag har ett problem med mina knivar. Det är ett set av Anders Petter knivar som var hyfsat bra under flera år tills de blev för slöa och jag lämnade dem till slipning. Lämnade gjorde jag till en lokal Vi-butik som i sin tur lämnar knivarna (tillsammans med egna knivar från charkdisken) till ett professionellt verkstad.

Efter slipningen blev knivarna vassa igen men till min stora förvåning höll de inte alls lika länge som när de var nya. Efter knappt ett år blev det knappt möjligt att skära med knivarna alls. :-/

Nu till frågorna:

1. Kan brynstålet (som jag använder regelbundet) ha blivit gammalt och rättar inte knivarna lika bra som förut? Det skulle innebära att jag behöver ett nytt brynstål.

2. Kan det vara en felaktig slipning som orsakat att knivarna blivit slöa för snabbt? I detta fall borde jag byta slipstället.

3. Kan det vara så att knivarna är mediokra i sig? I detta fall är det bara att köpa nya.

Några andra teorier?

Sidor: [1]
- Annonser -