Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - webguide

1041
Magimix bygger tydligen på Robot Coupe och är utvecklad för hemmabruk (enligt Bagaren och Kocken som säljer Magimix) av samma tillverkare.

De säljer ju Kitchen aids maskin, men rekommenderade mig att köpa Magimix. Nu blir jag rådvill! Magimix 5200 har en motoreffekt på 1100 watt, vilket är rejält.

Anledningen till att jag tittat på Robot Coupe är att jag vill ha nått som tål ordentligt tuffa tag, inte bara att den skall hålla länge, men jag skall kunna köra i princip vad som helst i den utan att den går sönder.

Jag har en Kitchen Aid Artisan som degblandare, den är snygg men lite för vek i motorn som inte riktigt klarar av tunga degar. Men den är bra att vispa mousser och maräng med.
1042
Citat från: Andreas skrivet 2007-09-07 11:28
Så du menar att när man så att säga väl passerat kokpunkten vid kokning så spelar det inte någon som helst roll för slutresultatet om man kokar på 100, 150 eller kanske 300 grader? ???


Det stämmer ju inte, när man t.ex. tillagar kött vill man att det skall befinna sej mellan 40 och 50 grader (inte 100 på det exakta temperaturområdet) under så lång tid som möjligt då enzymer som bryter ner köttfibrerna är aktiva vid de temperaturerna = mörare kött. Jur högre temperatur man tillför produkten ju snabbare blir den varmare än 60 grader och därmed förlorar man det önskvärda temperaturområdet.
1043
Ingen som vet?
Vad tror ni om Magimix?
1044
Nån som har tips på var man får tag på en exakt våg som tar 0,1 gram (med en felmarginal på runt 0,1 g)?
1045
Desserter, konfekt etc. Är bland det mest känsliga att jobba med i köket (om man bortser från moderna avantgardrecept på vanlig mat) eftersom det är recept och temperaturkänsligt. Kemin i en deg eller i en kolasmet är relativt känslig och allt måste stämma perfekt för att det skall bli perfekt. Så det är inte så konstigt att det kan bli fel ibland.
1047
Jag skulle vilja få tag på en riktigt bra mixer och Robot Coupe är väl just det, deras Blixers?
Någon som har lite mer information?
1048
Hej Patrik! Perfekt, då skulle man ju slippa köpa en sån här: https://shop.strato.de/epages/61253754.sf/secCQy1e56aamM/?ObjectPath=/Shops/61253754/Products/mcc9001

Nån som testat en sån här: http://global.ebay.com/gbh/viItem?ItemId=180290492935
Man suger luften ur den med en dammsugare.
1049
Ett franskbröd, började med en polich på morgonen och bakade klart det hela på kvällen lagom tills min sambo kom hem från jobbet.
1050
För er som inte testat Pekinganka kan jag starkt rekommendera det.
Man kan göra en variant hemma (det kruxiga är själva ankan) genom att hårdsteka brösten så att de blir knapriga på skinnsidan.
Gör kinesiska pannkakor, enkelt recept:
275 gram vetemjöl
2,5 dl kokande vatten
Blanda ihop till en ganska fast deg, (tillsätt mer mjöl eller vatten, degen skall inte vara för kladdig).
Låt vila i kyl i 30 minuter.
Dela degen i 18 lika stora bitar, platta till 2 bitar åt gången, pensla ena sidan med sesamolja, lägg på den andra biten och kavla ut till en tunn rund kaka (så tunn du kan få den utan att den går söner) värm dem på låg temperatur på båda sidor i en torr stekpanna tills de torkat på båda sidorna. Lägg dem på ett galler när de är kalla nog att hantera drar du försiktigt isär dem (det är ju 2 pannkakor).
Servera det hela med pannkakorna i en skål på bordet, ankan i en egen skål, finstrimlad vårlök och Hoisinsås.

Att äta:
Placera en pannkaka på tallriken, läg på lite anka + vårlök och ringla över hoisinsås och rulla ihop, ät...
1051
Igår dumplings med hoisinsås och ris.
Idag pasta och köttfärssås.
1052
en sibyllaburgare...
1053
Skillnaden mellan mandelmassa och marsipan är förhållandet mellan Mandel och socker. Jag tror att man valsar mandelmassa också när man tillverkar den industriellt.
Men i hemmamiljön funkar vatten bra (väldigt lite vatten skall jag tillägga), man tillför ju ingenting i smakväg. Men jag skall experimentera vidare, från början gjorde man det med honung och mandel.
1054
Jag köper inte halvfabrikat över huvud taget.
1055
Samma sak kan man säga, men man slipper tillsattsämnen och så kan man ju styra mandelmängden själv. Den provsatsen jag gjorde blev lite för fuktig, men den funkar bra till bakverk.
Man bör kunna göra exakt samma sak med andra nötter, jag skall testa med hasselnötter.
1056
Först och främst kan du utgå från den ickevegetariska maten du brukar äta (tycker om), och börja fundera på vad du kan byta ut köttet mot, t.ex. svamp, bönor, rotfrukter etc.
Det är ju en enkel väg, sedan kan u börja botanisera bland tillgängliga recept på vegetariska rätter.

Tacos är t.ex. inga som helst problem, lägg till bönor och svamp och stryk köttet.
Tacos kan ju varieras i det oändliga (Taos är ju inte en maträtt utan ett bröd). Grundsmaken är spiskummin och chile.
Pannkakor är vegetarisk, ugnspannkaka med svamp
Raggmunkar
Thaigrytor (currys) är också enkelt, skippa köttet bara, tillsätt aubergine, svamp, bönor etc.
Gör färs med bönor som grund istället för kött.
Falaffel är vegetariskt (på färstemat)
Pastasåser baserade på tomat är enkelt
Pastasåser baserade på paprika istället för tomat
Linsgrytor
Hela indiska vegetariska måltider med linser tomatsåser, ris nanbröd etc.
Olika pasta rätter Lasagne al forno t.ex., byt bara ut färsen mot svamp eller bönor.

Det var lite tips...
1057
Äntligen kom jag på hur man gör marsipan... Jag gjorde mandelmassa igår (skillnaden är att marsipan har 25% mandel istället för mandelmassans 50%).
Man tar fram en matberedare med kniv (borde funka i en kannmixer, skall testa). Till mandelmassa, skålla och skala 100 gram mandel, lägg tillsammans med sockret i matberedaren, kör till ett fint puvler (kör ett par minuter på högsta hastighet) droppa försiktigt i vatten tills mandelmassan är klar...
Riktigt enkelt!
Sen kan man ju smaksätta, experimentera med mängder osv...
1058
Jo ödlekött går nog att få tag på.
Jag skulle tro att smaken skiljer sej mellan olilka arter och naturligtvis var de är uppvuxna (teroir).
1059
Gott...
Om man skall jämföra det med något i smaken (vilket egentligen är fel, för det smakar ju som krokodil) så påminde det om fläskfilé. Köttet är lite likt bläckfisk i konsistensen. Men det är gott, funkade riktigt bra med limesåsen, den gjorde jag på görnsaksfond, hackad ingefära limejuice och hackad Chilie (var. Omnicolor hemodlad) och avredd med maizena.
1060
Jag köpte krokodilkött på Maxi i lördags (från Viltpolen), det blev riktigt gott. Stekte köttet och serverade med en lime/chilisås + en kompott på stekt äpple, mandel karameliserat i honung och kanel.

Annonser

Powered by EzPortal