En matbild

Guider

Matbloggat

Nyliga inlägg

Sidor: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Dieter, kostråd & hälsokost / SV: Alkohol orsakar cancer
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2018-08-28 10:28 »
Som allt annat handlar det om dos-respons.
Håller man sig till rekommendationerna, så är sannolikheten att den har en negativ effekt väldigt liten. 

Länk till ett inlägg som kommenterar senaste rapporten:
https://medium.com/wintoncentre/the-risks-of-alcohol-again-2ae8cb006a4a

Håller man sig till rekommendationerna så får man ändå skadeverkningar...
12
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: Bruksanvisning/manual till Assistent
« Senaste inlägg av Anette Wiberg skrivet 2018-08-25 09:46 »
Hej!
Letar efter instruktionsbok till min Electrolux hushållsassistent. Den fungerar utmärkt. Brukar göra äppelmos och nyponmos på hösten o måste då montera ihop dom grejerna korrekt. Flyttade för ett år sedan o jag kan omöjligt hitta den jag hade.
Nu letar jag på internet och hittade detta.
Kan Du hjälpa mig?

Vänliga hälsningar
Anette
13
Så jag var på Irland på semestern. I Dublin blev det Guinness, i Galway blev det Galway hooker och i Cork blev det Beamish.
Jag gillade nog Galway Hooker bäst (obs! uppkallad efter båten, inte yrket)
14
Dieter, kostråd & hälsokost / SV: Alkohol orsakar cancer
« Senaste inlägg av milaja skrivet 2018-08-25 08:43 »
Som allt annat handlar det om dos-respons.
Håller man sig till rekommendationerna, så är sannolikheten att den har en negativ effekt väldigt liten. 

Länk till ett inlägg som kommenterar senaste rapporten:
https://medium.com/wintoncentre/the-risks-of-alcohol-again-2ae8cb006a4a
15
Allt om grillning & BBQ / SV: Fläskkött 63 grader
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2018-08-24 11:54 »
Var kan man läsa om 60 grader och fläskkött hos livsmedelsverket?

Det man bör tänka på är att ju lägre i temperatur man går, desto viktigare blir det att termometern verkligen visar rätt och att man mäter på rätt ställe...

De har ändrat om på siten så jag hittar det inte.
Det är ingen fara, så exakt är det inte och dessutom kan man ju sejfa genom att köra köttet längre.

Här är tabeller från Australiens motsvarighet, tjockleken på köttet avgör tiden.
Kolla sidorna 10, 11 och 12
http://www.foodauthority.nsw.gov.au/_Documents/scienceandtechnical/sous_vide_food_safey_precautions.pdf
16
Allt om grillning & BBQ / SV: Fläskkött 63 grader
« Senaste inlägg av Andreas skrivet 2018-08-23 19:28 »
Var kan man läsa om 60 grader och fläskkött hos livsmedelsverket?

Det man bör tänka på är att ju lägre i temperatur man går, desto viktigare blir det att termometern verkligen visar rätt och att man mäter på rätt ställe...
17
Allt om grillning & BBQ / SV: Fläskkött 63 grader
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2018-08-23 10:25 »
Om du kör fläsk i 60 grader i 1 timma så räknas det som sterilt. Det är godkännt av livsmedelsverket.
18
Restauranger / SV: Jamie Oliver Vienna
« Senaste inlägg av Skogis skrivet 2018-08-22 20:36 »
Icke en aning, men jag gissar att han inte är så intresserad av att dom gör ett dåligt jobb.
19
Restauranger / SV: Jamie Oliver Vienna
« Senaste inlägg av Hasse skrivet 2018-08-22 18:34 »
Äger Jamie Oliver restaurangerna, eller lånar han bara ut sitt namn?
20
Allt om grillning & BBQ / Fläskkött 63 grader
« Senaste inlägg av jan18 skrivet 2018-08-22 18:20 »
Hade en diskussion med en bekant om vilken innertemperatur fläskkött ska och om det är OK med lite rosa i fläskkött. Efter lite Googlande såg jag att det amerikanska livsmedelsverket har sänkt den rekommenderade temperaturen till 63 grader. Detta var helt nytt för mig! Så fram för lite rosa fläskkött!

Läs mer här:
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/qnvXog/rosa-flask--helt-okej
Sidor: 1 [2] 3 4 ... 10
- Annonser -