En matbild

Guider

Matbloggat

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Hasse

Sidor: [1] 2 3 ... 96
1
Maträtter, recept, tillagning / SV: korvskinn
« skrivet: 2017-11-10 16:21 »
Du lagar mat från grunden. All heder åt dig! Själv köper jag "färdig" tarm om jag ska stoppa korv, vilket inte händer så ofta.

Om jag inte minns fel, så har Webguide någon gång nämnt att han har jobbat i ett tarmrenseri.

3
Konsumentfrågor / SV: Fejkad kokosmjölk
« skrivet: 2017-10-27 16:12 »
Det hade jag ingen aning om. Jag tror aldrig att jag har läst innehållsförteckningen på en burk kokosmjölk, trots att jag använder det då och då i matlagningen.

Hur är skillnaden i smak?

4
Råvaror, halvfabrikat / SV: Varför undvika mejeriprodukter?
« skrivet: 2017-10-20 17:16 »
Hasse klippte ut denna diskussion från en annan tråd.

5
I kväll blir det en av mina husmansfavoriter. Kalops med kokt potatis och inlagda rödbetor.

6
Allt om grillning & BBQ / SV: Angående bbq kyckling
« skrivet: 2017-09-12 16:56 »
Och vad vill du berätta eller fråga om?

7
En grundregel är: Ha samma vin i maten som du tänker servera till maten.

8
Snyggt jobbat, Skogis! Bra karl reder sig själv.  :)

9
Hej Matilda och välkommen till Matforum!

Som Agnetasch antyder så är vi inget "alternativforum". Väldigt många av oss gillar maskiner och moderna metoder, så vi räds inte din metod med maskindiskmedel. Tvärt om!  :D

10
Tyvärr inte. Utskriften på papper måste du ordna själv.

11
Kom att tänka på caesarsallad bestående av romansallad och brödkrutonger, där dressingen är en tunn majonnäs smaksatt med vitlök, sardeller och parmesan.

12
Det ser rasande trevligt ut. Tack för att du delar med dig av bilderna!

13
Jag skulle ha valt pommes eller ugnsstekt klyftpotatis. Jag tycker också att det verkar torrt med kokt potatis.

14
Hittepå och hittepå, det är väl en korrekt benämning, något gammalmodig kanske

Kållapp är vedertaget och man kan slå upp vad det är om man inte vet. Nej, det var "kållapphjärta" jag syftade på som hittepå.

15
När jag blir kung ska jag bestämma att alla "hittepånamn" förbjuds!   >:(

16
Hej och välkommen till Matforum!

Jag tycker att maskindiskmedel låter som just "icke-löddrande diskmedel". Har du provat?

17
Jag kom att tänka på choronsås, så du skulle kunna prova med tomatpuré.

Vitlök är också tänkbart. Då skulle det kunna bli likt aioli.

18
Jag brukar göra egen. Med elvisp eller matberedare är det inte ens jobbigt.

http://matforum.se/index.php?topic=2457.msg24878#msg24878

19
Maträtter, recept, tillagning / SV: Chicken Kiev
« skrivet: 2017-05-03 19:05 »
I de recept jag har sett är det någon form av krydd- eller örtsmör man använder. Jag tror att persilja och vitlök är vanliga smaksättare. Frågan är om det finns något originalrecept till en så gammal rätt? Jag vet inte.

Engelskspråkiga Wikipedia har en artikel om Chicken Kiev:

https://en.wikipedia.org/wiki/Chicken_Kiev

20
Maträtter, recept, tillagning / SV: Chicken Kiev
« skrivet: 2017-05-02 19:49 »
Liksom Agnetasch har inte jag heller fått tummarna loss att laga Chicken Kiev. Men jag har aldrig sett ett recept med kycklingfärs. I de recept jag har sett gör man en ficka i ett kycklingbröst och stoppar in smöret där.

Sidor: [1] 2 3 ... 96
- Annonser -